Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4131 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:22 |
Emre UMUT Uğur kardaşım Nev-i Şiir gurubunda paylaştı ki "Özel bir yeteneğim yok. Sadece tutkuyla merak ediyorum."
Evrenimizin oluşumundan atomlarımızın nasıl çalıştığını merak ediyorum. Bir doğuştan yetenek değil, merakla ve azimle öğrenmeye olan derin bir tutkudan kaynaklandığını vurgular. Başarı, çoğu zaman olağanüstü bir yetenekten çok, pes etmeden araştırmaya devam eden bir zihnin ürünüdür. Albert Einstein dedim ki: MERAK.. RA'dan gelir ve üç R'yı bulmakla sonuçlanır.. ondan sonra merak MERAM'lanır.. basar ve nazar işbirliği ile IŞK'a dönüşür.. ışık gibidir aydınlatır.. gücü arttıkça.. BİLGİ bilgi olarak kalmaz ve düşünceler ve inançlar yoluyla DEĞER'leri ortaya çıkarır. Sıradan insanlar edinilmiş bilgileri ve bilinen ışkları elde etmeye çalışırlar.. öğrenciler ve öğretmenler toplumun bilgi tabanını oluştururlar. Ancak asıl bilgiyi genişletin ve derinleştiren öğreniciler ve öğreticilerdir. Bütün dâhiler ve deliler gibi Einstein'de bunlardandır. Fakat insan bilgi ve ışk ve ışıktan ibaret değildir.. onun başka aydınlıkları da bulunur. iştah ve iştiyak kanatlarıyla uçan KARTALLARIN bin bir türlü sevgisi dahi bilgi gibidir.. AŞK türetir ve tüttürür buram buram.. fakat insanın asıl derinliği aşk ve ışk ötesi ALAKA'lardır.. içimizdeki kalak ve kederden arınmış .. acı ve üzüntülerden kurtulamamış bulunmamız.. bu ALAK ve İLGİ önceliğini yitirmiş ve bitirmiş ve bu yüzden ARAYIŞI unutmuş olmamızdandır. osmanziya yontembilim.com |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4131 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
4 ay sonra KATLİAM (SOYKIRIM) GENOSİD iki yılını dolduracak.. Maşallah.. insan acaib bir çekirdek.. her türlü meyve bulunuyor.. onun yaptığını ben yapamam.. benim yaptığımı o yapamaz.. onun attığı taklaları herkes görebiliyor.. benim attığım taklaları ise hiç kimse görmüyor.. sonuçta her birimizi üzerimize aldığımız işi en yetkin bir şekilde yapmaya ve başarmaya çalışacağız.. ANCAAAK.. Filistin'de olanları unutmayacağız.. Müslümanlar bir şey yapmıyor.. türkler ve araplar bir şey yapmıyor diyorlar.. Müslümanlıkla birlikte Türklük ve Araplıkta 300 sene önce ölmüştür.. Müslüman DÜNYA adı veriliyor.. Hristiyanlık Peygamberimizin gelmesiyle birlikte ölmüştü.. HRİSTİYAN dünyası deniliyor.. Yahudilik de İsa aleyhisselam ile ölmüş ve bu gün iki milyar olması gereken yahudileri 200 milyon olarak bıraktılar.. yahudilik öldü.. hristiyanlık öldü.. müslümanlık öldü.. her ne kadar sen ve ben kendi mi dindar ve müslüman sayıyorsamda.. hepimiz sadece İNSAN'ız.. şimdi insanlık 7 ekim 2023 katliamı ile birlikte bitirilmeye çalışıyor.. insan insanı öldürür mü ? öldürmez.. hiç bir tür kendi cinsini yer mi ? Yemez.. işte insanı öldürennn otoriter rejim ve totoliter sistem heveslisi yeşil ve mavi ile kızıl ve kırmızı İDEOLOJİLERE tutunan insanaları güden aslı cin olan ve kıyamete kadar yaşamasını izin verilen ŞEYTAN'dır.. görevi sona eren cin medeniyetinin.. B projesi olan beşer medeniyetinden insaniyet çıkmaması ve insaniyeti kübra olan islamiyete geçmemesi için beşerin DİNDARLIĞINDAN ve sağından giriyor DİLLİLİĞİNDEN ve solundan giriyor.. ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ve altından giriyor.. EMEĞİNDEN ve üstünden giriyor.. insanı insan olmaktan çıkarıyor. Dil ve din ile emek ve özgürlüğü partilerine paravana ve ideolojilerine paratoner edenlerin ÖRGÜTLÜ her kuruluşundan uzaklaşın. BAĞIMSIZ olun.. bağlı bulunsanız bile adanmanızı bırakın.. başkanın olmayan başkanı.. yani şeyhi olmayanın şeyhi ŞEYTANDIR.. yalanını bırakmak ondan kurtulacaksınız. Hocanızı değil kocanızı falan ya da filanı değil ana babanızı KUTSAL sayın ve AİLE'nizi kurtarın bu size dünya ve ahirette yetecektir. Bu durumda işleyen demokrasi yani meşveret ve çalışan lâ ikrahelik.. yani hürriyet toplum ve birey olarak insanı kurtarmaya yetecektir. Dili ve din ile emek ve özgürlük değerlerini paravana ve paratoner etmeyen PARTİLER kurulduğun ŞİRKETLERDE kendilerini buna göre ayarlayacak ve gelecekte şirketlerin ve partilerin birlikte olduğu çözüm ortaklıkları.. ŞİR-PA'lar çıkacak.. küresel güçlere karşı bölgesel ülkülerin YEREL güçler ortaya çıkacak ve küresel efendilerin bu günkü gibi KATLİAM yapamayacaklardır. KÜRESEL EFENDİLERDEN kurtulmanın yolu sağ ve sol ÖRGÜTLERDEN kurtulmaktır. Mustafa BUĞUÇAM 09.05.2024 00:14 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 21:22 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Tablo evvelkinin aynısi degil.. sol alttaki imzanin tarih ve saatine bakarsaniz.. bunu görebilirsiniz. Insan olma ve insaniyet kriterleri bulunmali.. ben kendi ölçutlerime baktigimda kendimi INSAN görmuyorum.. Max Scheler'in içtenlik.. etkinlik..ozgurluk.. durustluk gibi ölçülerine bakarsak.. 8 altin esasi göz önunde bulundurursak insan olmak kolay degil.. halis ve hasbi bir islam olmsk daha zor. Fakat Ilahi Rahmetten umut kesilmez.. elimizde akibetimizin guzel ve ahiretimizin iyi olmasi icin namazımiz ve duamiz bulunuyor.
Bilgi toplumu ve hukuk devleti için bilimin hikmete ve hukukun ahlaka inkilab etmesi umut ve geleceğini.. Allaha ve Ahirete imani unutmadan.. taşımali ve buna kendi ailemizden başlamaliyiz diye duşunuyorum. osmanziya 10:08 ![]() episteme ve gnoste emik ve etik Bunlar hangi DVD altina yerleştirilmiş ise oranin rengini söylüyor. ![]() sol ust:Kırmizi .... sag ust:Yeşil sol alt:Siyah .... sağ alt;zBeyaz DUA.. yakarı ; hali ve kali ve fiilî. TALEB.. dilek ; durum.. söz ve eylem. ARZU.. istek ; iç.. iş ve davranış. SUAL.. kalkış ; dönüş.. yöneliş ve yürüyüş. Toprağa tohum etmek fiili duadır. Toprağı sulama sözlü duadır. Tohumun filiz vermesini beklemek durum duasıdır. Toprağı da suyu da sabrı da verenin Allah azze ve celle olduğunu bildiğini gösteren namazdaki yakarısı da ince bir dua ve latif bir yakarıdır. İnşaallah bu yakarışlar birikecek İSRAİL'in filistin ve ürdün ve suriye ve irakiran TOPRAKLARINA yaptığı saldırı SOYKIRIMCININ başına çökecektir.. İnşaallah. Mustafa Buğuçam https://www.facebook.com/reel/693425983092463 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞUN FERYADI Bir arkadaşım paylaştı ona teşekkür ettim. İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer. Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. Majhul şu "her.. hep.. hem.. hiç.. bir.." seslerinin.. sözcüklerinin.. adlarının.. kökeni nedir ? Kelimelerin kökenleriyle ilgilenmem.. ayrıntıyı sevmem.. lakin merak ettim.. tahminim farscadır.. İMPARATORLUK DİLİ BULUNAN Osmanlıca ile türk, fars ve arap asli kürtçe ve süryanice ve sair tarihi dillerin kaynaşması.. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüz yıllık tarihi içinde nasıl bir seyir aldı bilemiyorum. Ancak şu farsça HER ve HEP ve HİÇ ve BİR ile Arapça İNSAN ve ŞEY' sözcüğünün böyle zamanın geçmiş ve şimdi ve gelecek çizgisini veciz bir şekilde ifadesi karşısında elimizde kalan TÜRKÇE sonra.. gelir.. düşer.. sonra gider.. sözcükleriyle yetinmek zorunda kalıyoruz. Şimdi bu fars olan iran.. arap olan ırak ve suriye.. türk ve kürt olan Türkiye.. orta asyadaki türklerle ANADOLU etrafında bir BİRLİK oluşturduklarında nerede iki seneye 4 ay kalmış 7 ekim 2023 soykırımını yapanlar ne yapacaklar merakla bekliyorum.. İnşaallah HİTLER'in muamelesine maruz kalmazlar.. büyükçe bir cezaevi yapılır içinde elebaşları ile birlikte CEZALANDIRILIRLAR... Mustafa BUĞUÇAM 09.05.2025 ÜÇYOL İZMİR 21:38 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Şahin DOĞAN DEDİ:
İHSAN ELİAÇIK DOSYASI Yıllar önce tanışmıştım kitaplarıyla. "İslam’ın Yenilikçileri" isimli birkaç ciltlik kitabını baştan sona okuduğumu hatırlıyorum. İlginçtir, bu koca kitabın içinde hemen hemen bütün İslam alimleri ve düşünürleri vardı ama bir tek Said Nursi yoktu. Bunda bir kast-ı mahsusun olmaması mümkün değildi. Sonra anti-kapitalist Müslümanlar olarak kendilerini tanımlayıp beş yıldızlı otellerin içinde açılan kallavi iftar sofralarını protesto etmek için bu otellerin önünde bir bardak su ve bir parça ekmek ile iftar etmeleri çok hoşuma gitmişti. Ve Eliaçık'ı sevmiştim. İslam demek bir kelimeyle sosyal adalet demekti. Eşitlik, eşit paylaşım ve zenginliğe karşı olmak demekti. Eliaçık’ın gözünde tek bir sahabe vardı: Eb-u Zer el-Gıffari. Ali Şeriati’nin Eb-u Zer el-Gıffari romanını okuduktan sonra çok şaşırmıştım. Ona reva görülen zulümleri bir Müslüman yapamazdı. Eliaçık’ın bu konuda Ali Şeriati’nin etkisinde kaldığı çok belirgindi. Eliaçık zenginliğin ve servetin bizatihi kendisine karşıydı, haklı ve meşru yollarla zengin olmak mümkün değildi ona göre. Tek bir derdi vardı: Kuran’dan dört başı mamur bir sosyalizm çıkarmak. Peki bu mümkün müydü? Belki mümkündü ama muhaliflerinin Kuran’dan çıkarmaya çalıştığı diğer sistemler de pekala mümkündü. Çünkü İslam bizatihi zenginliğe ve servete karşı değildi, farklı sistemlere göz kırpan seyyal bir tabiatı vardı. İhsan Eliaçık buralarda kalsaydı iyiydi ama çok daha ileriye gitti. Kuran hem lafız hem mana olarak peygambere ait bir kelamdır diyebildi. Kastı her ne olursa olsun bir Müslüman olarak bunu rahatlıkla söyleyebilmek için insanda ancak 'cahil cesareti' olması gerekirdi. Bitmedi, ateist, agnostik, deist, Yahudi, Hıristiyan, Hindu, Mecusi her ne olursa olsun dürüst olduktan sonra herkesin cennete girebileceğini söyledi. Belki seküler akıldan onay alınabilirdi ama bu iddianın Kuran’dan ve İslam’dan onay alması imkansızdı. Eğri oturalım, doğru konuşalım ve kendimize karşı dürüst olalım. İslam’da adalet ve dürüstlük hayati değerlerdir ama tevhit akidesi olmadıktan sonra Allah nezdinde hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur bunların. İhsan Eliaçık derin düşünüyor ama tutarlı olmak istiyorsa Kuran’ı ve İslam’ı yerinde bırakmalı, kendi düşünce macerasına devam etmeli. Çünkü gittiği veya gitmek istediği yer ile Kuran’ın aynı anda bulunması imkansızdır. Bu ancak Kuran’a rağmen olabilir. Hümanist bir tavırla dürüst olan herkesi cennete almak isteyebilirsiniz ama bunu Kuran ayetlerine işkence yaparak, onlara takla attırarak, konuşmadığı alanlarda konuşturarak, tersyüz ederek yapmaya hakkınız yok. Kuran ayetleri bağlamında Edip Yüksel’in 19’u ne kadar abes ise İhsan Eliaçık’ın mezkur fikirleri ondan çok daha abestir. Kanaatimizce bu haliyle deist, ateist veya agnostik olsaydı çok daha tutarlı ve erdemli bir tavır sergilemiş olurdu. Şahin Doğan dedim Teşekkür ederim.. biri hakkında birisinin algısı.. yorumu.. değerlendirici adı üstünde "bir"idir.. subjektiftir.. siz beni ne kadar "bilir"senin bilin.. ben sizi ne kadar "tanır"sam tanıyayım.. hep kimsel ve öznel olacaktır. Örneğin https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2721 ancak herkesin başkası hakkında bir ÖN BİLGİ olarak ön yargısı da kendisine gerekiyor.. osmanziya |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |