Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4427 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:21 |
![]() TABLODA herkesin yasadıgi ve bakinca gordugu ZAMAN yani takvimin vaktide gorunuyor.. bu benim ve herkes ićin ortakdir. Birde NAMAZ bulunuyor mi onda Lafiz da bulunur ma'nada.. Zikirde olur fikirde bunlarda YBA ile düşunenler içindir. KIRLENME ve TEMIZLENME için çaliş ve dinlen ile uyu ve uyani yazdik.. UZAKLAŞ ve YAKLAŞ için.. daha sonra yazacagiz Saglicakla kaliniz Mustafa Buğuçam 31.07.2025 PERŞEMBE 06.02.1447 02:06 ![]() Dunyadaki savaşin.. kulturel siyasal askeri ALANLARDA marksistler masonlar dindarlar ARASINDA yapiliyor gibi gosterselerde INSANLARLA INSANLAR ARASINDA YAPILMAKTA... Bu Hobse'un dedigi gibi insan insanin kurdu ya da evrimsel mucadelenin buyurdugu için degil ilmin ve teknigin verdigi KUVVET ile kurulan hakimiyetin başkasinin istiklaliyetini tanimadigi içindir. HAKKİ çiğnenen mazlum ve magdurlarin korunması ancak HUKUKLA olur. Magdur ve mazlumun ya da başkalarin kendi kuvvetini kullanip ihkaki hakla hakkinı elde etmeye çalişmasi hukuku kaçirir anarşiyi ve iç savasi ve terore alet olmayi seçmeye çağirir. MAZLUMLARIN çağirdigi hukuk nerede ? ORMAN DUZENINDE Sadece kuvvet bulunur kural olmaz HUKUK DÜZENINDE Hem kural hem yaptirm bulunur. AHLAK DUZENINDE Sadece kural bulunur yaptirim ve kuvvet olmaz. ULKELERDE hukuk duzeni bulunur.. BIREYLERDE ahlak duzeni olur.. BİR LEŞ MİŞ milletlerde orman duzeni kurulur. ÇUNKU oradada 5 tur MILLET bulunur. KONSEY devletleri ile GENEL KURUL devletleri arasinda kalkinmiş ZENGIN milletler kalkinmamis YOKSUL milletler çok taninmiş DEVLETLER az taninmış MILLETLER hiç taninmayan ve zengin milletler tarafindan yoksul milletleri bolmek ve parcalamak icin TERORIST olarak KULLANILAN uluslar.. milletler.. halklar.. topluluklar. Şimdi iki soru bulunuyor ? BIRINCISI en baştaki 5 KOMPRADOR konsey üyeleri yaninda gorunmeyen başka guçleri de nazara aldigimizda bu ZULUM duzeni "dunya beşten buyuktur" diyen devlet başkanimiz 22 yildir nasil ayakta kaldi ? IKINCISI kullanilan milletlerin en başinda olan KURT kardeşlerimizi 44 yıldir Turkiyede..digerlerini ülkeleri Iranda.. İrakta.. Suriyede hatta lubnanda.. misirda.. israilde.. kente karşi kır..sehre karsi dağ tehdidi olarak kullanan şeytani aklin GIZLI DUNYA DEVLETI oldugunu anlamak için şeytandan akılli mi olmam gerekiyor ? GD devletinden ve devletlerinden başka ulkelerin yer alti ünlu gizli servislerinden.. seks ticaretinde..din ticaretinden.. ilac ticaretinden.. silah ticaretinde başka yeni TEKNOLOJI gucu mega şirketlerin EMELLERINI de nazara aldigimizda.. muslumanin.. masonun.. marsistin.. zenginin.. bakanin.. OSKAR almiş alimin.. NOBEL almiş san'atci veya kahramanin.. intermet fenomenin KULLANILMAKTAN başka ise yaramadigini anladigimizda INSAN olmanin ONURU ortaya cikacaktir yoksa hepimizin urunu kadar resmi onuru bulunuyor. Iste PKK ile bende buna çagirdim 45 yildir.. pkk silahi birakti ama ben birakmayacagim YBA analizi şeytaninizi size gosterenceye kadar kullanacagim.. siz gormezden gelip sessizlik kumkumasinda bogsaniz bile YARIN em çağinda dirilecegim sanal ve yapay yapilarinizi bir bir yikmam için Yuce Yaratan'a adanacagim.. INŞAALLAH. Saygilarimla Saglicakla kaliniz. Mustafa Buğuçam 31.07.2025 ucyol izmir 09:16 devami gelecek.. ![]() Bu kitabın öyküsü derindir.. Değerli Bacım bunu bana İTALYA'dan hediye getirdi.. içeriği italyanca ve ingilizce olduğu için Eniştem'e hediye edelim dedim.. kabul etmedi.. aldım.. onu bacımın dükkanından zorla bıraktım.. onu aldığım günü GİZLİ DÜNYA DEVLETİ kitabımı kaybettim.. bacım kitabı anneme getirmiş.. annem de KARA ÇİKOLATA kutusu ile pakete koydu götürmek ise bana vermişti.. bende onu almayı unutmuşum.. lakin yaşlılık ve düş dünyasında yaşadığım için getirirken metroda unuttum diye düşündüm.. bir hafta geçti.. metro unutulan eşyalar servisine soracaktım.. fakat annemin evinde görünce şaşırdım.. YAŞLANINCA güncel hafıza zayıflıyor.. fakat ilmi ve yerleşik hafıza giderek güçleniyor.. sonuçta bu gizemli kitabın ve benim gayıp gizli dünya devlete kitabımın akibete mechul.. bizlerin geleceği gibi.. osmanziya 31.07.2025 11:31 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:32 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4427 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Osmanziya'nın kökeni.. bu kökenin cismi.. cisminin resmi Mustafa BUĞUÇAM'ı gösteriyor. Bu ortak cisim ve resimden çıkan üç addan birisi de benim yani OSMANZİYA Osmanziya ismi.. Mustafa Buğuçam'ın göbek adının Osman ve babasının adının ziya olmasından kaynaklanır.. Bir de Manevi babam sayılan Hilmi Ziya ÜLKEN Hoca'nin kitaplarından aldığım Işık'a işaret eder. Felsefe mabedinin bu abdinden aldığım hikmet formalitesini Son Felsefe Otoritesi Emanüel Kant'ın açtığı aydınlıkla birleştirdiğimde Aristo ve Descartes öncülerinin yöntembilimdeki köşe başı rolleri ortaya çıktı.. Böylece usul usul âlem-i us'da her ne varsa usul'müş dedim.. o gün bu gün YÖNTEBİLİMSEL ANALİZ'in öğrenici oldum.. bir türlü öğreticisi olamadım.. demek ki daha iyi öğrenememişim.. belki bir gün benim gibi başka öğrenicilerinden biri öğretici olabilir ve bu YAPI'nın kapısı açılır. Ancak şunu hiç unutmadan belirteyim.. Kant'ın teorik ve pratik akıl ayırımın Hilmi Ziya ÜLKEN Hoca'nın belirttiği gibi İmamı GAZALİ hazretlerinin Akıl gözü ve Kalb gözü ayırımından kaynaklanır ve bu ayırım Pascal’a geçmiş ve oradan da Kant’a intikal etmiştir.. Bu ayırım İmamı Nursi’nin Mana-yı İsmi ve Mana_yı Harfi ayırımı olarak dillendirilir. Sonuç sözü şu hadisle noktalandıralım: İlim ikidir.. biri lisandan olan ilim ki bu Allah’ın ademoğluna bir hüccetidir.. diğeri kalbde sabit olan bir ilim ki asıl faydalı olan ilim budur. Bu nokta da artık din ve felsefe Hikmette buluşmuş oluyor
31 Temmuz 2014 bir ramazan günü.. ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 12:12 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
20250731_131529_HAKK.zip Bu HAKK zip dosyasında 11 tane tablo bulunuyor. imdi bunu GDDY çevirip anlatsam.. ki hem pek güzel yapabilirim.. bu sefer YBA e ihanet etmiş olurum.. ancak versiyon sırasıyla yalından karmaşığa kadar yazılmış.. binlerce ve yüz binlerce tabloları merak edip izlemez.. imgelemez.. irdelemez.. incelemezseniz.. mekanıza, meramınıza.. ışkınıza ve bilgi yeteneğinize ihanet etmiş olursunuz. Isra suresi 81.nci ayette HAKK geldi BATIL zail oldu anlamında ayete kilitlenirsek sadece MÜSLÜMANLIĞIN ilk dört yüz yılda doğmasına ve gelişmesine ve parlamasına gözümüzü dikip.. sonraki düşünmeyi durdurmuş ve düşünceyi dondurmuş geçmişini unutup bu gün içine düşmüş olduğumuz zilleti açıklayamamış oluruz. Sonuçta LAF söylemek kolay, İŞ yapmak zordur. insanlık kolay bir iş olmadığı gibi insanlığın büyüğü olan islamlılığın ondan da daha zor olduğunu anlamışsak gerisi kolay olacak.. ancak kendimizi unutup o cemaati suçlayıp bu partiyi karalayarak geçmiş boktan geviş getirmeyi sürdürürsek bizim inekten bir farkımız da kalmamış olacaktır. osmanziya 31.07.2025 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |