|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Yöntembilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4902 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: ocak 2026Gönderim Zamanı: Dün Saat 10:09 |
Bu ikibin yirmi altı yılındın ocak ayında başladığımız çalışma iki dolap böyle baş ve yalın halde idi:
sonra bir ay içinde her gün yeni ikili ya da dörtlü kavramları ekleye ekleye bu hale geldi:
Bu tablonun altındaki TARİH kaydı: 25.01.2026 PAZAR 02:30 yazıyor.. yani PAZAR gecesi iki buçukta bu tabloyu değiştirmişim..
Bu tablonun altındaki TARİH kaydı: 25.01.2026 PAZAR 08:30 yani PAZAR sabahı sekiz buçukta bir değişiklik yapmışım. Her iki tabloyu yapanda benim acaba hangi değişikliği yapmışım.. bakayım bulabilecek mi yim ?
Tabloyu kendim yaptığım halde.. o kadar karmaşık.. o kadar karışık.. o kadar karmakarışık ki.. bulmam mümkün değil.. öyle ise neden bu karman çorman tabloları paylaşıyorsun ki diye düşünebilirsiniz.. görünürde haklısınız.. Ancak bu karmaşık tablo.. bu paylaşımın başında bulunan bembeyaz sade bir tablo ile başladı.. ikişer ikişer ya da dörder dörder.. kelimeleri bir ay içinde.. teker teker izlese iseniz.. ben de onları neden oralara yerleştirdiğim anlatsa idim.. anlayabilecek idiniz. fakat böyle birden yoğun bakınca benden başkalarının bu tabloyu anlama olanağı bulunmaz.. lakin GELECEKTE YBA dilini bilenler anlayacağı için ben bunları şimdiden siber uzaya yükleyerek oraya gönderiyorum. MALUM iki düşünme şeklimizi bulunur.. TÜME VARIM yani parça parça bölümleri birleştirerek bütünü oluşturur ve tümü ortaya çıkarırız. Bu eskilerin İSTİKRA dedikleri batının İNDÜKSİYON adını verdiği parça parça örneklerden yani örneklemden evrenin yani bir konunun bütününe erişmek bir alanın tümüne ulaşmak yolunun çeşitli örnekleri gösterebiliriz. Örneğin her bir ilim dalı.. Coğrafya ve Jeoloji YER YÜZÜNE.. Kozmoğrafya ya da Astronomi GÖK YÜZÜNE.. ilişkin bilgilerin ve deneyimlerim ve konularım toplamadır. Hatta FKB ile evren ilimleri.. PSL ile insan ilimleri böyle iki temel parçanın TOPLAMI değil mi ? Fakat biz insanı ve evreni ayrı ayrı bildiğimiz halde ikisini bir araya getirerek BÜTÜN bir BİLGİ oluştarabilir miyiz ? Çünkü insana ilişkin 1000 tane bilgi.. evrene ilişkin 1000 tane bilgi.. ikisi bir arada bir zihin anlayıp kavrayabilir mi ya da kavrayıp anlayabilir mi ? Öyle ise biz bu yalın tablonun böyle nasıl karmaşık hale geldiğini de anlayıp kavramayız.. sizde anlamaya çalışarak kendinizi üzmeyiniz.. sadece bu YALIN halinden şu KARMAŞIK hale gelinceye kadar olan süreci tersinden alarak.. karmaşık tabloyu yeniden yalın halece getirmemi bir izleyiniz.. sonra kararınızı kendiniz veriniz. 27.01.2026 üçyol izmir 10:34 Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 10:34 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|