Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: LOGO'muz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2776

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: LOGO'muz
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:19


Yöntem

Bilimsel

Analiz

YÖNTEM aslanda bilimde değil düşünmede daha söz konusu olan MANTIKSAL bir işlem olan USULÜ dile getirir. Sağlam düşünceler mantıksal usule uygun olan fikirlerdir. Özdeşlik ilkesine ve bundan çıkan diğer çeşitli ilke ve prensiplere göre oluşturulan düşünceler SAHİH ve SAĞLAM olarak tanımlanır ve değerlendirilir. Bu diğer karşıtlık.. üçüncü şıkkın olanaksızlığı gibi KLASİK mantık ilkelerinin KUTUPLULUĞU olduğu gibi sayı ve oran yani rakam ve nisbet içeren MATEMATİKSEL ilkelerde ve bu arada İSTATİSTİKSEL yasalar da söz konusu olur. Ancak bu durumda işler biraz daha sağlam ve yuvarlak ve kesin   olmaz.. biraz daha köşeli ve yaklaşık ve kuşkulu olur.

Bu yargı elbette sizin BİLİM'iniz içine gizlenmiş dini, felsefi ve ideolojik yaklaşmınıza bağlı olarak.. VAR SAYIM halinde vucub ile karışmış saplantınıza.. YOK sanım halinde imtina ile birleşmiş ön yargınızı bağlıdır.

Bu durumda hakikatını aradığına ve başkalarına sattığınızı göre değişmektedir. Hakikat hakkındaki düşüncemiz hiç bir zaman HİKAYELERDEN soyutlanamaz ve gerçekler öykülerden çıkarılamaz. Öyküler ve gerçekler öylesine birbiri içine girmiştir ki çoğu zaman şu tümceyi kullanırım: "Hakikatı hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayenin hakikatıne erişmekte zordur." işte bunun farkında olmayan kimseler kendi hikayelerini HAKİKAT olarak görürken başkalarının hakikatlerini HİKAYE.. masal.. efsane.. uydurma.. kandırma olarak görmeye eğilimlidir. Bu durumda bizi bilimden daha derin dini ve felsefi mesleklere götürür. Septik başka görür.. doğmatik başka görür.. ateist başka görür teist başka görür.. hatta panteist başka göre panenteist başka görür.. Hatta agnostik başka görür skolastik başka görür.

Fakat çağımızda bilim ve fünun ve hukuk ve fıkıh kuram ve kurumları ile yerleşmiş ve insanlara da yararı hatta yarardan öte yönlendirisi bulunduğundan çoğumuz için tartışılmaz etkinlik ve sanayi ve endüstri ve teknoloji haline gelmiştir. Bizi de sürekle doğadan.. imandan.. dünyadan.. ahiretten uzaklaştırmaya çalışmaktadır ki bunun farkında olmasalar da insanlar şuuraltında bulunan bilime ve teknolojiye karşı güvensizliklerini ifade etmektedirler. Bu bile yoksa zaten o kimse gereksinimi dışında arayışları bulunmayan bir nesne ağırlıklı kimsedir.. büyük bir olasılıkla öznesini de yitirecektir.. şimdi bu tür yaratıkları imal etmeye çalışmaktadırlar. Yani doğal olanları çevreyi kirletiyor.. hiç olmazsa yapay olarak kontrol edebileceklerini ortaya çıkarmaya çalışacaklardır.

The MATRİX filminde aranan NEO.. yerine KİMO yönüne odaklanmamız gerekiyor.. nesne neo ve kimse kimo ikisi birlikte "öz"ü ortaya çıkaracağız. Hayır ! Bizler öz mü olacağız ? Hayır !

Bu konuyu tartışmaya girmeyeceğim.. ancak ÖRÜMCEK bizi bir mesaj veriyor.. evini örerken.. hayvanlar genellikle hareket eder.. bitki genellikle hareket etmez.. ÖRÜMCEK bu ikisi arasında KENE gibi bir çözüm bulmuş.. her hayvan yuvasını kendi yapar.. istisnaen başkaların yuvalarını kullanan kuşlarda olabilir.. ancak örümcek evini aynı zamanda ORTAMI haline getirerek AŞINI evinin içinde HAZIR olarak sağlar. Genelde türler birbirlerini yemezler.. fakat örümcek kendi türünü yer.. bizde böyle yapıyoruz MUHTEŞEM fikir SARAYLARI yaparak okuyucuları ve öğrencileri içine alıyoruz. Onlarda bizim BORAZANLIĞIMIZI üstleniyorlar.

Bir güne bir gün OSMANZMİYA ya da YBA borazanlığını yapana rastlamadım.. benim için hoş olmasa da bizim için iyidir.. konular derin.. ben ve sen ile biz ve onlar.. nesne ve kimse ile özne ve İNSAN.. ancak insan kendini merak etmez de dünya ve ahiretin cazibesine kapılır giderse olacakta budur.. ünlü ve saygın yazarların ve hocaların kitaplarının ve kelamlarının ve kalemlerinin ESİRİ olmak.. sonda ÖZGÜRLÜK edebiyatı yapmak.

Şimdi bu yazı ile bende biraz YAZARLIĞA soyundum.. hemen giyineyim götümü başımı göstermeyim.. ve örümceğin içine gireyim. Bundan sonra siz beni orada görün ve dikkatli olun.. kendi evinizi yapmayı öneriyorum.. yoksa benim evimin içine yavaş yavaş sokup sizi uyutuyor muyum.. buna dikkat edin.. onun için örümceği de KIRMIZKI yaptım..

Osmanziya 12.06.2024 üçyol izmir 15:47   




YBA

Yöntem   BİLİMSEL Analiz

Sadece HARFLERDEN ibaret bir kısaltma idi..
Altına YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ yazarak YBA kısaltmasının anlamını hiç bilmeyenlere bilgi vermiş olduk.

Daha sonra örme işinin üstadı olan ÖRÜMCEK ile konuyu somutlaştırdık.




Sonra böceği kısaltma ve tanıtma altına yerleştirerek daha akılda kalıcı bir LOGO haline getirdik.





Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 16:09
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2776

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:07
insan bedeninden ibaret olabilir..
insan beyninden ibaret olabilir..
insan nefsinden ibaret olabilir..
insan aklından ibaret olabilir..
insan kalbinden ibaret olabilir..
İnsan ruhundan ibaret olabilir..
İnsan sırrından ibaret olabilir..
Bunların bir ya da bir kaçından ibaret olabilir.
Bu gayet doğal ve normaldir.
İNSAN olmak ZORDUR çünkü.

Şimdi bütün bu İBARELER bir ifadedir.
İFADE eden ve fuadını ibare eden insan özgürlüğünü kullanarak özgürlüğünden de vaz geçebilir.. işte ironik olan ve acı bulun budur.

Mizah ve izah dikkatimi çekti bu gün.
Şüphe ve teşbih gibi bu dikkat çekici bir sözcük.
Aynı kökün iki zıt anlamı vermesi dilin bir acaibidir.
Fiziği güzel olanın kimyasının bulunmaması hatta psiği ve sosyalinin de arızalı olmalı bilenen bir haldir. Bunun tersi de vaki kültürü ve sosyali iyi olanın fiziği ve seksinin de berbat bulunması başka bir terslik.

Kadın ve erkekleri dört kategoride görüyorum.. seksi.. sosyal.. sadık ve akademik. Bu dördünün toplamanın mükemmeliği ve yetkinliğini hiç bir zaman diyelim de çoğu zaman görülmez.. ancak şu SEKSİ olmak oldukça kritik.. seksin olmaması ondan daha kritik.. bu da İNSANIN oldukça AĞIR bir yük altında olduğunu gösteriyor.. yerde göğe kadar uzanan DİKEY bir çizgide.. çıkarken doğudan batıya ya da batıdan doğuya giden yürüyen bir YATAYDA da bulunması gerekiyor.

Şimdi biz muhatablarımıza dedik.. müste'milerimiz.. diledikleri kadar.. anlasın..

Saygılarımla Dinnur YAŞAR

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 16:09
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk