Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: beyin Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2806

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: beyin
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:14
Ayrıntılar ve ana hatlar.. kılcallar ve ana arterler..
Füruu ve usul.. fasıl ve asıl..
Usul ve İman
İMAN bulunmuyorsa gerisi füru ve teferruat denilip kurtulunabilir.. ancak kazın ayağı öyle değildir.. hakikata ve bilim ve kuvveti elde edemiyince değil HAKKI kendi insan hak ve hürriyetlerini bile elde edemiyor ve koruyamıyorsun... osmanziya yontembilim.com

aysun tolan paylaşımı


BEYNİN, “YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ GÖRÜNTÜLERİNİ SAĞLAYAN” GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ GELİŞTİRİLDİ!.

2024 Nükleer Tıp ve Moleküler Görüntüleme Derneği (SNMMI) Yıllık Toplantısında sergilenen gelişmiş bir beyin PET sistemi olan NeuroEXPLORER, benzeri görülmemiş görüntü kalitesi ve çözünürlüğü sunarak beyin hastalıklarının tanı ve tedavisini geliştirme kapasitesi sunuyor.

2024 SNMMI Henry N. Wagner, Jr., Yılın Görüntüsü ödülüne layık görülen bu sistem, sinirbilim araştırmalarında ve klinik uygulamalarda önemli ilerlemeler vaat ediyor.

Yeni ultra yüksek performanslı beyin PET sistemi, beyin çekirdeklerinin daha önce hiç görülmemiş veya ölçülmemiş şekilde doğrudan ölçülmesine olanak tanıyor.

Araştırmacılar, hem NeuroEXPLORER hem de Yüksek Çözünürlüklü Araştırma Tomografisi veya HRRT (önceki son teknoloji görüntüleme aracı) ile insan beyni görüntüleme gerçekleştirdiler. Sinaptik yoğunluğu, dopamin reseptörlerini ve taşıyıcılarını, muskarinik kolinerjik reseptörleri ve glutamat reseptörlerini gözlemlemek için birden fazla hedefe yönelik radyofarmasötik uygulandı. Daha sonra her iki tarayıcıdan alınan görüntüler karşılaştırıldı.

NeuroEXPLORER görüntüleri, belirli beyin çekirdeklerindeki odak alımını gösteren düşük gürültü ve mükemmel çözünürlük gösterdi.

SNMMI Bilimsel Program Komitesi başkanı Heather Jacene, "NeuroEXPLORER, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, epilepsi ve akıl hastalıkları gibi durumlara yönelik araştırmalarda ezber bozan bir potansiyele sahip." dedi

aysun tolan paylaşimi





nzmi yıldız paylaşım

yi akşamlar dostlarımız .... Bugün Çin'e taşınıyoruz

📌Gezegenin en derin ve en büyük doğal kuyusuna Xiaozhai Tiankeng denir.

📌Çin'in göbeğinde, Chonqinun Belediyesi, Fengjie'de bulunuyor.

😮Bu muhteşem kuyu tamamen doğal ve 662 metre derinliğe, 626 metre uzunluğunda ve 537 metre genişliğindedir.

😮Fakat en şaşırtıcı şey sadece boyutları ya da neredeyse dikey duvarları değil, ev sahipliği yaptığı bitki örtüsüdür. Tabanı o kadar büyük ki yaklaşık 1.300 tür bitki barındırıyor

🏞Toplam 8.5 kilometrelik bir yeraltı nehrine ev sahipliği yapıyor ve muhteşem bir şelaleye akıyor. Devasa boyutları onu dünyanın en büyük ve en derin batağı haline getiriyor, tiankeng olarak bilinen.

📌Tarihinin büyük bir bölümünde mağaranın çatısı çökünceye kadar büyük bir yeraltı boşluğu idi. Çin'in her yerinde, Dashiwei gibi olağanüstü büyüklükteki başka tiankengler de vardır.

nazmi yıldız paylaşimi

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk