Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: ideoloji nedir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2690

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ideoloji nedir
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 03:19
İdeoloji nedir ? Belli bir düşünceye dokunulmaz kılan ve ona karşı olanları düşman ilan eden kuvvet sahiplerinin aklı ve fikridir.

Daha önceki zamanlarındaki soruna çözüm olan görüşleriyle ticaret ve siyasette başarılı olup güçlenen milletlerin ve devletlerin.. zamanın değişmesiyle önce patent sonra standart hale gelen geleneklerinin yetersiz kalmasıdır.

Yeni soruna yeni çözüm sunan alternatifleri sindirmek ve kurdukları statüye bir müddet daha ileri götürmek için bilim ve hukuklarını haklı ve hakikatlı göstermek için başvurdukları çaredir.

Dinde doğmaların yıkılması.. bilimde paradigmaların çökmesi.. devletlerde darbelerin bulunması .. dünya da devrimlerin ve ihtilallerın olması.. hepsi.. "Eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal" olgusunun gerçekleşmesidir.. diye düşünüyorum.


İdeoloji dini mezheb..felsefi meslek.. bilimsel meşreb.. her türlü izm ve okulun başına gelen bir musibettir. Din ve felsefe ve bilim sürer ve fakat mezheb ve meslek ve meşreb her fani gibi önce başlat sonra bitir yasasına uyarak yaşamını veda eder.


İdeoloji siyasetin bir aleti ve teknoloji ticaret bir enstrümanıdır. İnsanları etrafından toplama paravanası olan bu iki LOGOS bu gün bir arada daha etkili bir FAŞİZME dönmüştür.


Her bir tek başına işe yarar ve sevimli bir ENSTRÜMAN olan idea ve tekno ve logos.. fikir.. zanaat.. akıl.. ince sanayi ve incelikli endüstri sayesinde zihinleri kaplar ve şuurları kapatır.. kültürü karartır.. uygarlığı gölgeler.. çağları karanlıkta bırakır ancak bunlara karşı koyarak kültür yenilenir.. insanlık gelişir.. uygarlık genişler ve islamlık ileriye gider. 17.05.2024


osmanziya yontembilim.com
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2690

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 03:27
masa başı düşünceleri.. spekülatif fikirler.. genel tezler.. yuvarlak sözler.. kavli mücerretler..   uygun bir şekilde bir araya getireler ortaya bir İDEOLOJİ çıkartılır. Bu soyutun somutunu düşünürseniz TEKNOLOJİYİ karşınızda bulursunuz. Şimdi teknoloji iki yılda bir eskiyor.. bununla beraber onu yenilemek için çare bulunuyor ancak bu sefer daha da doğadan uzaklaşıyoruz. İdeolojiler ise böyle YENİLENMİYOR.. birbiri üzerine eklemleniyor. Bir birine düşman hale gelen dinlere.. felsefelere ve bilimleri dönüşüyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk