Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: 19 ncu hafta Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4130

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 19 ncu hafta
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 21:05

360 tam açı 180 yarim açi 90 çeyrek açı
otuzar dereceden 12 ay..6 ay.. 3 ay eder.
180 gun yaz YEŞIL hızır gunleri
185 gun kış SARI kasım gunleri
sayılmiş.

Hızır
Ilyas
2.katman

Idris
İsa
3.katman

Şuheda
4.katman

kabir ehli
5.katman

Azazil yani iblis yani şeytan
1.katman yani bizim bulundugumuz katmanda
Hayattadir.

Bu bilgiler fizik alan ötesine ilişkin METAFIZIK
dini nakli sahihtirler. Sağlam dini kaynaklardan alinmiştir. (1.Mektub)

Bizim bulundugumuz fiziki katmana ilişkin bilgilerimiz giderek genislemekte ve gelişmekte ve evrilmektedir.

Uzaya ilişkin izafiyet.. atom altina iliskin.. bu ikisini birlestiren sicim kurami ile degerli saptamlar yapildi.

Asil gelişmeler geçmise yapılabilecek zaman yolculuklarinda ortaya çikacak keşiflerle tarihi bilgiler yarim olmaktan kurtulabilecektir. Kainat.. insan.. hayat.. şuur hakkindaki bilgimiz genişledikçe yetkinligimiz de gelişecektir.

Bizim bulundugumuz katmani birinci katman kutle (parça) ve enerji (dalga) olmak uzere iki yuzu bulunur.

Cinlerden olan SEYTAN (Lusifer) enerji (dalga) katmaninda bulunur. Cinler bizim tarafimiza gecebilirler.. biz onlarin katmanina geçemeyiz. Aramizdaki perde ışik hızidir.

Ahirette biz onlarin tarafina geçebilecegiz onlar bizim tarafa geçemeyecekler.

Dogrusunu Allah bilir.

osmanziya 07.05.2025 ucyol izmir

Adem Aeyhisselam dunyaya iki kablo ile implant edildi.. biri yokluk kablosu idi ki onunla dunyayi cennete çevirmek suretiyle geldigi yere benzetmek isterken cehenneme çeviriyor.. digeri varlik kablosu idi ki onunla dunyanin sonsuz oldugu sanirken aldaniyor ve asil cenneti elinden kaçiriyor..her iki halde de bu savaş ve barıslarin yaz ve mış gibi izledi dunya bir sinav ve yarış pistine ve yolculuguna donuşyor.. iste bunu yaparken de dil ile dunyayi belirliyor ve dini tanimliyor.
Dunya
Dil
Din
Dilinde iki yuz bulunuyor.
Bir yüzu halka dönuyor
Bir yuzu Hakka yöneliyor
- . . . . Dunya. . . . -
Halk. . . Dil. . . .Hakk
-. . . . . Din . . . . . .-

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 21:18
Rasat... mevcudat ve hadisat KAINAT
Rasat Merkezi... ARZ....... TABIAT
Rasat Çemberi... SEMA.....TARIH
Tasar... Âlem-i misal...TABLO...HABLO

denge ve uyum ile ittiba ve itaat
denge ILIM uyum ile uygulama ve uyma
denge ILIM uyum ILE uygulama BAGLILIK uyma
ILiM (adl) ile (sıdk) BAGLILIK
EŞYA ile EŞHAS
Nesle ile Kime
nesne ÖZNE kimse
AR at AD
Ozne bir "AT"tır.. nesne yuku ve kimde yolcusu taşir. Taşıdıgnin farkinda degildir. Bunun için KİŞİ.. OLAY.. OLGU katmanlarin aşmasi AD takasina gecebilmeliki kisi ve olay ve olgunum bir AR (harf) oldugunu gorebilsin.
Sonuçda din artik ezberledigimiz amac halinden cikip... dunyanin ve dilin araç oldugu gibi dinin..kitabin.. nebinin HAKK'ın RIZA'sina ulaşmakta bir vasita ve vesile olmsktan ote bir degerinin olmadigi anlasildiginda insan kendisine ve yakinlarina ve cevresine saygi ve sevgi ve ilgi gosterebilir vesselam. osmanziya

iza-fî imkan... RASATI KAINAT.. tasavvur..
referans merkezi... ARZ'ın RASATI tarassut..
ışık hızı.. 10 milyon ışık yılı SEMA'nın rasat çemberi
ŞÜHEDA.. hâzâ meslek.. ihtisas..uzman..
deli..dâhi.. çıkar.. yarar.. sarar.. karar ve "rasat"ın tersi "tasar"
Sonra biz bu RA S AT'in etrafinı "rasin ve rasih ile rabas ve rabas" çerçeveledik siz hiç iltifat ettiniz moda çift yarık deneyi KUANTUM ile ilgilendiniz.. benim dolabimda da çift yarik BULUNUYOR.. sizin de yarak ve yarik olarak çift yariklariniz OLUYOR... var demiyorum.. arıyorum bulunuyor.. oluyor.. ya da bulunmuyor.. olmuyor.. diyorum.
Bakin öyle vara yoga.. yok ya da var demeyin.
Kimse var-lık ya da yok-luk bilemez.. sadece yok sanma ve var sayma yetisi bulunur ve onunla ağzi yani YARIGI olan KONUŞUR.
Biz çok yok ile az var arasinda orta olani sayma ve öĺçme ve hesab ile hendese yapma becerisi edindik.. var sayma ve yok sanma ile düşumuze ve işimize geleni konuşma yetisine sahibiz ve gayb ve metafizige ilişkin hiç yok ve hep var deme yani hiçleme ve hepleme yetkisine sahibiz. Bu sebebde becerimizi ve yetimizi ve yetkimizi iktisatli ve adaletli ve salih olarak istimal ve istihdam etmeli ve mustakim yapmaliyiz.. İnşaallah.
osmanziya
08.05.2025 ucyol 11:10

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 21:20
Bir yerde Spinozadan bir alinti yaptilar.
SPİNOZA:
"Kalabalığı yönetmek için hurafeden daha etkili hiçbir şey yoktur. Bu yüzden hurafeler, herkesin büyük bir saygıyla önünde eğilinmesini sağlayacak ibadet ve usullerle donatıldı. Bu, Türklerde son derece başarılı oldu. Onlar tartışmayı bile küfür sayar ve her insanın kişisel yargısını öylesine çok önyargının boyunduruğu altına alırlar ki, sağlıklı akla zihinde hiç yer bırakmazlar, bir kuşkuyu dile getirmek için bile olsa... Monarşik yönetimin en büyük sırrı ve tüm çıkarı, insanları aldatmakta ve onları dizginlemesi gereken korkuya din maskesi takmakta yatar. Onlar böylece, sanki kurtuluşları için savaşıyormuşçasına, köleleşmek için savaşırlar. Tek bir adam kibirlensin diye, kanlarını ve canlarını vrrmeyi bir utanç değil de, en büyük onur sayarlar."

dedim ki : Bir şey bir yandan bakılınca güzel görünen başka bir yandan bakılınca çirkin görülür.. bunu HER ŞEY demeyi çok isterdim.. fakat bu sefer kuru ve soyut bir anlamdan başka bir şey kalmaz.
Bir adamın gözlüğünden bakmak kadar çirkin bir şey bilmiyorum. Elbette yerde emekleyen çocuk yürümeye başlamak için bir nesneye tutunur.. çocuk iken anne ve babalar.. usta ve hocalar gerekebilir.. ancak yetişkin olduktan sonra hala tutunacak bir dal arıyorsa çocukluktan kurtulamamış demektir.
Hep söylerim iyi ki Hilmi Ziya ÜLKEN hocanın çoğu kitaplarını okumuşum da Etika tercümesini okumamaşım.. okusaydım kim bilir ben de iflah olmaz Spinozacı olurdum.
ve Spin değiştirmeyen parçacıklardan farkım kalmazdı.. derim ki Spinozanın ipiyle kuyuya inilmez.. indin mi bir daha çıkartmak. O muhteşem sarayında aval aval gezdirir.
Yukarıdaki soyutları okuduk bunu somuta indirdir mi Muhammed aleyhisselam KİBİRLENSİN diye İSLAM DÜNYASI meydana gelmiş.. diye düşünülür. Liderliği başka bir türlü okuyabilir misiniz ?

Sonuçta bir bizde Arabi iki batıda Spinoza.. bir yanı akla bir yanı kalbe.. bir yanı halka.. bir yanı Hakka.. bakan yararlı bir MESLEĞİ açmaktan başka bir iş yapmamışlar.. iyi yapmışlar lakin orada mıhlanıp kalın diye bunlar yapılmamış bu.. düşünün biraz harekete geçin.. bırak yanlış olsun.. eleştirmeye cür'et edin.. kim ne derse desin.. farklı konuşmaya cesaret edin.. ne gezeeer.. başkalarının borazanı olmak nasıl bir meslekse.. bir türlü anlayamıyorum vesselam.

Saygılarımla. osmanziya 08.05.2025
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 21:25

DÜNYA . işe face dunyasindan başlamiştik.. ama okumaya ve duşunmeye cur'et ve konuşmaya ve yazmaya cesaret eden bulunmadı.. ve sonundaki âlem olmadı.. osmanziya 09.05.2025 06:47

Benim günlük dilin düz yazısını kullanarak açıklama yapmamanın asıl sebebi tabloları düşündürtmeye çalışmaktır. Dillendiririz ve dile getiririz.. düşe getiririz ve düşündürürüz.. çoğumuz dile getirme veya dillendirme ile yetiniriz.. düşü götürmeyiz ve düşündürtmeyiz.. sizi bu tablo üzerinde düşünerek kendiniz bir anlam çıkarmayı deneyiniz.. anladığında varsa eleştiriniz.. anlamadığınız da sorunuz.. ikimiz de yararlanalım.. bu zaman ve emek harcamalarından..

ÂLEM.. tek başına kurdum.. kimse katılmadı.. kimse yokmuydu.. yok mu ya da var mı.. saçma bir soru.. kimin var oldugunu ve neyin yok oldugunu nasıl bilebilirim ki.. nesne yüku ve kimse yolcusu olan AT'lar taniyorum elbette anam bacim.. eşim çocuklarim.. zaman zaman siz face dunyasinin paylaşimlari ile Kendini Arayan Yolcu lar.
Sadece AT'lar ve kendini arayan YOLCULAR..
AR yükü NESNE'yi ve AD yolcusu KIMSE'yi taşiyan AT'lar nereye ne yere gider ?
Ar NESNE yükü ve ad KIMSE yolcusu taşiyan AT'ların bileşeni nesne ve kimse olan ÖZNE olduklarını var sayariz ve özneye de bir KİMLIK.. KİŞİLIK ve BIREYSELLIK degerleri olan adlar.. soyadlar.. unvanlar veririz.
Örnegin ben kendim Emekli Yazer Mustafa BUĞUCAM.. daha önce Hukuk Müşaviri unvanim bulunuyordu.. ondan daha oncede Cumhuriyet Savcı Yardimcisi idi...
Kimlik ve kişilik ve bireysellik sahibi bu ÖZNELERE degişken ve degerleriyle attigimiz ve atadigimiz ad ve soyad ve ünvanlar bize bir GERÇEKLER kümesi verir; insan.. NE oldugunu ve KİM bulundugunu bilmedigimiz bu özneler.. olmazsa olmaz bileşeni DIL ve DIN bulunan bir KULTUR içinde ortaya çıkiyorlar. Bu külturlerin bir kismi millet.. bir kismi devlet.. bir kısmi medeniyet kurmuş lakin insaniyeti yakalamiş.. yahudilik dahil hiç bir medeniyeti tanimiyorum. Birey birey insan olabilen bazi özneler.. örnegin nebiler ve veliler.. dâhiler ve deliler olabilir.. bunlarda nebiler ve veliler ayni zamanda islamdirlar.. ancak kultur ve millet ile devlet ve medeniyeti ile INSANIYETI gerçeklestirmiş bir topluluk bulundugunu sanmiyorum gerçeklestirdikleri cinayet ve katliamlari tarihte yazilidir.
Bu gun ISRAIL devletinim ve ona arka çikan başta AMERIKA ve sessiz kalan başta ÇİN.. devletlerinden 80.. 800.. 8000 yıl önce diger kultur ve milletler ve devletler bu gun yapilanlarinin aynisini yapiyorlardı..ancak bugun ki gibi yapilanlari herkes duymuyordu.. geçmiste.. yine kendi kusurlarindan yani insanligin ortak degeri olan dini ırk haline getirdiginden dolay ırkı yer yuzunden silinmeye çalısilan YAHUDI'nin INSAN ırkini yer yuzunden kaldirmaya çalişması.. ve bu işte HİTLER'den hiç bir farkinin kalmamasi.. tezimi dogruluyor.. beşeriyetin yapisindan çikan medeniyet henuź insaniyeti gercekleştiremedi.. bununda iki sonucu düşunuluyor.. A projesi CİN gibi B projesi BEŞER dahi.. halife-yi arz olan insaniyeti sağlayamadigindan KIYAMET ile yer yüzunden kaldirilacak.. ya da C projesi ortaya çikacak.. YAŞAM 3.0 veya INSANIYET 2.O denilen transhumaniz kuramlari bir şekilde gerçeklesecektir. Dogrusunu Allah bilir.
Osmanziya Osmanziyaoğlu 09.05.2025 üçyol izmir

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03