Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4367 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:15 |
İnsan çok şeyi merak eder de fakat en az İNSANI merak eder... insanı merak eden insanda çok şeyi meram eder de fakat en az KENDİNİ meram eder... Merak ve meramdan ibaret IŞK ve BİLGİ insanın sadece bir tarafıdır.. Birde iştah ve iştiyaktan ibaret SEVGİ ve AŞK tarafı bulunur ki çoğu insan işte bu aşk tarafı baskındır. Fakat nerede ise hepimizin aşk ve ışk yanımızın canlı ve diri olmasını rağmen bunların altında bulunan ve derininde yer alan ALAKA çekirdeği.. solgunluğundan ilgisizliğinden durumu dumura uğramış ve can çekişmektedir... ![]() FELSEFU KLUBÜNDEN Muraf Fazıl SOYAL yazdı: Dünya, sadece sol beynin gördüğü bir yer olsaydı nasıl bir yer olurdu? İnsan iki gözüyle görür ama aslında iki beyniyle algılar. Sağ beyin: Sezgisel, bütünsel, duygusal, bağ kuran. Sol beyin: Analitik, detaycı, mantıklı, kategorize eden. Peki ya sadece biriyle “görseydik”? Sadece sol beyinle yaşayan bir uygarlık: Her şeyi ölçer ama hissedemez. Sistemi kurar ama anlamını kaybeder. Dili geliştirir ama anlam derinliğini yitirir. Tanrıyı anlatır ama Tanrı’yı hissedemez. Hastalığı tanımlar ama acıyı duyamaz. Doğayı çözer ama onunla bütünleşemez. Sadece sağ beyinle yaşayan bir uygarlık: Duyar ama ifade edemez. Hisseder ama sistem kuramaz. Zamanı sezebilir ama kronolojiyi anlayamaz. Ağaçla konuşabilir ama ormanı tarif edemez. Ve şimdi soralım: Modern uygarlık, hangi beynin çocukluğudur? Sol beyin büyüdü, sağ beyin susturuldu. Dünya hesaplandı ama anlamı kayboldu. Belki de şimdi yapılması gereken şey: İki beyni yeniden birleştirmek. Çünkü insan, ya bütündür ya da hiçtir. Murat Fazıl SOYAL ![]() ![]() ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:05 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4367 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Tablonun SOL ALT kısmimda.. izlemek ve imgelemek ve irdelemek ve incelemekten sonra düşunmek ve dillendirmek.. anlam etmek ve amaç yapmak geliyor. Ben sadece imgelemenizi ve irdelemenizi istiyorum. Vehmi hatir ve hayali hazir olan zemini zihnimizin harici DUYUMLARIN hassasiyeti ve dahili DUYGULARIMIZI hissiyati arasinda KOCAMAN bir boşluk bulunur. Bu boşluk iki nesne ile doldurulur.. birincisi duyumlari yorumlayan DÜŞÜNCELER.. İkincisi duygularin yönlendiren DILEKLER... İşte bu düşünceler sorumlu aklın ve YÖNTEM'in koordinesinde.. bu dilekler yükumlu ruhun ve INANC'ın kontrolünde.. Bilgileri ve degerleri imal ve istimal eder.. inşa ve bina eder. diye kuruyorum.. eger bu kurguyu bir kaç ornekle ya da uygulama desteklebilseydim.. ortaya bir faraziye ve varsayim ćikarabilirdim. Bu durumda akıl ve ruh ASLÎ (primer) BİRİNCİL latifeler oluyotr. Diger taraftan duyumlar meydani nefis ve duygular alani kalb ise TÂLÎ ( sekonder) IKINCIL latifeler oluyor. LATIFELER yani ruh ve kalb ile nefis ve AKIL dörtlusunun nerede oldugunu TABLO da DVD'ler halinde işaretlenmiş olatak goruyordunuz; Sag ust RUH Sağ alt AKIL Sol üst NEFIS Sol alt KALB Yontembilim'i Beğenen Arkadaşlar osmanziya 18.07.2025 ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 10:42 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |