Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: ferdiyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2749

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ferdiyet
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 18:37
Dün değil evvelsi gün.. yani Bu gün haziranın üçü yarın ikisi evvelsi günü ise bir (1) haziran..






Dil ve din.. ticaret ve siyaset.. bilim ve hukuk.. hikmet ve ahlak.. teknloji ve ideoloji İNSANI inşa etmek içindir. Çünkü beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek bina ve yapı insaniyettir. İnsaniyet inşa edildikten sonra bunun açtığı kapıdan islamiyet yapılanacaktır. Sahin Dogan Demiş ki geçen asırda Tanrı öldü denildi.. bu asırda da insan öldü.. dedim ki:İnsan ölmedi.. ÇÜNKÜ daha insan inşa edilmedi.. insani inşa edecek aileler yapılandırılmadı da ondan.. Çoğu heykeltraşlar İNSAN resmi yaparlar.. çıplak yaparlarsa daha günahkar ve çekici olur.. ben de AİLE resmi yaparım.. kapalı olusa daha gizemli fakat kaçırıcı olur. ilkine GÇ diyelim ikincisine GK diyelim.. Burada 17 tablonun sonucusunu yapıştırdım.. Benim aile modelide kulluk edilesi kocalar ve tapılası kadınlar bulunur.. Bu Tanrı'ya tapmak ve O'na kulluk yapmaktan başka bir olaydır.. Bu yüzden kadın kocasını saygılı İYİM der.. koca kadına sevgili GÜZELİM.. der.... Osmanziya yontembilim.com

Değerli Kerem Güravşar Kardeşimi dedi: Üstadım bu sembolik tablolar yerine fikirlerinizi dümdüz kaleme alıp farklı kişilerin istifadesine sunsanız daha iyi olmaz mı? evet kavramların simetrik yansımaları bazı fikirler uyandırıyor ancak bunlar tam olarak bir mesaja dönüşemiyor" dedi.. dedim ki teşekkür derim.. "kavramların simetrik yansımaları bazı fikirler uyandırıyor." geri dönüşünüz çok isabetli.. benim muradım da bu.. yirmiye yakın tablonun sonuncusu olan bu tablo oldukça karmaşıktır ve bir fikir vermesi onu inşa edenin meharetine bağlı. Bu çalışma yaparken ya bir kavramda bir konuya gideriz.. yani sentez yaparız. Ya da konuyu parçalarına ayırırız analiz yaparız. Bu günlük dilin düz yazısında bir sav merkezini çevreleyen kanıtlar olduğu için ana fikir (sav) belli olur. Benim HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır bu gibi düz yazılardan kaçınmamın nedeni bu belli oluş. Çünkü hocalar ve yazarlar öğrenci ve okurlarını bu yazılara alıştırıp onların düşünmelerine engel oluyor ve zamanla insanlar düşünme zahmetine girmeden bu HAZIR'lara alışıyorlar. Zaten insan hazır parayı.. hazır çözümü.. hazır karara sever. Sonuçta bu YBA bir projedir.. zamanla savının kanıtları ve davasının delilleri ortaya çıkacak. Hazır olmayanın değerini bilenlerce sevilecek diye umuyorum.

Değerli bir hocam vatsapta patateslerde “Patatesleri de yaptın ohhhh” deyinde dedim ki biz bu sessizlikte.. latifelere bile hasret kaldik.. patetes ve domates ne firlatirlarsa onlara da raziyiz..

KONUŞMALARIMIZ soyleyen ve dinleyen arasinda soru ve yanitlardan.. sav ve kanitlardan.. sorun ve çozumlerden.. zorluk ve kolayliklardan ibarettir. Bunlarin hepside DUSUNME ile gerçeklesir.

Bazen boyle mutekellimin konuşmasina muhatab bu saydiklarimla ile degilde ironi ve latife ve sair alakasiz gorunen cevap verse de bunlar derin kavrayişta anlamlidir.

Zaten bizim bir buyuk dort küçuk 5 patetesimiz bulunur. El ve ayak ile goz ve kulak.. hepside besincisi olan DİL'e baglidir. Iste bunlarin maneviyati PATOS.. dur. Yani HASTALIKLI yukarida yazdigim RUBUBIYET ile bunlari temiz ve saglam getirmeye çalişiriz. Fakat bunun için bir PATOLOJI Labarstuvari gerekiyor.

Işte YBA ile inşa etmeye çaliştigimiz bu.. dunyayi belirleyen ve dini tanimlayan DILIN kotu ve kotuye kullanilmasinin onune geçmek.

Sözun tasidigi bilgi ve degerlerin saglam ve saglikli olmasina DUYARLIK gostermek ve dediklerine UYARLI olmayi insanin kendisine birakmak hocalik.. papazlik.. hahamlik gibi RUHBAN sinifina ve cagdaş BUYUCULERE prim vermemek.

Fenomen denilen bu Yapay zeka kullanan youtuber'ler gelecekte başimizin belasi olacak gorunuyorlar.

Patates.. pişmeden yenirse patos olur.. hamdim.. pistim.. oldum.. saglanmadigindan bizim yazi ve tablolarimiz anlasilmiyor ve ragbet gormuyor .. yanlişlikla dediginizi eleştiri goruyor tesekkur ediyoruz. Sag olun.


20240603_183535_FERDIYET.rar

Yukarıdaki resim yirmiye yakın word dosyasından sonra oluşturulmuştur.Bu rar dizininde bu word dosyaları yüklenmiştir. Dosyaları versiyon sırasıyla izlediğinizden ve incelediğinizde.. yalından karmaşığa doğru imgeleyip irdelediğinizde AİLE kurumunun yapılanışına ilişkin anlatıma rastlayacaksınız.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 18:41
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk