Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4293 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:07 |
İnsanlar için tapınaklar ve saraylar inşa edilmiş.. hatta KURAMA göre göbekli tepe insan tarım toplumuna atlatmadan bu tapınaklar nasıl yapılmış hayret ediyor. Konya nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük'ten çok çok daha önce yapılmış bu yapı gizemini koruyor.. şimdi bizim inşa ettiğimiz bu tablo da böyle bir MANZARA arz ediyor BASARA.. Tabi önce suretin teşekkülünü ve şeklin tasavvurunu öğrendikten sonra NAZARIN ortaya koyduğu MUBSIRA ile basarın ortaya koyduğu manzara arasındaki ilişki ortaya çıkmadan önce bizler alametten sonraki İŞARETİN tercümesini ve emaretten sonra DELALETİN tevilini öğrendik.. hatta onlar TASRİH ve TEŞRİK de ettik.. lakin başkalarının kulübe ve rezidansları dolaşmaktan kendi SARAYIMIZI inşa etmeye vakit bulamadık. İşte YBA size buna gerçekleştirme olanağı veriyor.. ancak bunun için önce YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yolunda çaba sarfetmeniz gerekiyor. Sanırım bundansonra da TEŞRİK tekbirlerini çekmemiz lazım..
Saygılarımla. ![]() Müslüman.. (müslim.. müselman.. mümanist.. müslimist.. adları neden kullanılmamış) isim olarak Allah'ın gönderdiği son kitaba tabi olanlara verilen bir isimdir ki onların 1400 tarihi içinde kendilerinden önceki ehli kitab için ekonomik ve politik bir savaş vermekten.. daha öncekilerin yaptığı gibi.. güçlü olunca sindirmek ve güçsüz olunca saldırılmaktan başka bir dünyevi başarı göstermiş değillerdir.. dünya içinde bundan fazlası beklenemez.. ancak İlahi bir DİN söz konusu olunca İNSAN başka hedef, gaye ve başarılarda arıyor. Bu da ehli kitabın tek bir kitapta BİRLEŞMESİ. Bu tevhid gerçeğinin tahakkuk etmesi.. önce iyi bir insan olmaya ARAMA sonra güzel bir "müslüman"ı BULMA aşamalarından geçtiğini düşünüyorum.. birinci aşama daha ortaya çıkmayınca ikincisinin de sağlanacağını sanmıyorum. Ancak bu fikre katılanlara da pek hatta hiç rastlamıyorum.. ancak biliyorum ki düşünceler ancak konuşunca.. SAĞLANIR.. inançlar ancak yaşanınca.. GERÇEKLEŞİR.. ancak daha önceden de BİLİMİN sollanması.. İNSANIN öykünmesi.. İSLAMIN oynanması.. GEREKMEKTEDİR. Bu gerekçeyle yöntembilimle solluyorum.. insanbilimle öykünüyorum.. islambilimle oynuyorum.. bu yüzden düşünenleri arıyorum Çünkü arayanları düşünüyorum. Sayılarımla Sağlıcakla kalınız Osmanziya 30.06.2018 rvz:30.06.2025 ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:38 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4293 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
YBA dilini ögrenmedikçe bu tabloyu çözemezsiniz. Çunku bir sozcuk ikinci bir kez kullanilmamiştir
YBA in METODIK yaklaşini ile ANALUTUK DUZLEM hem hızli bir anlam surucu hem kolay bir anlatim aygiti haline gelmektedir. YBA in onemini ve degerini anlatarak onun ogrenilmesini ve kullanilmasin ve yararlanmasini sağlamak için onun tanitim ve begendirimini yapmaya çaliştim. Fakat noksan olan bir şey varki bu hedef gerceklesmedi ve belki de zamani gelmedi.. belkide bizim zamandan gitmemizi bekliyor. osmanziya 30.06.2025 ucyol izmir 14:20 ![]() İnsan kimliğini ve kişiliğini ve bireyselliğini inşa eder.. İnsan dünyasını ve dilini ve dinini de imar eder.. İnsan dününü ve bu gününü ve yarınını da bina eder.. Peki sizce bu kadar konuttan sonra hangisinde oturur :) osmanziya ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:43 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |