Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4241 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 22:52 |
![]() Kültür.. aslında KÜLT bir dini inancı ifade eder.. Kültür deyince hars, ekin anlamında medeniyetin bir parçasıdır.. diğer parçası ise umran, bayındırlık anlamında TİN kısmıdır. Fakat ben kültürü dil ve din birlikteliği olarak ele alırım. Kül din, tarafını.. Tür ise dil tarafını gösterir. Külliyet dine ilişkindir bir bütün olarak toptan kabul ve toptan reddi içerir.. Tanrı, ahiret, sonsuzluk.. yanıdır. Tür ise dil tarafıdır. bilim tarafıdır.. Türlerin bilimidir. Cansız, bitki, hayvan ve insan olmak üzere dört genel türün ilmidir. Her bir tür özel alt türlere ayrılır. Hars ve ekin Tini.. Umran ve bayındırlık Teni.. bizim İNSAN olarak iki yanımızdır. Bu kültürel taban üzerine de sosyal, ekonomik, politik ve askeri katmanlar yüklenir. Tablo da kültürün BÜYÜK RESMİ örülmüştür.. öngörülmüştür.. kurulmuştur.. kurgulanmıştır yani düşünülmüştür. Belki böyle yüzlerce tablo yaptım kablolarla bu son tablodur.. tartışma ve eleştiri üzerine değiştiririm. Çağdaş medeniyetimizin gelip çattığı ideoloji ve tekneloji en üstte duruyor.. lakin altta bulunun iktisad ve adalet temeli sarsılıyor.. Kültür sarsılırsa altındaki üstündeki uygarlıkta sallanır.. Burada sosyal sınıflar ve medeniyetin kurumları.. gösterilmedi.. sadece dil ve din gösterildi.. dünya ve devlet dahi gösterilmedi.. lakin gösterilmese bile dört etkinlik; bilim ve hukuk ile san’at ve hikmet faaliyetlerin rengi, kokusu ve tadı uygarlığımızın anlamını ve amacını arıyor.. uygarlığı yürütenlerin misyon ve vizyonlarını gösteriyor. Uygarlığını iyiliklerinin kötülüklerine galip gelmesi için.. Partilerin kırmızı çizgilerinde demokrasi (meşveret-i meşrua) gerçekleştirilmeli ve laiklik (hürriyet-i şeriyye) sağlanmalı cumhuriyet (temel insan hak ve hürrriyetler) ciddi ve samimi bir şekilde uygulanmalıdır. Aksi halde Kapitalizmin güdümünde Doğaya yabancılaşan teknolojinin ve dili ve din ile emeği hürriyeti paratoner ederek insanı insandan uzaklaştıran ideolojilerin seyyiat ve kötülüklerini azaltamayız. osmanziya 11.06.2018 ![]() |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4241 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
TABAKATI V U C U D
Varlık KATMANLARI Bizler var oluşun HAYAT katmaninda bulunuyoruz. Altımızda cansiz CEMAD yer alıyor Üstümuzde uslu ŞUUR bulunuyor. Şuurun ustunde IMAN tabakasi var. Varlik katmanlari bu dördunden ibaret.. bunun dışındac Tanri ya da kendim veya bocek ya da çakıl için VAR diyemeyiz.. yok da diyemeyiz. Çakil ve bocek ve kendim olanaklar icindedir.Fakat Tanri olanaklar dışındadir. Olanaklar ise aranır , bulunur ve olunur. Diye düşunuyorum. Düş ve dilden oluşan KÜLTUR bizim var sayma veya var sanma yetimizin.. yok sanma ya da sayma kabiliyetimizin.. kurgulamasi ile ortaya çıkarilan düşunce ve inançlarin.. bilgilerin ve degerlerin mimaridir. Bunu TANRI ile karıstirmamak gerekiyor. Var sayma ve yok sanma yetimizin üstunde.. hic yok deyip HIÇLEME.. hep var deyip HEPLEME.. yetkimiz de bulunur. Bu düşunme ustunde anlama ve inanma yetkisiyle ne yapabiliriz ? Kimligimizi inşa ederiz Kişiligimizi bina ederiz Bireyselligimi yapılandiririz Tanrı'mızi tanıriz. Nitekim bir hadis ben kulumun zanni uzereyim.. kulum beni nasil bilirse.. oyleyim.. der. Osmanziya Osmanziyaoğlu 11.06.2025 üçyol ![]() Bizim muradimiz boyle cümlelerle GDDY ile merakli ve gizemli yazilar sunmak degil şoyle kelimelerle tablolandirilmiş YBA ile resimler çizmektir. Tablo oncelikle zamani gostergeliyor ve bir saat kadrani gibi 24 saatlik vakti gösteriyor. vakit 11 Haziran 2025 CARSAMBA gunu saat 22:45 gunun bitmesine 1 saat 15 dakika bulunuyor. Gunun resmini 6 saat kenarli KARE ile gorebiliyorsunuz. osmanziya |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel anlatmışsınız sevgi.. biz de katkı edelim bu güzelliğe..Sevgi ve bilgi.. ilgi ile ortaya çıkar.. gül de güzeldir.. yüz de güzeldir.. nerede güzellik bulunursa orada da sevgi olur.. bu konuda az önce bir yerde yazdığım katkıyı buraya YAPIŞTIRIYORUM: Çok güzel anlatmışsınız sevgi.. biz de katkı edelim bu güzelliğe.. Muhabbet ve Sevgi bin bir kılığa bürünen istektir.. istemdir.. istençtir. Muhabbet iradesi MUHAMMEDDEN gelir derler. Bu MERHAMET bazen şehvet olur ardından şefkate döner. MERHAMET muhabbet olur ardandan nefrete döner. Bazen uhuvvet olur arttıkça hürmetE değişir.. sabrı ve şükre sadakat ve emaneti götürür.. bunlarda vefayı ve fedayı tetikler. Bununlar beraber nedensiz dört sevilenden en gizemlisinin peşinden koşar; güzelliğin.. bu yüzden güzellik arttıkça sevgi de artar. Galib'in Hüsn ü AŞK ise bunun destanını yazar. osmanziya yontembilim.com (not: muradım bunun reklamını yapmaktı: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2757 )
![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 01:01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |