Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4162 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2025 Saat 11:57 |
Ayşe Aşkın Hanımın izniyle Kendini daha iyi anlamak gerçekten derin bir yolculuk ve çoğu zaman içsel bir keşif gerektiriyor. Bunu yapmanın birkaç yolu olabilir, işte birkaç öneri: 1. *Gözlem Yap*: Hayatını, düşüncelerini ve duygularını gözlemle. Özellikle zor ya da stresli anlarda kendine nasıl tepki verdiğini görmek, içindeki kalıpları anlamana yardımcı olabilir. Ne zaman huzurlu, ne zaman huzursuz oluyorsun? Neler seni tetikliyor, neler seni sakinleştiriyor? 2. *Yazı Yazmak*: Düşüncelerini kağıda dökmek, zihnindeki karmaşayı netleştirebilir. Günlük tutmak, sana kendini keşfetme fırsatı sunar. "Bugün ne hissettim?", "Neden böyle düşündüm?" gibi basit sorular bile daha derin bir farkındalık yaratabilir. 3. *Zihinsel ve Duygusal Farkındalık*: Meditasyon, yoga ya da benzeri uygulamalar, hem zihnini hem de bedenini keşfetmene yardımcı olabilir. Bu tarz uygulamalar, içsel dünyana dair derinleşmeni sağlar. 4. *Değerlerine ve İhtiyaçlarına Odaklan*: Kendine şu soruyu sor: "Benim için ne önemli?" Kendini anlamanın bir yolu, seni neyin motive ettiğini, hangi değerlerin seni yönlendirdiğini keşfetmektir. İhtiyaçlarını anlamak da çok önemli—bazen bir şeylere sahip olmak yerine, duygusal olarak neye ihtiyaç duyduğumuzu anlamak, daha derin bir bağ kurmamıza yardımcı olur. 5. *Farklı Deneyimler*: Kendini tanımanın bir diğer yolu da yeni şeyler deneyimlemektir. Farklı insanlarla tanışmak, yeni hobiler denemek, hatta yalnız başına bir seyahate çıkmak bile seni farklı açılardan keşfetmene olanak verir. 6. *Kendi Sesini Dinle*: Bazen başkalarının fikirlerine, dış seslere kulak vermek, iç sesini duymayı zorlaştırabilir. Kendine her zaman yer ver. Duygularını, sezgilerini önemse. Çünkü senin içindeki ses, seni en iyi yönlendirecek olan şeydir. Her şeyin bir süreç olduğunu unutma! Kendini anlamak zaman alabilir ama her adımda biraz daha yakınlaşırsın. Kendini keşfetmek aslında bir yaşam boyu süren bir yolculuk. 😊 Sen bu yolculuğun neresindesin, kendini daha iyi anlamak adına nasıl ilerlemeyi tercih edersin? Aşkın ![]() Hayat Arkadaşım.. eşine ve çocuklarına ve ailesine ve aileme hizmet etmekten kendini "düşünmeye" asla vakit bulamadığından olacak burada sık sık geçen "Kendi" sözcüğünü.. kendini düşünmek işini "bencillik" olarak tanımladı ve hatta islami anlayışa ters buldu. Ben de ona bu tablo ile KENDİ'ni düşünmenin BENCİLİK olmadığını anlatmaya çalıştım. "Ben" bir muamma ve bunun içinde olduğu teslim edersek "kendi"nin daha da sırlı bir muamma olduğunu göz önünde bulundurursak konunun öyle kolay kolay kapanmayacağını anlarız. Bir "ben" var bende benden içeri diyen YUNUS.. da bizi doğrular. Kimi bu ben "Hiç" görebilir kimi de "Hep" bu da bir başka muamma ve bilinmez ve karanlıktır. Ancak biz.. ben.. kırk yıldır bu karanlık içinde aydınlık aramayan birisi olarak yöntembilim ile yaptığımı insanbilim ve islambilime rağmen.. inanın kendimi ve özelimi hiç mi hiç düşünmedim.. düşünemedim.. acaba çok çirkin olduğumdan olabilir mi ? Çünkü insan güzeli arar değil mi.. çirkini aramaz.. Peki çirkin birisi güzeli ararsa ne olacak ? Bu bakımdan ben de kendimi aramadım.. aradıklarım kendim PENCERESİNDEN hep başkaları da olmadı.. peki kim idi bu ? İnsan... Her mecnunun bir leylası bulunuyorsa benim leyla'm dahi "insan" idi... Mecnun DELİ demek.. Leyla da GECE Bir birine çok güzel uydular.. ancak deli olan gündüzü değil geceyi arar.. sanırım ben kendim de tastamam böyleyim. Peki neden böyle yapıyorum ? Bunu en iyi bilen Rabbimdir. Saygılarımla Sağlıcakl kalınız. Osmanziya 14.05.2025 üç yol İzmir Düzenleyen osmanziya - 14-Mayıs-2025 Saat 12:26 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |