Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: hissi musterek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hissi musterek
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:22



KAD tablosu
[10:58, 27.03.2024] Mustafa BUGUCAM: Dıstski hatt'lar ile icteki hadd'leri ayırmaya başladiginda KAD'inle karsiya gelirsin.. bunun iki yönu olur.. bu bilgi'nin yönleridir.. ya L kad dersin ya da F kad.. OZO


[11:09, 27.03.2024] Mustafa BUGUCAM: Erbakan mubtedasinin muntehası Erdogan.. Er'in bakmasi ve doğmasi bitti.. şimdi YBA başlaması OZO nun bitmesi zamanı.. osmanziya 27.03.2024 17.06.1446


"Neffasati filukad" âyâdinin HAYATÎ tasarrufu ve fuadinin ŞUURÎ tasadduru arasindaki duğümundur. Bu vital aktiviten ile mental virtualitenin ukdesi ölunce duğumlenecek nesnen ve kimsen arasindaki ÖZNE'n ortaya çikacak.. AT'ıni taşidigi ve yüklendiği AR ve AD belli olacaktir.


İnsanlar son yıllarda özellikle şehirlerde hayvanlarla oldukça meşguller.. özellikle kediler ve köpekler artık asansörlerde karşılaştığımız yoldaşlar.. ve sevimliler. Geçen gün bir dükkana gittiğimde dükkan sahibinin kedisi müşterileriyle içli dışlı.. dedim ki İmamı Nursî der ki hayvanların görünüşleri çok çeşitlidir fakat ruhları eşitli.. yani birbirine benzer. İnsanlar ise görünüşleri birbirine benzer ve fakat ruhları öyle çeşitlidir ki Ebu Cehil gibi kömürden Ebu Bekir elmasa kadar değişir ve hatta ekler.. insanların her biri tek başına bir âlem.. eskiler dış beş duyu gibi bir iç beş duyu saymışlar; yani hayvanlar ile aramızda ortak bir HİSS-İ MÜŞTEREK'den başka kuvve-i vahime.. kuvve-i müdrike.. kuvve-i hayaliye.. kuvve-i hafıza ve kuvve-i mutasarrıfa gibi yeteneklerimizi sayarlar. Tablolarımda dış bey duyuyu HASSASİYET ve iç beş duyuyu HİSSİYAT olarak sürekli tablolarımın üstüne ve altına yazarım.. SAĞ kenara da TAHSİS-İ kabiliyet ve SOL kenara ta İHTİSAS-I istikbal yazarım.

Şimdi aklıma geldi.. hassasiyete BAD'-İ hassasiyet.. hissiyata da KABL-İ hissiyat diyebilirim. Yani iç beş duyu.. doğumdan ÖNCE verilenler.. dış beş duyu doğumdan SONRA   birlikte başlayanlar.. bu saydıklarımın sayı çok olduğundan akılda tutulmaz bu yüzden de tabloda bunları göstermeliyim..

osmanziya 27.03.2024




20240327_152335_HISSIMUSTEREK.zip









Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 15:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:37



Bu güzel güller siz güzel dostlarıma saygılar
Dedi
dedim
Eyvallah Ozcan Irim kardeşim aldim kabul ettim. Bayragimizin rengi olan bu guller.. yedi duveli ulkemize dost yapan ve ulusuza kardeş eden.. bariş ve sevginin çanaği ve yapraği olsun.
Dedi
Gül gibi asil ve güzel bir ömrünüz olsun sıhhatle can dostum RABBİME Emanetsin
GÜLLER'den açılmışken bir gül daha sunayım.. bu canın rengi.. canının rengi.. bu tenin rengi.. bu hayatın rengi.. kırmızı ile beyaz arasında mor ve pembenin karışımı.. kırmızı ve beyaz siyah ve beyaz olsa bu grinin rengi.. metalin rengi.. maddenin rengi.. mor renk…
Tüm renkleri severim ve fakat sarı'yı daha çok severim ve buraya bir sarı gül eklemek isterim.. güller bizi yaprak yaprak saran evimizi andırır... katman katman sarmalayan evreni hatırlatır.. birbiri içinde sarmalanan gözümüzü anımsatır.. sanırım gülün asaleti bizi tüm erotikler koku ve seksüel biçimlerden uzaklaştırır estetik bir güzelliğe ve saygın bir sevgiye yaklaştırır.. ve kendini dikenlerle koruma altına alır.. gülü sevenler dikenine katlanmak zorunda kalır.
Gül sanki gülümseyen bir yüzdür.. yüzlerin gül.. güllerin yüz olduğu cenneti hatırlatır.. çicek deyince yalın bir yüz ve sade bir gül akla gelir.. belki bu hiç aklınıza gelmedi.. sadece bir yüz ve güzel bir göz.. saf bir gülümse ve sevinçli bir tebessüm.
Sanırım bu gün EDEBİYAT günüm.. bir güzelin hasretimi bunu yazdıran ya da gülün güzelliği midir bilmem.. fokur fokur kaynayan duygularıma iyi bir konu gibi geldi gül.. köz köz yanan gönlümü yakan ateşin alevleri mi dir tümcelerim bilmiyorum.. sadece piyanom olan daktilomun taşları klavyemin tuşları haline geldi.. daha da inceldi.. sanki havaya yazıyorum.. şeffaf klavye üstünde.. yazılmamış bir güftenin bestelerini terennüm ediyor.
Kırmızı ve beyaz ile mor ve sarı gül.. analitik düzlemimin dörtlemesini oluşturdu bu gün.. ve savaş tamtamlarının ve öldürücü baltaların çıkartıldığı gündemde.. bir soluk alıp verme babında.. yer yüzünde kan döken ve göz yaşı akıtan hayvanlara uymamak için beşere bir uyarıcı olsun.. onları uygarlık yoluna götürsün ve insanlık çağrısını duyursun.. canımızı yakan önyargı ve saplantıya.. kanımı döken hırs ve hasede.. gözümüzü karartan heva ve hevese.. kapılmamak için bir daha düşünelim.. düşünelim.. düşünelim.. iş içten geçtikten ve dışarı çıktıktan sonra artık düşünmenin bir yararı olmayacaktır.
EBEDİYET.. hem temas temaşayı.. hem edebi gerektiren bir kapı olarak açıldığında geri dönüşü olmayan var oluş ve yok ölüş caddesi açılacaktır.. tüm ceddimiz ve bütün ciddiyetimiz bir arada TECEDDÜD ederek yenilenecek ve yenilmeyen "ve teala ceddük" hakikatı tecelli edecektir.. tüm hattlar ve haddler içinden gececektir.. bütün sammler ve saddleriyle vakur bir halde "tebarekte ya celali velikram" diyecektir..
işte o dört ced.. o car.. o akım.. sıfati ilim ve irade cerayanı ile vasfı kudret ve rahmet merayanıdır...






IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk