Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: bayram 1446 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4227

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bayram 1446
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:27
10 ZILHICCE 1446 CUM'A
BAYRAMIN BIRINCI GÜNU

40 Senedir yahudi ISRAIL her yil bayrami bize MUSLUMAN ULKELERE zehir eder.

Bu dinlerin daha doğrusu şeriat ve ahkam ve hukuktan ibaret yahudi dindarligi ile itikad ve ibadet ve ahlaktan ibaret islam dindarliginin bittiginin işaretidir.

HRISTIYANLIK iki arada kalmiş bir dindarliktir. Misyonerlikle havarilerin işlerini surdurerek insanligi paganizm mitolojisinden ve animizim ezoterizminden kurtarmiş.. alman ve fransiz ve ingiliz kulturleriyle cagdas kulturu ve bilimi ve uygarligin inşasinda başat rolu oynamiştir.

Şimdi biz bu yakinmalari bir tarafa birakarak kulturun olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve dilin bu gunku ortaya koydugu TEORIK bilim ve hukuk PRATIK ticaret ve siyaset PRAGMATIK teknoloji ve ideoloji durumuna bakarak YENI bir ÇÖZUM ortaya koyabilir mi yiz ?

Defalarca dilin bilime ve dinin hukuka intikal edip temellerindeki iktisat ve adaletin tezahur edebilmesi icin dilin ve bilimin HIKMETE.. dinin ve hukukun AHLAKA inkilap etmesi gerektigini anlattim. Bu dogal ve dönel surec ve ileçlerin elbette ar ge içeren deneme ve yanilmalarlacyapay ve sanal etilesim ve iletişimlerinin de bulunacaktir.

Bu noktada benim onerim BILGI   toplumu ve HUKUK devleti ülkulerinin ülkelerde sağlandiginin belirtisi binlerce yilin deneyimi ile ortaya çikan LAIKLIK ve DEMOKRASI adi verilen Lâikrahelik ve Mesveretin saglam ÖZGURLUK ve saglikli EŞITLIK olarak birey ve toplumda ortaya çikmasi için dilin ve dinin DOGAL ve DONEL mecralarina birakilmasidir.

Bu RA da akilli ve zengin müslumanlara bir gorev duşuyor..

Bunu da açiklayip BAYRAM sevincini bozup bir BOMBA da ben atmayim..

Bizim de böyle mus mutlu olmaya hakkımız bulunmuyor mu ?

Mustsfa BUGUCAM 06.06.2025 uçyol izmir 00:40
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03