Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: ok Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 4234

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ok
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:54
BİR OK ATTIM.. TUTTU MU ?

iteral ya da bilateral.. tabi artık ben bu sözün anlamını bilmiyorum devri bitti.. Mollo Gogola.. yazıyosunuz anında yanıtı geliyo.. bi ok attım literal.. zihnime.. yanıtı bilateral geldi 😉 ye'me ve ey'le iş'leri UY-GU-LA-MA'lı.. öy'le ve oy'la del'eri UY-KU-LA-MA'lı..

10.06.2016

Nazari ve ameli AKIL.. nevmi ve yakazi KALB.. ceriri ve meriri NEFİS.. hazırı ve hatırı RUH.. yani latifelerimiz BİLATERAL.. akıl hem kuramsal hem uygulamalı iş görür.. kalb ya uykulu ya da uyanık (uyarılı) haldedir.. ruh ise hatırlar ha da hazırdır.. ancak her bir iş'imizde.. de'memizde.. deyişim'imizde.. değişim'imizde BİRLEKTE'dirler.. bu yüzde tasavvurumuz.. tasdikimiz.. tatbikimiz.. takdirimiz komplekstir.. çalışması ve biçimi böyle olursa.. içeriği ve ürünü ne olacaktır siz takdir edin.. bu nedenle İNSANIN günlük dil ve düz yazı ile LİTERAL okunması mümkün değildir.. ancak sözün büyüsünu kullananlar onu KONSEPTUAL okumasını ve uyutmasını bilirler.. Şimdi insanın ve evrenin literal okuması böylesine zor ise bir de kitabın okunmasını düşünün.. Allah'ın Kelamı'nın anlaşılmasını ve anlatılmasını düşünün.. bu yüzde Bilim Suresi Ali İmran ile Hukuk Suresi Bakara arasında ve tam ortasında bulunan Ali İmranın ilk sayfası METODOLOJİYE ayrılmış kitabının anasının ve esasının açık ve anlaşılır MUHKEM ayetler olduğunu yani sağlam anlamlar ve anlatımları olduğunu.. Halkın anlayabileceği bu HUKUK ayetleri dışında geri kalanını ise MÜTEŞABİH ayetler yani kapalı ve anlaşılması zamana bağlı tümclere bulunduğu haber vermiştir. İlimde derin ve fehminde rasih hocalar ile irfanında öz ve yalanında az talebeler tarafından yani BİLİM tarafından zamanla ortaya çıkartılacak konular olduğunu söylenmiştir.. diye düşünüyorum. Doğrusunu Allah Bilir.

10.06.2016
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk