Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: ozne Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2812

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ozne
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:23



Ben.. ene.. ego bir anlam ve keyfiyettir.

Alıcı ve Verici
Gelir ve Gider
Girdi ve Çıktı
Algı ve Ayar



Iliskiler.. ilintiler ILGILER bağıntilar.. bağlantılar...

Düşunceler.. göruşler.. BILGILER   degerler.. inançlar...

Duyumlar..
Duygular..


Insanin DERIN istekleri ve özlemleri ile korkuları ve üzuntuleri.. POTANSIYEL bir güç barindirir.


İçimizdeki cennet ve cehennem öylesine dipte ve aşağidadir ki yukaridaki zaman ve mekan kadrosunda göz önunde duranlar sadece yolculugumuzun DURAKLARINDA deneme ve yanilma ETKINLIKLERIMIZDE duzenlenen.. değiştirilen.. duzeltilen.. denetlenen.. genişletilen.. geliştirilen.. iyileştirilen.. yukseltilen.. alçaltilan.. yucelestirilen.. cuceleştirilen.. artirilan.. aritilan.. kazanilan.. kaybedilen.. korunan.. saklanilan.. kisaca aranan ve bulunan ve olunan işlerdir.. ya ARAMAYANLAR ?



Bizler bir istasyona ve bir duraktayız.. giriş ve olum kapımiz DOGUM ile çıkıs ve ölüm kapımız DUĞUM arasinda günün DÜĞÜN'ünu yaşamaktayiz ? Çoçuklar.. kitaplar.. şirketler.. partiler.. takımlar.. setler.. milletler.. devletler.. medeniyetler.. ÇIKARMAK için.. aslinda bunun için ÇIKAR peşindeyiz.. YARAR peşindeyiz.. GUZELLIK peşindeyiz.. IYILIK peşindeyiz.. bunun için göz goze gelinen eşler ile.. AŞK.. yapmamizin.. ayni amaçla eşlenen dostlar ile IŞK etmemizin.. asıl NEDENI ve esas NIÇINI.. bu peşinde koştugumuz servetin.. şohretin.. saltanatin ve cahhın ve haccın ANLAMI ve AMACI bu.. tapılasi ve kulluk edilesi EŞ.. ancak çogu bunu peşin peşin ariyor.. hazir paralar.. hazir bilgiler.. hazir kitablar.. hazir çözumler.. hazir kararlar.. hazir karılar.. hazir kariler.. hazir kocalar.. hazir hocalar.. ZİRA "H"nin "F" ve "T" sini arıyorsun bulamadin.. fethi temin edecek NASR'a yanaşamadin.. her kolay olur amma her olay aradigina dolay olmaz ve bu yüzden bolayı elde edemezsin.. elindekinle çoşkusuz ve tutkusuz yetinir.. yazarlar veya hocalarla oyalanir.. okur ve öğrenci olur.. gununu birbirine kopyeleyerek geçirir.. DURAKTAKI muddetini ve muhletini bitirirsin..


ZAMAN TRENININ vagonlarini kompartımaninda yoldaslarini daha yakindan tanimak için.. anne ve babana bir daha yakindan bak.. eşini. karinı.. kocani bir daha yeniden gozden geçir.. ogluna ve kizina ne verdin ve ne aldin muhasebesini yeniden yap.. kendine ne giriyor ne çikiyor murakebesini önceden yap sonra daha koklu ve kalici olarak yapilacaktir.. bu senin yaninda Tanri nin en yakin TANIKLARI dışindakiler sadece tedarikćilerin ve müşterilerindir. ORTAKLARİNA dikkat etmezsen.. aldiklarina ve verdiklerine de dikkat etmezsin.. alıs verisin ve ticaretin KARLI olmaz ve aradigini da bulamazsin.. Hafazanallah.

osmanziya 25.06.2024 üçyol izmir

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:28
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk