Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: mezheb Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4422

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: mezheb
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:20

eş.. kardeş.. arkadaş.. yoldaş.. dost arayan insan ve belki de Kendini Arayan İNSAN.. devlet çözülüyor yeni bir vatandaş bulmak yerine asıl "insan"ı aramak olarak da bakılabilir. Bu da halife-i arz olan insanı bulmakla sonuçlanabilir. Kimbilir.. belki türk-kürt bir araya gelerek hatta yahudi ve hristiyan ve müslüman bir araya gelerek zenginlikten şimaran ARAPLARA kötü bir şaka yapabiliriz.

(O müşrikler gibi) Dinlerini fırkalara ayırıp hiziplere bölünenlerden olmayın. Onların her biri kendi mezhebiyle övünür.. Rum suresi 32 ayetiyle yaptıkları bu resme dedim ki:
(Dinlerini bölüp bölüp parçalayanlardan.. gurup gurup olanlardan da olmayın. Her gurup elindekiyle mutlu olmaktadır. Mustafa ÖZEL meali)

Mezheb, meslek ve meşreb sahibi olmak kötü bir şey değildir.. ancak onlarla övünmek yerilmiştir.. mezhebiyle yetinmek yanlıştır.
Aliimran suresinin 4.ayetinde belirtildiği gibi bu gün semavi ve ilahi dinler her biri ayrı kitabi ve nebevi dinlere dönmüş durumdadır. Allah katın tek bir din olan İSLAMI.. ilk kitab bende siz kafirsiniz.. son kitab bende siz kafirsiniz.. geçerliği ve yürürlüğü kalmamış iddialarda parça ve bölük etmiş durumda.. dünyanın kavilerinin zulmune ve küresellerinin oyuna gelmiş haldeyiz. Dinde mezheb normaldir.. çünkü yorumsuz metin olmaz. Ancak iki ay sonra iki sene olacak bir katliama dayanmak ve alışmak yanlıştır.

Din ne kadar eski ise o kadar da mezheb olur. Yahudilğin 400 Hristiyanlığın 200 Müslümanlığın 100 mezhebi.. bulunur. Bunlar yollarını, mezheblerini ve sıratlarını ve izmlerini DİN haline getirerek birliklerini yitirmiş ve güçlerini kaybetmişlerdir.

Zaten mezheb sahibi olmak başkasının borusunu öttürmektir. Kendisi dinden ve kaynaklardan bizzat çıkarmak yerine başkasının ezberini tercih etmektir.

Bu durumda aslında bir tek din ve insanlar sayısınca yol ve mezheb.. görüş ve düşünce sahibi olması gerekirken maalesef tutulmuş bir kaç tane yol ve mezheb sabitlenmiş ve böylece bu sırat ve İDELOJİ din haline gelmiştir.

Bir de bu parçalanmaya felsefelerin din haline gelmesini eklerseniz cehaletimizin ve tembelliğimiz eni.. din ticaretinin ve tin satışının boyu ve taklid ve ezberimizin yüksekliği ortaya çıkacaktır.
Artık öğrenmeliyiz ki dünya tarih ve edebiyat ve vaaz ile değil bilim ve teknik ile hukuk ve ahlakla yönetilmekte ve yönlendirilmektedir.

Dinnur YAŞAR 30.07.2025

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 20:54
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:28
Müslüman olmayanı insan saymayan zihniyetin yüzde kaçının insan olduğunu bilmiyoruz.. hatta İNSAN deyince hangi ölçütü aldığını da.. başkalarını inanmadığı için insan sanmayanları gibi inandığı için başkalarını insan saymayanların.. insan olduklarından kuşkuluyum. Dinnur YAŞAR
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 16:07
MEZHEBLER sorunların çözümü için zamanında kurulmuş PARTİLERDİR.. hatta o zaman bu yollar kurdukları ideolojiler ile devletlerle kurmuşlardır.. bu sünni ve şii devletler bu gün bile söz konusudur.

Ancak insanlar için de metinlerin yorumlanması kaçınılmaz.. çünkü insanlar konserve kutusu değildir ki beyninden aynı malzeme çıksın.

Diğer taraftan halkın yüzde sekseni MUKALLİD yüzde yirmisi EHLİ TAHKİK olur.

Şimdi bu dediğim MUKALLİD ile EHLİ TAHKİK sözcüklerini okuyanların yüzde sekseni anlamamıştır.

MUKALLİD.. taklid eden demektir.. sesin kökü ise KİLİD (kld) kilitlenmiş olup anahtarla açılması gereken nesne anlamına gelir. Yani bu tür insanlar ancak teşbih ve temsil ile anlarlar ve bu anladıkları ise zihinlerinde kilitlenmiş.. donmuştur. Yani kendi mukayese ve muhakeme etmeden.. karşılaştırmadan ve yargılamadan.. yani düşünme işleminden geçirmeden güvendiği kimsenin sözlerini kabul etmek durumunda kalmışlardır. Kendileri zahmet edip kaynaklarından araştsırmamış.. doğrusu ve gerçeğini.. iyisini ve güzelini kendileri bulmamışlardır. Bizim hazır bulup kullandığımız telefon ve bilgisayar gibi bu düşünce ve görüşleri sürdürmektedirler.

EHLİ TAKİK ise HAKİKATI araştıran kimselerdir. İşin doğrusunu ve gereğini.. iyisini ve güzelini bizzat kaynaklarından araştırıp ve sorgulayıp ortaya koymuş kimseler demektir. Yani buldukları sözleri bizzat kendileri bulmamış ve söylememiş olsalar bile bunu kimin söylediğini bilirler ve hatta o sözün kimler tarafından söylenip kaynak tarafından nasıl yorumladığını da biliyor olabilirler. Bu ise bir UZMANLIK ve İHTİSAS meselesidir. Hayatını ve mesaisini bu yola harcayanlar özel yetenekleri ve özgün imkanları ile ortaya koyarlar. Bunlar ya adam yetiştirip ve muridleri olan şeyhler ya da kitab yazıp talebe yetiştiren imanlardır.

Denir ki bir kısım insanlar peygamberimizi ilmini varis olmuşlar ve kitap yazmışlardır.. bir kısım insanlar ise peygamberimizin ameline varis olmuşlar ve mürid yetiştirmişlerdir.

Bir kısım insanlar ise hem kitabı olmuş hem talebeleri bulunmuştur.
Bu insanların ünlüleri de bulunur ki bunlara KİTABI bulunur fakat nebi değildir denilir. Peygamberimiz bir hadisinde benim ümmetimin âlimleri beni israilin peygamberleri gibidir.. demiş.. ben bu hadisi ne okudum ve fakat bir kaynağından araştırdım. Okuduğum kitab müteber olduğu için güvendim ve kabul ediyorum. Fakat onlara itimad ederek diyorum ki İmamı Gazali.. Hazreti Mevlana.. İmamı Rabbani.. İmamı Nursî DÖRT büyük islam alimidir Her biri bir islam devletinin İDEOLOJİSİ olmuştur. Selçuklular İmamı Gazali.. Osmanlı da Hacı Bektaş ve Mevlana.. bi İmam NURSÎ olmamıştır.. o da gelecekte olacaktır.. İnşallah. Ancak türkün arabın kürdün değil irandan yunanistana.. iraktan israile İNSANIN imamı olacaktır.

Şimdi ben ne yaptım.. bir ehli takik âlimin sözlerini beğendim ve ezberledim ve onun borazanı oldum.. ancak diğer mukallidler gibi her dediğini bir ayet saymadım.. istersem on tane yanlışını gösteririm.. on tane yanlışı bulunuyor diye doksan tane doğrusunu niçin yok sayayım ki..

İşte mezhebler böyledir.. her birini birbirinin yanlışını göstererek gelecekte yanlış azaltılmış bir bilim ve ortaya çıkarırlar.

Dinnur YAŞAR.. bu sayfanın asıl sahibi Nurettin YAŞAR kardeşime rahmetler olsun.. Rabbimiz makamını âli eylesin. Amin.   30.07.2025
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:48

Dostluk eşlikten beri ve arkadaşlıktan öte bir YOLDAŞLIKTIR.. ancak iki türlüsü olur.. solculuğu ve sağcılığı.. ikisinin de bir hikmeti bulunur.. her ne kadar birbirlerini düşman görselerde... osmanziya yontembilim.com

İNSANMI DENİR
Ölümün mahkumu olduğu halde, ebediyet vadeden dinini öğrenip yaşamayan MAHLUKA
İNSANMI denir?
Necdet EREM

DEDİM Kİ:
Müslüman olmayanı insan saymayan zihniyetin yüzde kaçının insan olduğunu bilmiyoruz.. hatta İNSAN deyince hangi ölçütü aldığını da.. başkalarını inanmadığı için insan sanmayanları gibi inandığı için başkalarını insan saymayanların.. insan olduklarından kuşkuluyum. Osmanziya

DEDİ Kİ:
"Muzır kâfirler ve kâfirlerin yolunda giden sefihler;
Cenab-ı Hakk'ın hayvanatından bir nevi habislerdir ki;
Fâtır-ı Hakîm onları dünyanın imareti için halk etmiştir."
Said NURSİ
Bende Üstadımdan farklı düşünmüyorum.
Üstadımın düncesine katılmakla beraber, bana ait olan kısmının doğruluk veya yanlışlığı bana aittir ve beni ilgilendirir.
İddiam ise indi değil sebep - sonuç, araç - amaç kuralınca mantıki olsada otoriteler tarafından kabul görüp iltifata mazhar olmuş evrensel bir tez olmadığı için kimse kabul etmek zorunda değildir.

DEDİM Kİ:

Abim teşekkür ederim.. bende öyle düşünüyorum.. ancak Yaratan'ın MAKİNASI kötülükten iyilik.. iyilikten kötülük.. çıkararak çalışır. Ancak Üstad bunu bir yerde söylemiş başka yerlerde yinelememiştir.. fakat siz bunu yineler haldesiniz.

Abim.. Dostluk eşlikten beri ve arkadaşlıktan öte bir YOLDAŞLIKTIR.. ancak iki türlüsü olur.. solculuğu ve sağcılığı.. ikisinin de bir hikmeti bulunur.. her ne kadar birbirlerini düşman görselerde... yani solcu ve sağcı dost olmasalar da eş ya da arkadaş olabilirler bir insan olarak.

Zamanin bir 91 bir 93 yaşinda iki buyuk bilgini Roger Penrose ve John Searle genel yapay zekanin BILINCI olmayacagini söyluyormuş.. bende ayni kanattayim hiç ünlu olmayan cahili olarak enaniyetin iki kanadi olan ayniyet ve hurriyet bize emanettir.. bunu yapay zekaya vermeye çalişmak ise hiyanettir.

Biz özdeşlik (ayniyet) ve nedensellikle bilimi.. hurriyet ve amaçsallikla hukuku.. kurariz.. işte bize verilen bu emaneti ticaret ve siyaset ile teknoloji ve ideoloji haline getirdik.. dilin kötü ve kotüye kullanilmasi yuzunden TEKNO ve IDEAO "Logos" bizi doğaya YABANCILAŞTIRIIYOR ve insandan UZAKLAŞTIRIYOR Osmanziya

uç tane mubarek aya bedel birakalim da iki tane muharrem ve safer gibi belali ve fitneli ay olsun.. işimize geleni mubarek ve kevser.. gelmeyeni beter ve kereb gormek.. tarih ve edebiyat ve vaaz konusudur.. dunya bilim ve teknik ile ahlak ve hukukla yurur.. bu yuruyuşta HIKMETI bulursan bulursun.. bulamazsan onun bunun dedigini borazani olursun.. biz de size oteden ber bildigimiz bir ezberi okuduk.. sizde başka bir ezberle bunu bozdunuz..

Ilk iki ayda muharem ve safere katlanarak binanin temelini atariz. rebiu ve cemaziye nin evveli ve ahiri 4 ayda yapinin dört duvarini yukseltiriz. Alti ayda ana hatlariyla eserimizin yapisi ortaya çikar. Gelen recep ve şaban ve ramazan ile binanin catisini catar.. leyle kadir bayragini dikeriz. ZILKADE ile binanin içine otururuz. ZILHICCE ile binalarin binasi ka'be ziyaretin azm u kasd ile cezmu hacc ederiz.. Inşaallah. Biz YBA binalarin inşaasini oğretiyoruz.. ezberini bozamayanlar ögrenemiyorlar.

osmanziya

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:27
2020 de YBA yayınlanmış

https://webyonetim.bandirma.edu.tr/Content/Web/Yuklemeler/DosyaYoneticisi/437/files/2nd%20BICOASP%20Proceedings%20Book.pdf

2020 de YBA yayınlanmış

YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ
bandırma üniversitesi 02-05 eylül 2020 ıı.uluslararası filoloji kongresi sunumu
tam metin kitabında
yayımlanmış yba metni

https://webyonetim.bandirma.edu.tr/Content/Web/Yuklemeler/DosyaYoneticisi/437/files/2nd%20BICOASP%20Proceedings%20Book.pdf

beş sene olmuş..
ses getirmemiş..
150 kişi gönderdim
geri dönüş olmamış..
04.02.2025 günü izmir de etkinliği çağırdım
5000 yakın arkadaşımda kimse gelmemiş.

Başarısızlığımın yüzde doksanı kendime aittir
yüzde onu ise HAZIRA alışmış ve kolayla BARIŞMIŞ
AVAMI NAS olan halka AİTTİR.. AVAMI HAVAS olan aydınlar için şunu söyledim:

İnsan olarak ARADIĞIMIZ samimiyet ve ciddiyeti
İslam olarak BULDUĞUMUZ safiyet ve halisiyet
ile birleştirilince
haml ve hukumlerimiz arzu ve taleblerimizle de beraber olacak
boylece
davayi hamd duayi huda ile bulusacak..
HALKIN ilasi HAKKIN rızasi ile uyuşacak..
İNŞAALLAH.

Halki ilası
Hakkin rizasi
Hamd davasi
Hüda duası

Bu 4’ü Fatiha-i Serife Anahtar (FŞA) ya da Şerefli Fatihanın Ana hatları (ŞFA)

Halkın ilâsi kaliteli mal ve hizmet arz ve sunumunu gerektiriyor.

Hadisde Hayrun nas yefeunnas.. yani nasin ve halkin iyisi ve hayirlisi nasa bir faidesi ve yarar olandir.
Nasa ve halka ve cumhura yarari olmasi için kurulan orgutlerin ve şirketlerin ve vakiflarin ve partilerin ve devletlerin bu işi yaparken KAMU YARARI ve TOPLUM ÇIKARI ile hareket etmesi ve bunu yaparkene bireyin yararini ve kişinin çikarini da goz onunde bulundurmasi gerekiyor.

Bunun içinde idarenin işlemlerinin hukuka uygun bulunmasi isteniyor.

Bunun içinde kamu görevlilerin ve YETKILILERIN seçimlerinde SORUMLU olmasi emrediliyor ki biz buna HUKUK DEVLETI diyoruz ve goruyoruz ki hukukun katil dedigi adam dunyanin en yuksek devleti başkani ile kanka olmuş..

Sonuçta okumuş olmak yunmuş yıkanmış anlamına gelmiyor.. aydınlanmış olmak insanı kamil bulunmak demekte olmuyor.

Hayat bir imkandır ve şuur bir fırsattır.. Yaratan bize sunduğu bu dünyanın savaş ve barışı içinde öte dünyanın bir sınav ve yarışını da bağışlamış.. bu ikisinin kıymetini bilip başta kendi dünyamızı, sonra ailemiz ve sonra mahallemizi ve sonra milletimizin devletimizle birlikte kalkınmasını sağlayıp bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkülerimizi gerçekleştirmek için kolları sıvamalıyız.

Dünyayı öğrenmeliyiz
Hayatı düşünmeliyiz
Şuuru anlamalıyız
İnsanı bilmeliyiz
Kendimizi tanımalıyız
Ve bunlar kolay işler değildir.

Rabbimizi bize ve size kolaylık versin.
Amin.

30.07.2025 üçyol izmir 16:32

(Bu belgenin aslı 07.02.2025 tarihlidir. Salı günü idi. O günkü toplantıya kimse gelmeyince değerli bir Abimin telefon numarası yazılı kağıdı bulmuş ve aramıştım. Durumu kendisine anlattım tamam kardaşım dedi Cuma günü geliyoruz. O günsden sonra 20 hafta Cuma Öğleden sonraları, değerli arkadaşlarımızla YBA çalışması yaptık. Yaz sıcakları vesilesi ile de ara verdik. )

Osmanziya yontembilim.com

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 21:37
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 22:58
Y A H U D İ L E R

Bu insanlar UZAK TARİHTE tarihte iki İMPARATOR tarafından yerlerinden edilimişler.. masumiyetlerinden değil diğer insanları zulumları için..

Yakin tarihte ise diğer ülkelerden horlanmışlar ve aşağıdaki şekilde kovulmuşlar:

ONLARA beddua eden bir arkadaş:

ALLAH IM çekilen zülmü sen biliyor ve görüyorsun .
   Sana havale ettik .
   Artık kovma değil helak olmasını istiyoruz. Sen kahraman isminle HELAK ET.
1240-1933 🇫🇷Fransa 13 defa kovdu.
1290 🇬🇧 İngiltere Kovdu.
1348 🇩🇪 Almanya kovdu.
1349 Macaristan 🇭🇺 kovdu.
1614 🇩🇪 Almanya yine kovdu.
1933 🇩🇪 Almanya 3.defa kovdu.
1421 🇦🇹 Avusturya kovdu.
1492-1593 🇮🇹 İtalya 4 defa kovdu.
1492 🇪🇸 ispanya kovdu.
1496 🇵🇹 Portekiz kovdu.

1535 Tunus 🇹🇳 kovdu.
1630 🇧🇷 Brezilya kovdu.
1968 Polonya 🇵🇱 kovdu.
1670 🇦🇹 Avusturya 2. defa kovdu.

1945 Rusya 🇷🇺 kovdu.

Arkadaş buraya kadar yazmış ve Osmanlı Padişahının ispanya ENDÜLÜS devletinin yıkılışında müslümanları ve yahudileri kurtarmaya çalışmasını 40-44 ikinci dünya savaşında almanların Hitler vasıtasıyla fırınlara gönderilmesini yazmamış..

Böylece bunlar SİYONİZİMİ kurup YAHUDİ devletini değil İSRAİL inşa etmişler:

Arkadaşım bilemediği ve belki yazmaya fırsat bulamadığı bir şey daha var.. Hristiyanlık gelinceye kadar bütün yahudiler MÜSLÜMÜNMDI.. islamiyet gelince kadar bütün hristiyanlar MÜSLÜMANDI.. İslamiyet geldikten 600 sene sonra da bütün müslümanlar İNSANDI...

Şimdi İNSANLAR ve yahudiyim.. hristiyanım ve müslümanın diyen insanlar ve DİNİN gereğini yapmayan dindar İNSANLAR bulunuyor.

Gelin bunun hepsine İNSANLAR diyelim ve kendimizin ne kadar dindar olduğunu öyle bir sorgulayalım ki başkalarının yahudiliklerini.. hristiyanlıklarını ve müslümanlıklarını sormaya sıra gelmesin.

Şimdi

Yahudiler müslümandı
Hritiyanlar müslümandı
demiştim ya işte bu insanlar

bu gün tepe tepe yararlandığınız şehirleri kurdu.. ticareti kurdu.. siyaseti kurdu.. bilimi kurdu.. hukuku kurdu.. yazı buldu.. makinayı buldu.. atomu buldu.. hücreyi buldu.. dili buldu.. beyni buldu.. aklı buldu.. nerede bir ünlü bilim adamı var.. nerede bir akıllı adam var... nerede insanlığa yarar bir alet var.. çoğu YAHUDİ değilmi.. evet bunlar yahudi değil İNSAN.. ve bu gün dünyanın en büyük 22 zengin ailenin en büyük iki zengini de YAHUDİ bir aile..

Derim ki şöyle bir büro masası hayal edin.. işte o yahudidir.. masanın üstünde bir sümen görün.. işte o hristiyandır.. sümenin üstündme de bir ajanda yani kitapcık görün.. işte o müslümanmdır.

Masadan ve sümenmden ve kitaptan sorumlu olan sensin müslüman.. elindeki HAK KİTABIN gereğini yapmadığın için.. bin yıldır düşünceyi (tefekkürü) durdurduğun ve hikmeti kaçırdığın için.. son üç yüz yıldır düşünceyi (fikri) bilimi ve hukuku dondurduğun için.. dünyanın hesabı önce senden sorulacak. Neden dondurdun.. niçin durdurdun.. bunun hesabı ayrı.. fakat bunun vebalinin ağır tarafının TARİKATLARDA olduğunu düşünüyorum. İslama saldıran HAÇLILARDA da olabilir.. Asya (Timur) ve Anadolu (Beyazıd) müslümanlarının birbiriyle çatışması olabilir..fakat hepsinden öte YAHUDİLER de dahil HEPİMİZİN SUÇU İNSANLIK SUÇUDUR.

Dindar olmamızdan değil.. Dildar olmamızdan değil.. belli bir dile ve dine ve kültüre sahip olmamızdan değil İNSAN olmamızdanh kaynaklanan BÜYÜK HATALAR bulunuyor.. ZALİM insanın ne olduğunu biliyorsanız ve CAHİL insanın ne olduğunu anlıyorsanız.. beni ve insanı anlarsanız.. anlamıyorsanız zaten insan değilsiniz.. ya bir yahudisiniz.. ya bir hristiyansınız.. ya da bir müslümansınız.

Çünkü insan mümtevazidir..
Çünkü insan saygılıdır
çünkü insan adaletlidir
Çünkü insan iktisatlıdır.

Osmanziya 30.07.2025 üçyol izmir 12:20

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:22
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma