Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: medeniyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2815

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: medeniyet
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:05
https://www.youtube.com/watch?v=5lDfalZvrMI

Göbeklitepe ve medeniyet / Prof. Dr. Ahmet Arslan & Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan & Fatih Altaylı

Fatih ALTAYLI'nın programında Hocalarımız.. GÖBEKLİ TEPE konusun vesile ederek medeniyetlerin ortaya çıkması konusunu konuştular..

Buradaki konuşmaya ilişkin bilgilerle bu medeniyet çalışması tabloları oluşturdum:



20240625_234728_MEDENIYET.zip

Bu dosyalar içinde toparlayıcı bir tablo yaptım:




Medeniyet bir ağacın ortaya çıkması gibidir.. önce bir çekirdek olur.. kökleri ve dalları çıkar.. sonra yapraklanır ve çiceklenir.. Uygarlıkta böyle bir çekirdekle başlar köklenir.. dallanır.. yapraklanır.. çiceklener.. meyvelenir.. sonra yaşlanırı, kurur gider. M

Medeniyetin bu betimlemesi Ünlü bilgi ibni HALDUN'un ORGANİZMA teorisidir.. bu kuramı bize hukuk fakültesinde hocalarımız anlatmıştı. Konuşmacı Yunan Medeniyeti Uzmanı Ahmet Arslan ibni Haldun için Aristo'nun en değerli talebesi diye ifade etti.

İbni Haldunun 1200 lerdeki bir canlının doğması ve büyümesi ve ölmesi gibi medeniyetlerin gelişimi konusunda ünlü yorumunu bir başka ünlü tarih yorumcusu HEGEL.. tez-antitez-sentez ADIMLARINI ekleyerek ve arada geçen yüzyılların birikimi ile değerlendirerek daha ayrıntılı bir yorum yaptı.. alt yapı ve üst yapı kavramanı ekledi.. MARKS bu ALMAN İDEALİZMİNİ ters çevirerek kendi diyalektik materyalizmini ekledi.. bu temeli Fransız sosyalizme ve İngiliz Ekonomi Politiği sosuyla zenginleştirerek bu günkü dünyanın kapitalist efendilerinin ellerine güzel bir olta verdi diyor.. Gizli Dünya Devleti kitabının yazarı Garry ALLEN komplo teorisinde.. 8 aydır hala süren 7 ekin katliamı çıkınca artık bunun bir komplo olduğunu düşünmüyorum.

Ancak benim burada bahsetmek istediğim husus bu KOMPLO kuramının tam karşısında bulunan EVRİM kuramıdır. KOMPLO kuramının daha büyüğüne DİN ya da KADER adı verilir. Yani mekeru ve mekerallah vallahü hayrünmakirin.. ayetinde belirtilen TUZAK kuranların en hayırlısı Allah'dır.. İNANCIDIR.

İnanç.. komplo.. kuram.. dil.. din.. kültür.. millet.. devlet.. ideoloji.. uygarlık.. dediğimizde böyle bir şeydir. Ancak siz bunları EVRİM kuramında genetik ve çevreye kompoze ederek kendini yeni bir KOMPLO kurabilirsiniz.. ve bunun farkında olmazsınız.. bu vesile ile bunu bu gün dinlediğim prof. Türker Kılıç'ın videosunda da gördüm.. insanlar inanç karşısında kendisini sağlama almak için düşünmeyle ussallaştırma .. düşünce aklileştirme.. hatta fikre zikir de katarak ederek.. RASYONELLEŞTİRİLMİŞ İNANÇ katılığın ve kesinliğin dibine düşüverirler. Dinde bu kesinliğin adına ZAYG adı verilir. Bu en az rayb ve kuşku kadar tehlikeli bir zihniyet ve tavrı şuur ve tarzı mezheb.. tarih bilgilerimiz zaten yarım.. bilimsel gerçeklerimizi yüz yıllardır değiştirerek yanlışlıyoruz ki POPPER bunu sağlam bilimin ölçütü saymış.. tüm bunlardan habersiz aydın.. bilimi ve dini başkalarından öğrenmeye mahkum halk.. ünlü ve saygın uzmanların ve youtuber'lerin hışmını uğrayarak kendilerin azar azar.. güzel güzel bilgilerin yaslandığı koltuğunda dinlerken.. şunun hiç farkında olmuyor:

Medeniyetimiz EVRİM denilen olayın yaşandığı bir KARE çerçeve.. sen bu sosyo-psiko ve linguistik "gerçek"i al ve bunu doğaya ve biolojiye yerleştir.. ve böylece HAYATI da açıklamış olursun.. bu çerçeveyi al cansız evrene de yerleştir.. onu da açıklamış olursun.. böylece cansız ve canlı ve uslu varlıkların hepsini bir araya toplarsan ccs çıkar.. işte bu benim makinemin adı.. şimdi.. canlı.. cansız.. uslu.. ve ben hepimiz bir MAKİNENİN içine girdik mi.. bu makineyi de TANRI yaptık mı.. sen sağ ben selamet.. gayri bize ölüm yok! Elbette buna ben de inanmam.. sen de inanmazsın.. fakat RASYONELLEŞTİRME denilen iş böyle bir şey.. Ratio ve Logos eski medeniyetlerden bize tevarüs eden iki sözcük.. bu fikir ve zikir ile fi kirlerini ve zi kirlerini karıştırıp kafana dil sepeti ve başına düş çorabı yaptın mı göz gözü görmez zifiri karanlığına başına doladığından haberin bile olmaz.. sikim zifiri.. zikiri.. fikiri.. yani BOŞ vermişim fikir ve zikiri.. zifiri karanlıkta kalmayayım bana yeter diyorsan.. başında o çoraptan ve kafandaki o sepetten haberin ola.. her iş bu boş ve dolu BORULARLA başladı.. boruları bardak bardak ratio ve logos kestiler
çoğu yanlış ve yalan.. yarım ve yanlı BİLGİ'leri doldurdular.. şimdi bunları enformasyon ve novigasyon ve inovasyon diye yutturmaya çalışıyorlar.. yersen.. anladınız mı ?

osmanziya 26.06.2024 00:27 üçyol izmir


Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:27
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk