Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4501 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 19:57 |
Muhteşem bir eser ortaya çıkardık.. temellerini kırk yıldır çlalışıyordum. Haramdan İCTİNAB ve Helali İMTİSAL kendimiz için yapıyoruz.. başkaları için EMRi bil maruf ve NEHYHi anilmünker ediyoruz.. Her ikisi de bir amel için bir HÜKÜM ve bir sorunun çözümü ve bir konunun aydınlatılması için KARAR vermektir. Keza iyi (hayr) ve kötü (şerr) nesne ve kimse ayrıdır.. kendimizin tarafından iyiliği (hasene) ve kötülüğü (Seyyie) yapılması başkasıdır. Diğer taraftan Halk ile ortaya çıkan MESULİYET başkadır.. Emr ile ortaya çıkan MÜKELLEFİYET başkadır.. Bu gün çok değerli bir hocamın katılmasıyla ve katkisi ile ortaya çıkardığımız çalışma bu oldu..
Yani biz bu gün yöntem bilimsel analizle yaptığımız İNSANMBİLİM'e göre bir İSLAMBİLİM çalışması yaptık. Hocama Teşekkür ettim ve Rabbimiz razi olsun.. dedim. Osmanziya Osmanziyaoğlu yontembilim.com ![]() |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4501 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2840
sorumluluk ve yükümlülük bir tarafa bir de sorunluluk bulunuyor. Bu çalışma da mesuliyet ve mükellefiyet gösterilmiş MESAİL yani sorunluluk gösterilmemiş. ORTA ÇİZGİDE iman gösterilmiş. İmanın üstü şuhud ve altı gayb. Şuhudun hukuki ve insani mesuliyete bulunuyor gaybın ise islami ve dini mükellefiyeti EMİR ve HALK çizgisi yer almış.. Daha anlatılacak pek çok konu ve sorun bulunuyor. Anlayanların eleştirilerine ve anlamayanların sorularına bırakıyoruz. Saygılarımla Sağlıcak kalınız 20.08.2025 üçkuyulari izmir 20:10 Osmanziya Osmanziyaoğlu not bu paylaşılan tablonun e evveliyatı olan çalışmaları bu rar dizinine yerleştirdik: 20250820_204138_ATMACA.rar Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 20:41 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Atmaca Hocamla öğleden sonra yaptığımız bazı çalışmalar
Değerli A.ATMACA Hocamla bu gün öğleden sonra çalıştık ve öğleden önce bu çalışmaya sayfama göndermiştim: 20.08.2025 ÇARŞAMBA bu gün dün gece 10.30 da aldığım İzmir Katip Çelebi Hastanesi diş hekimliğin polikliniğinde aldığım saat 09.45 de randevusuna giderken 09.00 da evden çıktım.. karşıya geçiyorum.. ışıklı kavşaktan gelen arabaların geçmesini bekledim.. KAVŞAK IŞIKLARI.. arasındaki yollardan geçerken DİKKATLİ olmalısınız.. aslında geçmemelisiniz.. ışığa kadar yürümelisiniz.. fakat aceleniz vardır.. aradan geçersiniz.. geçerken dahi arabaların geçmesini beklersiniz.. fakat uzan bir aralık bulunuyorsa iki araba arasında bu boşluktan yararlanırsınız.. fakat trafik ışığında yeşil yanıncaya kadar beklemelisiniz.. çünkü kural bu kurala uymalısınız.. amma uymazsınız ya aceleniz vardır.. ya da vakit zayi etmek istemezsiniz.. kurala uymaz karşıya geçersiniz.. böyle ihlallere ceza verilmediği için bunu yaparak kurala uymamayı alışkanlık haline getirirsiniz. Pek bu kurallar ve kurallara dayanarak ortaya çıkarılan yasaklar nereden geliyor ? Hastaneye gittim.. 09:40 sıramı aldım.. erkenden kayıt almadığım için 09:45 de benden önce gelip kayıt numarası almış hastalar önce girdiler muayeneye Trafik ışığı gibi randevu saati ve sırası da önemli bir kurala uyma ve sorumluluk operasyonudur. Kurala uyma nasıl bir SORUMLULUK gibi kuralı oyma dahi öyle SORUMSUZLUK aktivitesidir. Kurala ve bundan doğan YASAKLARA uyma gibi.. koşula ve bundan doğan YASALARI uygulama operasyon ve aktiviteleri de bulunur. Örneğin diş tabibi sizin dişlerini muayene ederken yaşlılıktan kemik erimesi nedeniyle yapılacak bir şey olmadığını söyler.. eczacı işe kemik erimesine karşı beş yüz liralık yardımcı ilaç önerir. YAŞLANINCA eskime ve hastalıkların artması ve sürekli hale gelmesi doğal koşulların ve tıbbı zorlukların ve biolojik eskimelerin kaçınılmaz sonuçları ile karşı karşıya kalırsınız. Verirken iyi idi.. alırken kötü mü oldun.. dememek için gençlikten daha fazla şükretmeye çalışırsınız ve böylece anlarsınız ki siz KANT'ın dediği gibi hem evrenin vatandaşı hem toplumun yurttaşısınız. Tablolarda bunu anlatmaya çalıştım.. ve göreceksiniz bu işler hep ZAMANLAMA ve ZAMAN YÖNETİMİ ile ilgi hususlar. Ancak siz hiç zamanla barışık değilsiniz.. ve zamanda zaten sizin aleyhinize çalışır durur.. onun için durun bi.. şu zamana bakın diyorum.. amma siz hiç iltifat etmiyorsunuz.. bana değil.. zamana.. yani kendinize.. Saygılarımla Mustafa Buğuçam 20.08.2025 üçyol izmir 13:21 ![]() ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 20:40 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |