Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: 1447 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4275

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 1447
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:32

2025 miladi yılının ortasında 1447 yılına giriyoruz iki gün sonra.. 200 bin.. 70 ben.. 10 bin.. 3000 bin.. yıllık İNSANLIK tarihin EVRİMİNİ açık seçik görüp sağlam ve sağlıklı bir TARİH FELSEFESİ yapmak kolay değil.. çünkü TABİAT TARİHİ hakkında yeterli verilere sahib değiliz.

Buna rağmen bildiğimiz kadariyle bu işe girişmeye ve bir gelecek vizyonu elde etmeye çalışacğız.

Bir defa ZAMAN akışı konusunda kesin bilgimiz bulunmuyor.. hatta akışın ya da akışların yönü konusunda tam bilgiye de sahip değiliz.

Zaman sadece geçmişten geleceğimi akıyor.. yoksa gelecekten geçmişe akan başka bir zaman bulunuyor mu ?

Her ne kadar ASTRONOMİ ve GENETİK konusunda bazı bilgileri sahip olsak bile EKONOMİ ve PSİKOLOJİ konusunda bilgilerimiz emekleme safhasında.. her ne kadar günlük dili ilerletmiş olsak bile bilimse bilgi ve yöntemi konusunda tartışmalarımız sürüyor.

Buna rağmen kuşkulu sorular soran FELSEFE ile kesin yanıtlar verin DİN arasındaki savaş.. israil ve iran arasında savaş gibi UYDURMACA değil.. yani bir UMUT var ki YBA işte bu konuda ADAY bir çalışma ile bu işin zeminini hazırlıyor.

Saygılarımla

osmanziya 23.06.2025 23:43

26. HAFTA Haziran 2025
23.06.2025 Pazartesi 12:01
Gunleri kareler yerine daireler ile
gostergelemeye başladik.
Zaman akışini SOL   dan SAG a olan yonunu degiştirmedik.. bir kaç hafta sonra dairele alistiktan sonra degiştirebiliriz.
Saat 00:00 den 12:01 e gunun yarisi bitti..

Bir defa ZAMAN akışı konusunda kesin bilgimiz bulunmuyor.. hatta akışın ya da akışların yönü konusunda tam bilgiye de sahip değiliz.. her ne kadar ASTRONOMİ ve GENETİK konusunda bazı bilgileri sahip olsak bile EKONOMİ ve PSİKOLOJİ konusunda bilgilerimiz emekleme safhasında.. her ne kadar günlük dili ilerletmiş olsak bile bilimse bilgi ve yöntemi konusunda tartışmalarımız sürüyor. Buna rağmen kuşkulu sorular soran FELSEFE ile kesin yanıtlar verin DİN arasındaki savaş.. israil ve iran arasında savaş gibi UYDURMACA değil.. yani bir UMUT var ki YBA işte bu konuda ADAY bir çalışma ile bu işin zeminini hazırlıyor.

1446 yılının son üc gunu.. Perşembe gunu 1 Muharrem 1447.. yani hicretten yaklasık 1500 sene geçmiş.. geçmişte kıldiklarimizdan alinan dersi ibretle gelecegi kuracağiz.

1500 senelik islam tarihinden ne ibret alinmiş..2000 yıllık hristiyan tarihinden ne ders alinmiş.. 30 yüz yıllik yahudi geçmisinden ne dersi ibret alinmiş.. onu bir gozden geçirmemiz gerekiyor.

Biz bu gecen 3000 senelik DIN TARIHINDEN ne ders aldik ?

400 tane yahudi.. 200 tane hristiyan.. 100 tane müslüman mezhebi.. yani toplam 700 adet ibadet yolu çıkardık.

Yine bu sure icinde iki yahudi helaki.. çöllerden yeşilliklere cihadlar.. ipek yolu için edilen haçli savaslari çıkardik.

Keza bu dini savaşlarin altinda ekonomik ve politik nedenler bulunduğunu ögrendik.

Yine 3000 yil içinde animizm ve paganizmden kurtulan zihnin tek tanrili dinlere geçti.. yahudilikten hristiyanliga. katolikten ortadoksluga.. protestanliktan uniterlige tasaffi etti.. buna karşin islamiyetin sünni ve şia kavgasinda kurtulamamasini anlatir. Bu sure icinde iki önemli hadise bulunur.. bahailer ve tevrati ve incili eski ve yeni ahit olarak birleştiren
yehova şahidligi..
OZO

Fakat bizi asil ilgilendiren Imami Nursı ve RNK dir. Çunku Karen ARMSTRONG.. Degerli kitablarinda her turlu din cereyandan bahsettigi halde RNK ve Imami Nursîden hiç bahsetmemiş.. neden ?
Armsrong'un Tanri'ni Tarihi.. Tanrı'nın Savunusu.. Hz.Muhammed.. Kısa İslam Tarihi gibi DEGERLİ yapitlarini RNK Osmanlica okumus ve yazmiş birisi olarak keyifle okudugum halde kitablarinda Imamı Nursı'den bahsedilmemesinin sebebi.. bahsetseydi kitablarinin basimi ve yayiminin yapilmayacagidir. Neden basilmazdi ?

Çunku RNK ateizmin belini büktugu ve imani çok yalin ektigj ve ferdin hürriyetine yoldaş ve cemiyetim meşveretine yandaş oldugu bireye ve topluma etkisi.. totaliter ve otoriter muslumanliktan.. masonluktan ve marksistlikten daha nufuzkardir. Masonlarin ve marksistlerin belini kırmıstir.
Bir adam dunyaya meyl etmezse.. ahlak guzel olur. Bir de elinden mucize ve kerametler çiksa insanlari nebi ve veli olarak etrafinda toplar.
Işte velilik ve nebilik bir SORUMLULUK yoludur. Başkasini düşünen sorumlu olur. Başkasina veren kutlu olur. Başkasini düşunmeyen utanmaz olur. Baskasinin örtunmesine karşi olup kendisi gibi olmasini isteyen saldirgan olur.
Masonlar ve marsistligi birbirinden farkli olmayan Kuresel efendiler totaliter ve otoriter siyasal muslumanlara dediler ki siz bu cihadi manevici kulturel muslumanlara izin vermeyin biz de sizin iktidariniza dokunmayiz.
Aslinda onlar şii irana ve sünni iraka ve şii suriyeye de dokunmazlar. Zaten onlari kendileri kurdular.. şiilere marksistler.. sünnîlere masonlar destek olur.. ta bir araya gelmeyip birbirleriyle çatişsınl

1990 da hacca gittim.. 2012 de yine hanimla hacca gittim.. her ikisinde de ettiğim dua muslumanlarin birligi idi..hataa orada yuzde 90 muslumanlarin BIRLIGI ettigi dua bu idi.. neden muslumanlarin birliğinden KUVVET çikacakti.. çunku israil her mubarek gun ve gecelerde 40 yildir kendimi bildim bileli muslumanlara saldirirdi.. bosna hersek katliami çikti.. iran irak savaşi çikti.. en son 7 ekimden beri bitmeyen gazze katliami çikti.. ALLAH azze ve celle duamizi KABUL ETMIYORDU.. elimizdende bir şey gelmiyordu.. iş başa düştü.. sepeti çaliştirmam gerekiyordu..0

Feto ve reto yandaşlari olan parti ve cemaat.. ikisinde sünnî ve türk olduklari halde.. farklari sadece partinin dogal olarak siyasal ve cemaatin kulturel islami hizmetleri bulunmasina rağmen MAHKEMELIK VE MAHPUS olmalarinin nedenini partinin başınin ingiliz rosechild yahudi ailesine bağlı.. cemaatin başini amerikan rockfeller yahudi ailesine bağlı.. olduğunu ve bağimsiz bulunmadiğini.. reto ve feto her ikisinin de mason oldugunu.. mason olmazlarsa zaten SOSYAL faaliyetlerini yapamayacaklari bilindigine gore HAREKET dini degil dini ve islami kullanan POLITIK bir akimdir. Bu durum katilim dini bir BEYAT degil siyasi bir OY ve politik bir re'y olarak kalacaktir. Ben de vatandaş olarak resmî intihabimi yaparim ve yaptim. Hangi politik yönde;
Turk birligi
İslam birliği
Anadolu birliği
insan birliği
Ben insan birligini ve anadolu bilrligini sectim. Tarihi bir kalinti ola SUNNILIK ve ŞIILIGIN muslumanlar parçalamaktan fazla bir işlevi bulunmuyor. Yeni çekişmeler olan Kur'ancilik ve hadisciligi de yapay buluyorum. Çunku bir kere Kur'an en buyuk bir hadistir. Ikinci kainat kitabi.. insan kitabi.. rasul kitabi olmadan Kur'an olamaz.
Dinnur Yaşar 23.06.2025

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:50
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma