Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: arama ve bulma ve olma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 4937

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: arama ve bulma ve olma
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:10


Bu paylaşım size hazır bilgi vermez. Aramalısınız.

















EŞİTLİK VE ÇELİTLİLİK

Bir paylasimda tum hastaliklar bagirsak kurdlarina bağlaniyordu. Burada tek suçlu gösterilen parazitler ve konakçılar.. ve bunların toksinleri.. elbette önemli ve değerli lakin her şeyi bir şeye bağlamak.. bizim BİRLİK yetkimizi kotuye kullanmamizdan çikar. Bundan doktorlar bile kurtulamıyor.

Beynini Resetle diye kitap okuyorum.. bütün akıl hastalıklarını metabolizma bozukluğuna.. bu bozukluğu da hücrelerdeki mitokondrium fonksiyonlarının bozukluğuna.. onu da beyin enerjisine bağlıyor. Enerji de kutleye baglanir.. kutlede enerjiye baglanir.. bunlarda termodinik yasalara baglanir. Sonucta fizik ve matematikle işin bittigi sanilir. Oysa cemad ve hayat ve şuur ve iman tabakalarinin vucudu birbirine indigenerek YARATMAK yok samilip TANRI sıfirlamamaz.


Diger taraftan biz de her şeyi Tanrı'ya bağlayarak sorunulara karşı çözüm ve konular için aydınlık aramamayiz. Bunun için şamanları, hahamları.. papazları.. hocaları.. mollaları ve mehdileri ARACI yaparız. Eskiler bilim ve teknik ve hukuk ve kamu hizmeti bu kadar gelişmediğinden Tanrı'nın yardımcısı olarak ağaçları ve otları.. savaş ve barış tanrısını.. güzellik ve iyilik tanrısını.. yer ve gök tanrısını yani SANRILARINI kabul ediyorlarmış. Bundan kaçınmak için İSLAM KÜLTÜRÜNDE esma-i hüsna kuramı getirilmiştir.


Kainat ve İnsan kitabının nasıl çalıştığını anlayıp bilim ve hukuku.. tabibleri ve hakimleri buluncaya kadar yüz yıllar.. belki bin yıllar geçti.. hala ne zaman Tanrı'ya ne zaman hakime ve hakime baş vuracağımızı.. ne zaman hocaya ve hacıya müracaat edeceğimizi bilmiyoruz. Bilim ve hukuk alan ve yontemlerini bagdastiramadik.. luskulu soru soram felsefe ve kesin yanit bekleyem din ilişkilerini saglam ve saglikli kuramadik.

CEMACATLAR ve PARTİLER birbirimizi suçlayarak vakit geçiriyoruz.
Bir de ölümden sonraki AHİRET'in büyük ve sonsuz çıkarı.. gözlerimizi perdeliyor.. hayat ve sorunluluğu ve geçim yükü AHİRETİ örtüyor.. TEVHİD ve AHİRET yüzünden bilimi inkar ediyoruz.. BİLİM ve DÜNYA yüzünden Tanrı'yı ve ahireti inkar ediyor.. fakat bu nereye kadar.
Dini yada dinsizliği DEVLET haline getirerek insanları zulmetmek Rahmani bir amaç olamaz.

Bu karşılikli inkarlar.. kendi yollarını hak ve din biliyorlar.. aşıriliklarini hakikat ve hürriyet görüyorlar.. hatta adam gibi sağcı ve adam gibi solucu olmayana şizofren diyorlar.. hocalar ve ideologlar bizi böyle tek yönlü eğitirken ve bu tip yönetenlere adam hazırlıyorlar.. şimdi bunun örneklerini burada veremiyorum.. bakarsak kendimizde ve etrafta görebiliriz.

Biz kolaycıyız.. kolayca dünyanın güzelliklerini ve ahiretin iyiliklerini elde etmek istiyoruz. Ticaret bu işin kolayı.. para kazanınca her şeyi kolayca elde ediyoruz.. böylece paraya da tapıyoruz.

Sadece kolaycı değil aynı zamanda HAZIRCIYIZ.. istediklerimiz hemen elimize geçsin istiyorsun. Başkası çalışsın biz yiyelim.. bekliyoruz.. başkası açlıktan ve savaştan ölürken hiç düşünmüyoruz. Sokaktaki dilencileri ve sahtekarlara yardım ederek merhamet duygumuzu bastırıyoruz. Başkaları suçlayarak kendimizi unutuyoruz.


Sonuçta dil in ayniyeti ve illiyeti BILIME ve dinin hurriyeti ve akibeti HUKULA intikal etti.. bilim ticarette iktidadi.. hukuk siyasette adaleti gerçeklestirmeye calisti lakin kotuye kullanilan dil bunu saglsyamadi.. belki bilimin hikmeye ve hukukun ahlaka inkilab etmesi bekleniyor.. lakin bizi dogadan uzaklastiran teknoloji ve insani indandan uzakladtiran ideoloji buna engel oluyor.

Saygılarimla 12.02.2026 üçyol izmir 12:59

0Z0
yontembilim.com

Itikad dairesi ve esbab dairesi
Dairei imkan ve dairei vucub
Iktiran ve karine
Illet ve akibet
Rububiyet ve ubudiyet
Risalet ve velayet
Islamiyet ve teslimiyet
Vucud ve Vucub
Vahid ve Ehad
Birlik ve Teklik
Eşitlik ve Çeşitlik
Dikey ve Yatay
HÜMEZE Suresi
Fî amedin mümeddede.











usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk