Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: cicek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2716

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: cicek
    Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2023 Saat 05:25
DÜNYA ÇİCEĞİ


Değerli San'atcı Kardeşimiz.. Kevser Cakir Hanım yapmış.. bu şematik çiceği biz de eksene dini, dili ve dünyayı yerleştirdik.

Dil bir masanın üstüdür.. üstünde görünen dny yani aşağılık DÜNYA'dır. Masanın üstü de DYL yani dilin diyalektiğidir. Onunla Hakkı hak batılı batıl olarak görebildiğin gibi batılı hakk.. hakkı batıl da görür ve gösterebilirsin.. Masanın altı ise DYN-i dindir.. yani din borcudur...

Masanın bir ucunda kadın oturur bir ucunda erkek.. bunlar karı ve koca olduklarında ana baba olmaya aday bir DÜNYA oluşur.. bu yuva ve ocakta.. karı tapılası kadın namı diğer KRALİÇE.. koca kulluk edilesi koca namı diğer KRAL.. olabilirse.. olur demiyorum o kadar kolay değil.. olabilirse insanın kendini tanıma ve rabbini bilme yolu açılır.. aksi halde birbirine düşman olarak gelirler.. birbirine düşman olarak giderler.. ahir zaman bunu açığa çıkarıyor ki kışkırtılan kadın ve erkek düşmanlığı giderek artıyor.

Kelamı kibar olarak bilinen tarikattaki "Nefsini bilen rabbini bilir, rabbini bilen nefsini bilir" sözü.. 2500 sen önce Yunan Protogoras'dan gelen "İnsan her şeyin ölçüsüdür." sözü insanı tanımanın ve kendini bilmenin, dil dahil, din dahil, dünya dahil, her türlü etkinliğin başı olduğu açığa çıkıyor.

Sonuçta Tanrı'da bütün bu etkinliklerin sonunda tanınacak, bilinecek ve anlaşılacaktır. Böyle olmazsa insanlar kendi sanrılarını birbirlerine tanrı olarak dayatmak durumunda kalacaklardır. Böylece de hiç bir şeyin anlamını kalmıyor ki çağımızın kültür durumu da bunun tanığıdır.

Biz her türlü tutum ve görüşün.. bütün yaşantı ve davranışların.. hatta inançların temeli olan DÜŞÜNCE'nin sağlam ve sağlıklı olması yolunda yöntemin önemini ve değerini vurgularken bir taraftan da kendi yöntemimizi dayatıyor gibi görünüyoruz. YBA benim kişisel yeteneğim ve bireysel başarım olmadığını isbatlayıp ikna edinceye kadar du bu böyle görünecektir.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız Osmanziya 16.04.2023

Düzenleyen osmanziya - 16-Nisan-2023 Saat 05:26
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk