Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: MUTEKELLIM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2770

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: MUTEKELLIM
    Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2023 Saat 17:30


İmamı Nursî'nin dediği gibi "kelam"ın dört unsuru bulunuyor; mütekellim, muhatab, makam ve maksad. Ben bunları yanlara çevirdim tabloda görüldüğü gibi. Şimdi bir söz söylendiği zaman, söylenmeden önce kendimize sormalıyız; kim söylemiş, kime söylemiş, ne amaç ve maksadla söylemiş, ne makamda söylemiş sorularını iyice anlamalıyız. Alime mi söylüyoruz cahile mi ? Bireye mi konuşuyoruz topluma mı ? Bu bilgiye onun gereksinimi bulunuyor mu.. hani ünlü ite ot, at et, örneği.. sonuç insanları anlamayacağı ve hatta hoşlanmayacağı bilgi ve sair materyalleri vermemek lazım.

Söylediğimiz söz bizim kendimizi çok çok ilgilendirebilir ama başkasını hiç mi hiç ilgilendirmeyebiliyor.. zaten ilgilendirmiyor ve ilginç bulmuyorsa yanıt bile vermez.. ilgilendirir ve yararlanmış ve beğenmiş ve sevmişse teşekkür bile eder.. bazıları ve özellikle ben bu hatayı çok yapıyorum. YBA ilgilensin ilgilenmesin herkese böyle tablolar gönderiyorum. Ve sizi söylediğim gibi ben artık dini konularla ilgilenmiyorum.. siyasi ve toplumsal konularla ilgilenmiyorum.. sadece bu tabloları öğrenme.. kullanma.. yararlanma yolunda ilgi gösterenlerle ilgileniyorum.

Bu tabloda aklın usulunü.. kalbin insafını, nefsin veznini ve ruhun üslübunu gösterdim. Usulu mantıkla.. üslübü nutukla.. vezni vucudla ve insafı vicdanla ilgilendirmiş oldum ve böyle [ X ] şeklinde insanı göstermiş oldum.. bir tablo içinde insanın, tam 8 tane.. nerede ise tüm yanlarını ve yönlerini göstergelemiş olduk. ve bunların hepsini birden görmekte elbette kolay değildir.

Sağlıcakla aklınız

osmanziya 05.08.2023 17:22




Dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL hakkında ne kadar çalışılırsa o kadar azdır.. yedi yıl önce şu çalışmaya bir bakalım:



05.08.2017 tam yedi sene önce yapılan bu çalışma adeta bir zihin haritası.. normal bir haritada dağları ve denizleri.. nehirleri ve şehirleri merak etmeyen bu haritaya eğilip bakabilir mi ?

Oysa biz bu zamana kadar yaptığımız on binlerce yazı ve yüzbinlerce tablo ile konuşu incelediğimiz.. imgelediğimiz ve irdelediğimiz halde ortaya çıkmamasının nedeni siz ne olabilir ?



Bana göre şu olabilir YBA dilini ve yöntemini ve tekniğini öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak yolunda onunu önemini ve değerini gösterecek yolları bulamamam, ve bu yüzden yapılan reklamların ve propagadanların işe yaramamamıs.. fakat buna rağmen ortada sayısız materyal birikmesi ve bunların incelenme ve çözülme olasılığının bulunması.. ölü dilleri ve çözenlerin ve konuşanların bulunduğu bir dünyada.. YBA diline yönelinmemesi.. onun gelecekte açılacak yükselen bir değer olduğundan da olabilir.. ancak bu benim değil uygarlığın bir sorunu.. benim sorunum.. çalışmalarımı geleceğe taşıyabilicek bir emanetçi arayıp bulabilmemdir.

Saygılarıma

osmanziya 05.08.2023

17:30

Şimdi buraya kadar dediklerimizden bazılarını anladınız ve fakat çoğunu anlamadınız.. çünkü anlamak için düşünmek gerekiyordu.. düşünmek için de bilmek.. bilmek için öğrenmek.. öğrenmek için artık günlük dilin düz yazılarını okumak şart değil.. tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru incelediğinizde o kadar çok şey izleyecek.. imgeleyecek ve irdeleyeceksiniz ki şimdiye kadar bunu bu güne kadar neden yapmadığınıza hayıflanacaksınız.. kim bilir belki niçin yapmadığınıza...

20230805_201251_MUTEKELLIM.rar

Düzenleyen osmanziya - 05-Ağustos-2023 Saat 20:15
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk