Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: kültürel etkinlikler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2722

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kültürel etkinlikler
    Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2023 Saat 08:06


[19:33, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Mücadele.. eskiye karşı yeniyi.. ya da yeniye karşı eski geleneği savunmak yerine.. orta yolu seçelim derim. Mücadele ederken kültürel.. sosyal, ekonomik, politik ve askeri alan olmak üzere beş kısım alan bulunur. Bunların en darı tepeden aşağı inen ASKERİ alan.. en genişi de aşağıdan tepe çıkan KÜLTÜREL alan.. ASKERİ olanı yukarıdan aşağı olan hemen iner.. aşağıdan yukarı çıkanı KÜLTEREL olanı yavaş yavaş ilerler. Siz genelde SİYASİ alanı seçiyorsunuz.. bende KÜLTÜREL alanı seçiyorum. Kültürel alan en geniş ve en çeşitli olanıdır. Bu en geniş alanda da kendi arasında bir bölümleme yapılmazsa insan nerede ne yaptığını bilmez. Bu bölümleme daha önceki kültürel, sosyal, ekonomik, politik, askeri 5 alan gibi açık ve seçik belli olmaz. Herkes kendini göre bir a…
[20:15, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Gelenek ve yenilik her zaman çatışır.. eski din ve yeni din çatışması yeni değil eskiden beri sürüp gelir... iktidar ve muhalefet gibi.. sermaye ve emek gibi.. bu KÜLTÜREN ALAN dahi çelişir ve çatışır... eski gelenek ya da yeni dinden birine yerleşip karşı tarafa yaylım ateşine başlamayı değil orta yolu bulmaya çalışırım.
[20:20, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Dinsizlik.. akılsızlık.. ahlaksızlık ve haksızlık olan zulum ve ısrafla mücadele edelim.. tamam.. ama nasıl ? Burada herkesin bildiği beş alan bulunuyor; TABANDA bulunan Kültürel alan.. sosyal alan.. ekonomik alan.. politik alan.. TEPEDE olan askeri alan.. Tepeden tabana etki çabucak iner.. fakat tabandan tepe çok ama çok yavaş ilerler. Örneğin bir askeri darbe olur.. beş gün içinde yapacağını yapar.. fakat kültürel bir çözüm ve yeniliğin yukarı çıkması beş yıldan tut elli yıla kadar bir sürenin ve sürecin geçmesi gerekir.
[20:25, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Askeri alan yukarıda olduğu gibi dar bir yer kaplar.. oysa aşağıdaki kültürel çok geniş bir alandır.. alanların en genişidir. Bu nedenle bu alandaki çeşitli etkinlikleri tasnif etmek lazımdır ve türlü işletimleri bölümlemek gerekir. Tepeden tabana beş alanı, kültürel.. sosyal.. ekonomik.. politik ve askeri alanları herkes bilir.. fakat bu kültürel tabanın bölümlenmesi herkes için ortak olmayabilir. Herkes çeşitli değerlendirmeler yapabilir. Ben bir değerlendirme yapacağım.. siz bir değerlendirme yapın.. sonra bunları tartışalım. Ben bölümleme ve değerlendirmemi size bildireceğim.. sizde bana bildirin önceden sonra tartışalım.
[20:32, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Fakat bu tartışmaya girmeden iki hususu belirtmek istiyorum.. birincisi insanın genel tutumundan kaynaklanır bazı insanlar hep başkasını suçlar.. kendini göremez.. bazı insanlar ise hep kendisini suçlar.. başkalarını göremez. Hatta başkasını suçlayanlar kendi sevabını büyültür buna karşın günahını küçük görür bana karşın başkasının günahını büyütür sevabını küçültür. Kendini günahını görenler ise bu işin tersini yapar. gelelim ikinci hususa; insanlık ve islamlık ayırımına...
[21:14, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Bazıları din elden gidiyor.. diye feryat ediyor. Bence din çoktan gitti.. haberiniz yok. İçtihat kapısı kapandığında.. tefekkür durduğunda.. bilim donduğunda.. hukukta zaten taşlaşmış ve fosileşmişti.. halkta kalan iman, ibadet ve ahlak ise zaten kadim zamanlardan gelen kıyamete kadar giden bir KÜLTÜR olayıdır.. din değil. Din ve islamiyet zaten gitti de.. eğer bir de İNSANIYET elimizden çıkarsa bir daha asla dine ve islamiyete dönemeyiz ve bu durumda zaten kıyametin kopma de zamanı gelmiş demektir. İşte burada ben umutsuz değilim.. yeniden islamiyeti yakalayabiliriz.. ancak önce elimizdeki insaniyeti de yitirmeyelim.. işte İKİNCİ HUSUS.. mücadele ve mücahede hedefini sağlam ve sağlıklı belirlemektir.. elimizden uçmuş islamiyet için ve kaçan kuş için boşu …
[21:14, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Gelelim KÜLTÜR alanları tespit etmeye...
[21:36, 14.09.2023] Mustafa BUGUCAM: Tablodaki siyah sağ alt köşe.. benim alanım: USUL


ve bu yazı da ve bu tablo da bahane.. maksat bu 15 EYLUL dizini içindeki alt dizinler olan hosluk, tabakalar, bal dizinleri içinde toplum yüze yakın tablonun versiyon sırasyla yalından karmaşığı doğru imgelenerek tahayyul edilmesi ve irdelenerek tevehhüm edilmesidir.

20230915_075036_15_EYLUL.rar

Şimdi elde etmeye çalıştığınız hedef ve ona kaynak ve araç ne ise onu bırakıp bu dosyalardaki tabloları inceleme ve izlemeye vakit ayırıp emek vermeniz kuşkusuz sizdeki bir İLGİ'den kaynaklanmaktadır.

İlgi ve ALAKA.. insanın YARATILDIĞI bir nesnedir.

Bu nesne için KAN PIHTISI diyorlar.. Kur'an-ı Mu'cizülbeyan indiğinde insanlar dünyayı akdeniz çevresinden ibaret biliyorlardı ve daha hücreden (sito) haberleri bulunmuyordu.. insanın "kolay" elde edilebilir bir parçası olan kan sıvısının katısını.. görünmeyen eritro-sit ve löko-sit hücreleri yerine trombo-sitleri fark ederek "zor" elde edilen ovaryum ve sperm (meni) sıvılarını nazara almamışlar.

Belki maddesi eril ve dişil hücreden yaratılmış olabilir fakat manası İLGİ denilen ve ondan ÇIKAN başta duygular olmak üzere duyumlar, düşünceler ve dilekler çıkan DIMENTION'ları bilgileri, sevgileri, saygıları ve sonuçta turlü türlü duyum almaları ve duygulanmaları yani hassasiyet ve hissiyatları buraya bindirilmiş olan tablolarda göstermeye ve yerlerini belirlemeye çalıştım.

Buradaki yüze yakın tabloyu incelediğinizde hem İNSANBİLİM yapmış olacaksınız hem farkında olmadan YÖNTEMBİLİM yapmış bulunacaksınız.

Saygılarımla.. bilgi ve sevgi ile sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 15.09.2023 Üçkuyular İzmir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk