Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4676 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2025 Saat 14:03 |
Solumuz ve sağımız ile aşağımız ve yukarımız..
Solumuz ve sağımız ile altımız ve üstümüz.. solumuz ve sağımız ile tepemiz ve tabanımız.. SOLUMUZ ve SAĞIMIZ ile çatımız ve temelimiz.. İnsaniyeti bina ve islamiyeti inşa ediyoruz. Şu YBA logosunda gördüğünüz iki gibi nesne bulunuyor. Biri yatay ve diğeri dikey olmak üzere iki ÇİZGİ oluyor. Gördünüz mü ? Olması ise bulunmasını istiyor.. bulunması içinde aranması gerekiyor. Gördüyseniz EVET, görmediğiyseniz HAYIR, deyiniz. Çünkü kırk yıldır bakarım, ilk defa gördüm ve söyledim. Sizde korkmayın.. söyleyin.. deyin.. deyin ki biz de dinleyelim ki böylece KONUŞMA başlasın. Aksi halde her birimiz olduğumuz yerde kalırız. Saygılarımla Osmanziya 26.09.2025 üçyol izmir 08:14 ![]() Degerli bir Abimiz soruma karşi HAYIR cevabini verdi.. ben de ona bu yaniti verdim. ![]() 26.09.2025 cuma günü yaptığımız çalışma: ![]() Dün öğleden sonraki çalışmaya gitmeden önce metroda durakta beklerken dört beş dakika için bu karalama çalışmayı yaptım; ![]() Biz bu çalışmaları böyle beş yıldır değil 1990 dan beri 35 yıldır yapıyoruz.. hatta buna 1980 de ekleyebilir 45 yıla çıkarabilirsiniz.. nedir bu çalışma ? Analitik Düzlem mutfadığında YBA ateşi ile bu tablo yemeklerini pişirmek ? Dünkü çalışmada Latif ÖZ Hocam bir katkı yaptı: Ayna da sağ ve sol nasıl tersine çevriliyorsa.. yukarının aşağı ve aşağının yukarı olması da benzer bir gizem olabilir mi ? Hiç aklıma gelmemişti.. Ancak Hocamın bu katkısı o kadar çok değerli idi.. kendisine minnetimi ifade ettim.. hatta bir daha geldi aklıma.. maalesef zihnimden kaçtı.. düşüncelerini yazıya kayd etmezsen.. anında kaçar.. benim ilmim buna dayanır.. Rasulullah ilmi kayd edin.. demiş.. aklıma gelen ilmi kayd ederim.. anında.. hatta parmağımdaki iki yüzük.. bu işe yarar.. düşünce fotoğraflarımı yüzüklerimi değiştirerek işaretlerim.. ve ilk fırsatta kağıda geçiririm.. YBA disiplini nedeniyle kafamda yani zihnimin hayal levhasında 4 veya 8 veya 16 kelimeyi kafamda tutar sonra ilk fırsat bulduğum zaman kağıda veya defterime geçiririm.. yani kelam (söz) kaleme (soz) a intikal eder.. sesli ya da yazılı dil bizim düşünce ve tasavvurlarımız için hafızamız ve belleğimiz haline gelir.. bunlarda bilinenler haline gelir.. bu bilinenlerden de bilinmeyenlere gideriz.. aynen İLK İNEN AYETTE dediği gibi KALEM ile bilmediklerimizi öğreniriz. Belki benim ki bir HASTALIK.. belki değil belki KESİNLİKLE maraz.. dünyayı boş verip kendini bilmeye ve öğrenmeye adanmak.. merakını aşk derecesine getirip öğrenmek dışında başka hiç bir şey ile İLGİLENMEMEK.. değil her şey ile İLGİLENMEK.. başkalarının belki "aşırı" önem ve değer verdiği para.. makam.. kadın.. erkek.. çocuk.. mülk.. araba.. gibi.. çok şükür benimde aşım ve anam ve bacım ve eşim ve çocuklarım ve evim bulunuyor.. ancak bunlara bir yenisini ve daha fazla katmak ve artırmak ve çoğaltmak.. ihtiyacım dışında olanı aramak.. işte bu ihtiyacı dışında olan bir şey aramak.. gereksinimi ötesinde arayışı bulunmak.. insanın doğal ve normal bir özelliğidir.. ben bunu İLM konusunda yapıyorum.. zaten bu olmasaydı.. insan taş üstüne taş koymadı.. ÖLÜM olunca.. yaratan insana ölümü örtüyor.. bizde malları.. bilgileri.. kararları.. artırmaya çalışarak servet ve şöhret ve makam peşinde koşuyoruz.. bu da kötülüklerden iyilikler çıkarıyor.. aynen iyiliklerin kötülükler çıkardığı gibi.. bu da karşımıza savaş ve barış dünyasını çıkarıyor.. savaş ve barış dünyasının altında da sınav ve yarış dünyası bulunuyor.. TERS yasası işliyor.. solun içinde sağ.. yukarının içinde aşağı.. yoksulluğun içinde zenginlik.. yokluğun içinde kadır ve kıymet.. bu hakikatı ALİİMRAN 26 ve 27 açık açık ifade ediyor.. geceden gündüz.. çıkıyor.. gündüzden gece.. diriden ölü çıkıyor ölüden diri.. daha ne desin.. bunu bile görmüyoruz. Önce ölümü yaratıyor sonra dirimi.. karanlık madde ve enerjiden bildiğimiz madde ve enerjinin çıktığını bilim daha yeni öğreniyor.. sonuçta çağımızdaki aşırı bilgi yükü.. çağımızı kör ve cahil bırakıyor.. YBA işte buna bir çare.. amma insanlar alıştıklarını da bırakamıyorlar.. ilgilenemiyorlar.. bilgilenemiyorlar.. sayamıyorlar.. sevemiyorlar.. ilgilendiklerini ve bilgilendiklerini ve saydıklarını ve sevdiklerini bırakamadıklarından dolayı.. her ne ise aklımdan kaçan daha gelmedi.. saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya 27.09.2025 üçyol izmir 08:38 Ben insanlara bu yeni dili ve kalemi.. yani hızlı anlam sürücü ve kolay anlatım aygıtı barındıran YBA öğretmek istiyorum.. kaçıyorlar.. GDDY öyle alışmışlar ki gündelik işlerini onunla görüyorlar.. ya başka bir şey aramıyorlar.. alıştıkları bilgi ve sevgi ilgilerini köreltiyor ve yeni bir şey aramıyorlar... Şimdi aklımdan kaçan yeniden gelirse.. hiç üşenmem kalkar buraya yazarım İnşaallah. ![]() Belki benim ki bir HASTALIK.. belki değil belki KESİNLİKLE maraz.. dünyayı boş verip kendini bilmeye ve öğrenmeye adanmak.. merakını aşk derecesine getirip öğrenmek dışında başka hiç bir şey ile İLGİLENMEMEK.. değil her şey ile İLGİLENMEK.. başkalarının belki "aşırı" önem ve değer verdiği para.. makam.. kadın.. erkek.. çocuk.. mülk.. araba.. gibi.. çok şükür benimde aşım ve anam ve bacım ve eşim ve çocuklarım ve evim bulunuyor.. ancak bunlara bir yenisini ve daha fazla katmak ve artırmak ve çoğaltmak.. ihtiyacım dışında olanı aramak.. işte bu ihtiyacı dışında olan bir şey aramak.. gereksinimi ötesinde arayışı bulunmak.. insanın doğal ve normal bir özelliğidir.. ben bunu İLM konusunda yapıyorum.. zaten bu olmasaydı.. insan taş üstüne taş koymadı.. ÖLÜM olunca.. yaratan insana ölümü örtüyor.. bizde malları.. bilgileri.. kararları.. artırmaya çalışarak servet ve şöhret ve makam peşinde koşuyoruz.. bu da kötülüklerden iyilikler çıkarıyor.. aynen iyiliklerin kötülükler çıkardığı gibi.. bu da karşımıza savaş ve barış dünyasını çıkarıyor.. savaş ve barış dünyasının altında da sınav ve yarış dünyası bulunuyor.. TERS yasası işliyor.. solun içinde sağ.. yukarının içinde aşağı.. yoksulluğun içinde zenginlik.. yokluğun içinde kadır ve kıymet.. bu hakikatı ALİİMRAN 26 ve 27 açık açık ifade ediyor.. geceden gündüz.. çıkıyor.. gündüzden gece.. diriden ölü çıkıyor ölüden diri.. daha ne desin.. bunu bile görmüyoruz. Önce ölümü yaratıyor sonra dirimi.. karanlık madde ve enerjiden bildiğimiz madde ve enerjinin çıktığını bilim daha yeni öğreniyor.. sonuçta çağımızdaki aşırı bilgi yükü.. çağımızı kör ve cahil bırakıyor.. YBA işte buna bir çare.. amma insanlar alıştıklarını da bırakamıyorlar.. ilgilenemiyorlar.. bilgilenemiyorlar.. sayamıyorlar.. sevemiyorlar.. ilgilendiklerini ve bilgilendiklerini ve saydıklarını ve sevdiklerini bırakamadıklarından dolayı.. her ne ise aklımdan kaçan daha gelmedi.. saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya 27.09.2025 üçyol izmir 08:38 ![]() insanın iki temel faz mı desem yaklaşım mı desem tanımlayamadım.. İKİ hali bulunur.. birincisi gereksinimi için yararlı nesneler aramak.. aş gibi.. eş gibi.. bilgi gibi.. güç gibi.. ikincisi gereksiniminden öte arayışları.. bu ikisi MASLOV ihtiyacı üçgen pramidinde temelde fizyolojik ihtiyaçlar.. zirvede kendini gerçekleştirme ihtiyacı olarak gösterilmiş.. bizim YBA LOGO'sunda ise İKİ üçgen bulunuyor.. yani ÇAPRAZ tutulmuş KARE.. karenin de AÇI ORTAY ve kenar ortay denilen iki çift çizgisi bulunur; + ve x işte bu çizgiler kare veren tutulunca iş TERSİNE dönüveriyor.. bu çalışmada sağ ve sol ile görü ve duyu üzerine konuştuk. Konuşmak içinde insanları GEREKSİNİMLERİ dışında para getirmeyen ve yarar sağlamayan işleri ele aldık.. bilgi ve sevgi ötesi konulardan bahsettik.. ışk ve aşk berisi.. sorunları söz ettik. Dünyaya kazık çakıp burada kalamayacağımızı göre bari azıkları.. tuzakları ve yazıkları söz konusu edelim. Saygılarımla osmanziya 26.09.2025 üçyol izmir 08:37 ![]() KANT'in teorik ve pratik.. aklın tenkidi kitaplarından MAO'nun teorik ve pratik kitabına kadar insanın nazari ve ameli aklının araştırılması ve sorgulanması yapılmış.. bunu yaparken de ister istemez kişinin ideolojisine ve kültürünü ve dinine ve diline ilişkin İÇEREKLİR de yer almıştır. Bundan kimse kurtulamaz. Buna rağmen yine de yapılacak sorgulam ve araştırmaların en iyisi insanın kendisine dair olanıdır. Bununla beraber sağlam bir EPİSTEMOLOJİ (Bilgibilim) olmadan aksiyomatikle (Değerbilim) kurulan sistematiklerin DEĞERİ kişinin kendi derinliği kadar oluyor. Nesnel bir kabule mazhar olmuyor. Şu da var ki Varlığı ve Yokluğu anlamanın yolu Heiddeger ve diğer var oluşculardan değil bizzat İNSAN'ın kendinden.. senden.. benden.. senin ve benin ilişkisi bizden.. geçiyor. Bu bakımdan insanın bilgi ve sevgi sair duygularının ve düşüncelerinin etkisinden sıyrılarak İLGİ'sine inebilmesi işin başlangıcını teşkil ediyor. Rabbimiz yâr ve yardımcımız olsun. Amin. osmanziya 25.09.2025 üçyol izmir 14:11 ![]() INSANI tanimliyoruz. İnsanın nasıl ÖZNE hale geldiğini.. öznenin nasıl BIREY olduğunu açıklıyoruz. IMKAN dan nasıl dişil ve eril ile AILE çıktığını.. X ve Y bileşeni ZIGOT un nasil usta ve hoca haline geldiğini ve böylece ÇOCUK görunenin ÇIÇEK oldugunu anlatiyoruz. Bundan sonrası ise AR yuku ve AD yolcusu AT'ın.. görulmesidir. AT ve ARABASI anlaşıldığında KİŞİ OLAY OLGU katmanlarindan ESMAI HUSNA'ya erişeceğiz. Bununla CEMAD HAYAT ŞUUR'dan IMAN'a ulaşacağız İNŞAALLAH. insan olmadan İSLAM olmaz. İnsan İSLAM olmadan kurtulmaz. Osmanziya 25.09.2025 ![]() Düzenleyen osmanziya - 27-Eylül-2025 Saat 08:40 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4676 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Eskiden solcu isen suale soru.. cevaba yanıt.. imkana olanak.. Allah'a Tanrı demen.. sağci isen soruya sual.. yanita cevab.. olanağa imkan.. Tanrı'a Allah demen.. yetiyordu.. şimdi ise artik öyle degil.. bu sözcukleri herkes kullaniyor. Ancak her iki tarafta dünya ve dinin DIL tarafindan belirlendiginin ve tanimladigini farkinda degiller. Sol görünun kullandıgi şüpheli DÜŞUNEN ve takribî BAKAN dilin onu Tanri tanimazliga çağırdiğı.. sağ duyunun kullandığı kat'î INANAN ve sıdkla BAĞLANAN dilin onu Tanri tanirliga hazirladiği.. bunlarinda zamanla bilimci EVRIMCİLİĞE ve dincî YARATILIŞLIGA.. yol açtigi ve bunlarinda siyası çekişmeyi ve dinî çatişmsyı artirdiğı.
bununda ulkede birliği ve beraberligi olumsuz yönde etkiledigi malumdur. ![]() Yaratan'in verdigi doguştan verdigi sag duyu ve sol görünun birlikte kullanma dengesinin yitirilmesi pek çok olumsuzluklara ve aşıriliklara.. zulme ve israfa yol açiyor. Bununla birlikte Yaradan'a ulaşmayan degistirme ve duzeltmeler istenmeyen sonuçlara ulaşiyor. Kendimizi değistirelim ve dunyamizi geliştirelim ve dinimizi duzeltelim derken iyicene bozuyoruz. Eger dogru ve duzgun çalişmazsak hepten bozuyoruz.. bozuklarin kizibleri üst üste biniyor ve savaş yapiyoruz ve işi sil baştan ele aliyoruz. Ancak asıl olan hassasiyet ve hissiyat arasindaki tahassusun.. tahsisi kabiliyetinin ihtisasi ikbal ve istikbaline erişmesidir. Beseriyet.. medeniyet.. insaniyet.. islamiyet olarakta bunu yapiyoruz. Birey ve toplum olarak ulusal ve yerel ve bolgesel ve kuresel olarak makenizmalar çalisiyor. Kuresel bir hukuk duzeninin kurulmasi için GAZZE katliami bir köşe başi olabilir.. savaş ve barişimiz icindeki sinav ve yarışimizdaki dersimize iyi çalısiriz. Daha adaletli ve daha iktisatli.. daha insancil.. daha barişcil bir dunya duzeni kurabilir.. yeni duzen adi altinda gizli dunya duzenini degil insan hak ve ozgurluklerine dayali bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkülerini ülkelerde işletmeye çalişiriz. Dengeler.. uyumlar.. ılımlar gözetilir.. ılıklar icindeki ışıklarla kaliriz... Koşullarin yasalariyla denge.. kurallarin yasaklariyla uyum sağlariz.. KOŞULLARDAN çikardiğimiz yasalarin belirledigi BILIMIN İşlevlerin ödünleri.. vazifeyi ucretin binasi bulunan INSANLIK KURALLARDAN çikardigimiz yasaklar olan HUKUKUN tayin ettigi görevlerin odevleri.. faizeyi hizmetin inşasi olan ISLAMLIK Aradigimiz hedef ve gayedir. Arayacagiz ve bulacağiz ve olacagiz. İnşaallah. osmanziya 26.09.2025 ![]() Sag duyu ve sol göru bu tablo ile tanimlandi ve tamamlandi.. tabloyu bakarsaniz gorur ve okursunuz: Sol göru şuhudunun ziyasi ve sag duyu gaybinin âmâsi içinde illetin raybi ve akibetin zaygi.. bizi fart ve tagaya düşurebilir ve aşırilik ve saldirgan bilim ve hukuk duzenini bozabilir. Tanıma ve tanımlama bir var sayim ve yok sanim surecinde ortaya çikan alegori ve sembolizm yaniltabilir.. edebi metofor ve bilimse anoloji butun uygulama ve işletimleri.. etkinlik ve yurutumleri.. saglam eylemleri ve sağlikli işlemleri yararli ve verimli kilmayabilir.. domino ya da kelebek etkisi olgusuyla yapi tamamen çokebilir. Butun bunlar için tablomuz şunu söyluyor: KENDINI TANI.. INSANI Berat Bılım BIL.. ISLAM Rakibul Islam OL.. kendi salih ederek yakinlarinla birlikte KURTUL. osmanziya 26.09.2025 üçyol 07:40 ![]() tasavvur ve tasdik isbat ve ikna Düzenleyen osmanziya - 27-Eylül-2025 Saat 00:02 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
NEFSIN gerçeği.. bedihi ve apaçik hakikat.. bir şehri yüzkere mezaristan goturen ölümun hayattan daha çok bir isdigi bulunuyor diyen Imami Nursî nin söylediği realite..
AKLIN dogrusu.. zaruri ve zorunlu hak.. aklin ve mantigi ilke ve kurallarinda hareket Aristo.. 2300 sene once Lojiği tedvin etmiş.. haml ve hukumlerimizin yani muhakeme ile yargilamalarin temelini teşkil eden 256 tane kiyas ve karşilastirmalardan 24 tanesinin GEÇERLI ve NORMATIF oldugunu tespit etmişti.. RUHUN iyisi.. luzumi ve gerekli taleb ve arzularimiz.. fâni istekler buluna önemli hacatimiz ile bâki dilekler olan degerli harratimizin.. ne zaman ve nerede alan mutlulugu ve verek kutluluğu öne alabilecegimizin kararini veren istencimizin dediği.. KALBIN guzeli.. bedii.. eşsiz.. özgü.. özgün.. özel sevgili.. bunlari harf ve AR'ı ile isim ve AD'ını.. ayirmak istiyorsanız.. önce soyut ve somutu tefrik edecek sonra içkin ve aşkını ayirt edeceksiniz. Aksi halde bir ömur yasadiginiz rüyet ve riya ile her günun nevm ve yakazasinda gördugunuz rüya ve yaptiginiz re'yi birbirine kariştirabiliriz.. tefekkur ve tezekkurlerimizde karşilama ve karşılaştirma gür ve gücunden yoksun isek.. Bu dört yanimizin birlikteliginden çikan veri ve gözlem ile ile ve yorumlarin ortaya koydugu BILGILER .. ülküler ve bulgularin sonucu oluşan duygu ve dileklerin DEGERLERİ.. bize YBA in hizli anlam surucusu ile kolay anlatim aygitiniv aratir. osmanziya 27.09.2025 ![]() |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
bu bir denemedir
Düzenleyen osmanziya - 27-Eylül-2025 Saat 07:46 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
bu bir denemedir
Düzenleyen osmanziya - 27-Eylül-2025 Saat 07:46 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
[22:44, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: nsan olmadan ISLAM olmaz dedik.. peki "insan" nedir ?
[22:46, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: insan ISLAM olmadan kurtulmaz.. dedik.. peki insan bilinmeden islam bilinebilir mi ? [22:47, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendin bilmezsin bu nice okumaktir. [22:48, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: demiş.. Koca Yunus [22:48, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: 1.ci tumce ile YONTEMBILIM yapiyorum. [22:49, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: 2.cumle ile insanbilim yaziyorum [22:51, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: 3.dize ile islambilim yaziyorum [22:53, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: sadece YONTEMBILIMI yapiyorum diger ikisim yaziyorum.. sizleri yaptigima çagiriyorum.. yazdiklarima degil [23:42, 26.09.2025] Mustafa Buğucam: YBA bir iki aylık kısa vadeli bir hedef değildir.. aynı zamanda beş altı yıllık orta vadeli ekonomik ve politik bir proje de değildir.. fakat uzun vadeli bir gayedir. Etkileri elli yıldan fazla zaman alır.. belki biz bunu göremeyiz.. ancak biz gayenin sonuçlarından emin isek.. yemeği yiyemesek bile biz onu hazırlarız.. başkaları yer. Lakin dünyada bu ürünün onurunu ve ahirette sevabını kazanırız. Benim işim bu hedeflenin projenin gayesini ve sonuçlarını ve meyvelerini başkalarına da anlatabilmek.. belki anlatımı bir sebeble yapamıyorum. Belki bir yanlışımla görülmesine engel oluyorum. En azından bunu yapabilecek olanlara malzeme bırakmaya çalışıyorum. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |