Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: en-derin Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2769

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: en-derin
    Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2016 Saat 04:57

ENDERUN dizini içindeki dosyalar

20160105_041924_ENDERUN.rar

Kendine kanmak ve benine aldanmak.. acaba başkasına kandırmak ve aldatmakla alakası var mı ? Olabilir çünkü bir soru sormuş ve demiştim ki acaba bu bu değişimler içinde değişmeyen nedir ? yanıtını ben vermiştim YALANCILIK... Çünkü nesnelerde değişmeyen tek şey değişmedir.. öyle ise bu değişmeyen kimselerde ve bizlerde olmalıdır ki bu da yalancılığımızdan başkası olamaz ve bunun ayrıntılı bir tablosunu da sunmuştum kanıt olarak.


Eğer insanlar içerikli bilgi istiyorlarsa bu yazının içinde içerikli derin bilgiler var.. ancak bu gizemli ve çekici ve oldukça özgün bilgilerin.. onların her birinin özgünlük noktasında çok çook değerli ve hatta bazılarının önemli olduklarını bildiğim halde gözümde kıl kadar değeri yok.. çünkü onlar yöntembilimsel analize çağrımın reklam malzemesinden başka bir şey değildir.


insanlar onu benim OLAĞAN ÜSTÜ zeka ve FEVKALADE hafıza gücüme ve MÜTHİŞ bilgi birikimime veriyorlar.. oysa böyle değil.. zeka ve hafıza bakımından orta düzeyin altında ve bilgi birikimi yönündenden 25 yıldır kitap okumayan "bilgisiz" biriyim.. peki bu şaşırtıcı durum nasıl ortaya çıkıyor ? Çünkü nerede ise evliliğim boyunca yaklaşık kırk yıl.. Yaratan'ın bana bağışladığı asude hayat.. başta annem ve bacım olmak üzere sevgili yakınların.. kırk yıl kahrımı çeken sevgili eşim ve beni üzmeyen çocuklarım sayesinde İLİM ile uğraşma ve DİL ile çalışma sayesinde BEYNİMİN sinapsları.. üstün zekalı beyinlerin yapamayacakları bir DİL'i ortaya çıkardı.. kırk yılda yaptığımı elbette insanlara kırk dakikada veremem ve insanlarda kırk dakikada alamazlar.. lakin biz bu gerçeği görmeden öğretmeye kalktık ve öğrenmeye kalktılar ve başaramayınca da çekilip kaçtılar.. ama ben kaçmadım.. kaçmayacağım.. iNŞAALLAH


Geçen gün televizyonda Ülkenin ilk yerli Üstün Zekalı Çocukları dair TÜZDEV başkanı Dr. Kemal TEKDEN’İ dinledim… http://www.kemaltekden.com/kemal-tekden-kimdir diyor ki her toplumda yüzde iki buçuk oranında üstün zekalı insanlar bulunur. Toplumun zekatı olan bu insanlar içinde dahi olanlarda vardır. Gelişen toplumlar bu cevheri değerlendiren toplumlardır. Hatta atalarımız Osmanlılar bu olguyu bildiklerinden üstün zekalılar için ENDERUN okulu kurmuşlar.. diyor.



Evet, üstün zekalılık vardır.. olaganüstü hafıza vardır.. ancak şimdiye kadar bunlar toplumların kralları tarafından halk gibi dil.. din.. emek.. özgürlük ve barış gibi ortak beşeri değerler alet edilerek imptaratorlukların amacı uğrunda kullanılmışlar ve olağan üstü zihinleri ortak düşünce ve müşterek dilin kriterlerinden yoksun olarak eğitildikleri için konularına.. buluşlarına.. başarılarına.. ödüllerine.. ünlerine ilişkin motivasyonın dışında derin amaçları.. yüksek güdüleri ve ileri vizyonları olmamıştır.. çok nadir olarak krallarla savaşanları çıkmıştır..onlarda zaten ne sağcı ne solcu olan öncülerdir.. desem belki beni ukelalık ve kendini beğenmişlikle suçlayabilirsiniz.. suçlamak isterseniz.. zaten eleştirmek isterse insan.. su üzerinde yürüyen adamı bile yüzme bilmiyor diye bir eleştiri bulabilirsiniz. Ancak önemli değil.


ÖNEMLİ olan sıradan insanlarında.. üstün zekalılar gibi çok yanlı ve yönlü düşünmeyi sağlayacak analitik düzlemin görsel ve mantıksal ve metodik kullanımı olan YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ’in yeni dilini.. yeni anlam sürücüsünü ve yeni anlatım aygıtını toplumuma sunmak.. ülkeme sergilemek ve gelecekte uygarlığın TAMAMLANACAK misyonunu üstlenecek vizyonu bulunan dört beş ÖĞRENİCİ arayan ve düşünene ulaşabilmemdir.

    
Ulaştıklarım içinde merakı yazılarıma değmiş.. tecessüsü tablolarıma bulaşmış sonra adımları geriye kaçmış çok baylar ve bayanlar gördüm.. evet insan bir adım geriler.. fakat iki adım hep önde olmalı.. mehter takımı gibi iki adım öne bir adım geriye atanlar daima ilerler.. bu birinci kuraldır.. ikincisi ise geriye ve ileriye giden yönünü saptamaktır.. bu iki zorluğu aşan insanın da artık Allah’dan başka korkacak bir engeli kalmamıştır.
Umarım ben ve arkadaşlarım, tökezlesekte, yere düşsekte.. kendimizle yüzleşsekkte.. doğru bildiği yoldan ayrılmayız.


Kimbilir yöntembilimsel analizi kurtarmakla bütün dünyayı kurtarıyoruz.. onu unutmakla bütün dünyayı batırıyoruz… Çünkü o bizim müşterek düşümüz ve ortak dilimiz.




Düzenleyen osmanziya - 05-Ocak-2016 Saat 23:15
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk