Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: ahiret Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4305

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ahiret
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:44

Dünyanın üç yüzü bulunur der imamı Nursi
Dünya ehli dünyanın oyun yeridir.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Dünya esma-i ilahiyenin yansımasıdır.

AHİRETE HAZIRLAMAK..

Toplumsal olaylar.. hem uygarlığın güzelliklerini ve hasenatını oluştururlar hem medeniyetin kötülüklerini ve seyyiatını teşkil ederler.. nasıl kişisel kan davaları varsa toplumusal kan davaları da bulunur. Kültürler arasında.. kültürler içinde zihniyetler arasında.. devletler arasında.. devletler içindeki ırklar arasında.. dinler arasında.. dinler içindeki mezhebler arasında.. sağ ve sol gibi.. ingiliz ve irlandalı gibi.. sünni ve şii gibi.

Bunlar jeolojik fay hatları gibi kültürel fay hatlarıdır.. Dünyanın sahipleri jeolojik fay hatlarını kullanamazlar ama bu kültürel fay hatlarını kullanarak küresel amaçlarını ekonomik ve politik.. kültürel ve askeri müdahaleler gerçekleştirirler. Onlar binlerce yıllık geleneklerinden kaynaklanan engin deneyimleriyle bu işleri olağanüstü beceriyle yaparlar. Bundan kuşkumuz olmasın..

Ancak vakit ve akıl dünyada eşit olarak paylaşılmış bir değerdir. Öyle ise bizde REYTİNG gücümüzü kullanarak küresel oyunlara aklımızla yanıt vermeliyiz. Yandaşlığımızı öyle spor takımı tutar gibi yanlışlıkla değil insanlığa yakışırlık ve islamlığa yaraşırlıkla kullanmalıyız.

osmanziya 02.07.2016

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 11:53
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4305

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:49
sath-ı tahlili.. çözümleyici düzlem.. analytıcal plane.. şuur aynası.. zihin haritası.. manzara.. mubsıra.. nazariye.. basiret.. tat'ı ve tut'u ile ZAT.. ya da daha zahir bir anlatımla TAGUT ve ZİGOT.. dilin kuruluşu ve oluşumu.. ilerleyişi ve gelişimi.. beşeriyetin medeniyeti.. medeniyetin insaniyeti.. insaniyetin islamiyete.. yazgı ve yargı.. kimlik ve kişilik.. imamı mübin ve kitabı mübin.. ahsen-i takvim ve ahsen-i amel.. esma-i hüsna ve ism-i a'zam.. salah ve sıhah.. hak ve hakikat.. daha pek çok anlam ve anlatım.. muhkem ve müteşabih kurgusu içindeki harfi ve ismi manalar.. riyaset ve riayet olgusu içinde hizmet ve ücret gayeleri.. artık günlük bilimin ve bilimsel bilginin mantık ve metamatiği ile ibare ve ifade edilemiyor.. yeni bir hikmet ve usul istiyor.. yeni bir kal ve hal gerektiyor.. belki bir süre daha dil ile sözün büyüsü ile halk oyalanabilir.. ancak bir süre sonra angajmanlar da yetersiz kaldığında tagut çırılçıplak kalacak.. işte biz kral çıplak diyecek bir ses arıyoruz.. ancak önce şu (+) düşmanımızı tanıyalım.

03.072016

Selahattin KAYA demiş
Affınıza sığınıyorum Usta .Bilgim ve becerim Sizin çok özel ve olmazsa olmaz anlamındaki taplolarınız dan şimdilik BİR şey anlıyamıyorum bütünsel olarak ama hissediyorum geleceğimizi iyi doğru güzel İnşaa edebilmek için..

demişim
Tablolardan ziyade anlatımlarla ilgilenen kardeşlerimiz yönelimlerini ifade ettim.. evet hepimiz ve her birimiz.. kendimizi ifade etmek.. benim ibare eylemek için çalışıyoruz.. insanlığımızı ve islamlığımızı anlatmaya çalışıyoruz herkes gibi. Ancak bunun için kullandığımız günlük dilden fazla bir imkanımız yok. Yontembilimsel analiz ile bu olanağı artırmayı sağlamak için onun öğrenilmesi.. kullanılması.. yararlanılması suretiyle belli bir kalite ve kantite düzeyine ulaşıldığında artık o bir kişinin düşüncesi olmaktan çıkıp bir gurubun dile haline gelecek.. artık böyle düz yazılarla değilde tablolarla daha hızlı iletişim.. daha hızlı etkileşim.. daha hızlı bilişim yapacağız ve seslenme.. anlam ve anlatım yeteneğimiz artacak.. ANLAMA biraz daha kolaylaşacak.. türünden böyle propaganda v reklamlardan ziyade direk işin içine gireceğiz.. ve dediğiniz gibi geleceğimizi iyi doğru ve güzel değilde DAHA doğru ve gerçek bilgilerle İNŞA edeceğiz.. DAHA iyi ve güzel buyruklarla İMAR edeceğiz.. ancak bu bizim işimiz değil. bu TANRI'nın işi.. biz sadece onun KAPI kollarıyız.. büyük bir YAPI'nın parçalarıyız.. bize düşen bol bir ömür.. güzel bir son ve iyi bir gelecek dilemek birbirimize.. sizinde içinde bulunduğunuz tabloda saydığım 11 kişi var.. sadece sözle yapılan reklamları ve propagandaları dinliyorlar.. ellerine kalem alıp tablolarla seslendirmeye girişemiyorlar.. ve bu da elbette kolay bir olayın dolayımı değil.. amma ne demiş adam: Gerçekler zamanla anlaşılır.. birden anlatım yapan dolaylar.. kolaylar ve olaylardır.

9 yıl önce beşle demişim.. 03.07.2016

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03