Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yöntembilim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4341 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2016 Saat 17:26 |
AYDINLANMA AYDIN dizini içindeki dosyalar 20161227_172529_AYDIN.rar KONUŞ ve konuşlanma.. konuşma.. deyince akla hemen düşünme gelir.. çünkü düşünme olmadan konuşma olmaz.. konuşma olmadan da düşünme olmaz.. bu yüzden amacı sadece dili kullanmak olanlar bu konulara girmez.. girmek istemez ve girmesi de gerekmez.. izleyenlerim bilirler ki seslenme olayını konuşma ve düşünme olarak iki ayırırım herkes gibi.. beslenmeye mümasil ve paralel olarak konuşmanın kirlenmesi ile düşünmenin temizlenmesi bulunmalıdır.. neden kirlendiğimizin ve niçin temizlendiğimin tartışılmasını bir yana bırakıp nasıl kirlenip nasıl temizleneceğimizi bulabilir miyiz ? Fakat insanlar konuşmanın ve düşünmenin kirlenme ve temizlenmesini içeren SESLENME’nin iki tarzı ile bu soruna geçici bir çözüm bulmuşlar.. DİL ve DİN.. Dünyanın beslenme ve seslenmede ürettiği kirlerden ve paslardan temiz ve pak olmanın çeşitli yollarını bu iki kurum içinde bulmuşlardır. Ve tabi ki elbette bulunan çözümler temamiyle ve kemaliyle değildir. Olsa idi çağdaş savaşlar ve sömürüden beter terör ve güvensizlik olmazdı.. İşte bunun için insanın gereksiniminden başka olan arayışı devreye girerek bu konuda bilim ve hukuk edebiyat ve ebediyet.. hürriyet ve ayniyet.. san’at ve hikmet.. tıp ve ahlak.. etkinliklerinde ve eylemlerinde bulunuyorlar ve bu işler gele gele bu gün çok kimselerin katıldığı sosyal medyanın kolaylığına.. çabukluğuna ve ucuzluğuna dayandı.. sonunda çokluk ve nicelik arttı.. azlık ve nitelik azaldı.. peki uyanma ve aydınlanma ne halde ? Her duyumsama ve ayırt etme aydınlık mıdır ? Her uyanma aydınlık mıdır ? Her aydınlık kazanma ve koruma mıdır ? Her koruma ve kazanma kurtuluş ve kurtarış mı dır ? SONUNDA belli olacak.. Şimdi klavuz istemeyen görünün köy yoksa.. sonuna gelmeden şimdiden belli etmese belirti veren bir çare ve duyumsama.. ayırt etme ve uyanma.. değer verme ve aydınlanma var mıdır ? Şimdiye kadar bulamadım.. arama rağmen. Bulamazsam bile bu arayış yolculuğumu sosyal medyada ve siber uzayda paylaşıyorum. Bu günde başıma gelenleri burada paylaştım.. Bilgi ve sevgi ile sağlıcakla kalınız. OSMANZİYA Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim için düz yazıdan özür dilerim . NOT: Evet, aslında benim kullandığım sistemde cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok… |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |