|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4778 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: degisimGönderim Zamanı: Bugün Saat 00:14 |
İHDAS Nesiller arası bağ kopar.. nasıl mı ? Dil değişirse.. alfabe değişirse.. Din değişirse… mezheb değişirse.. Dünya değişirse.. ülke değişirse.. Bu kötü bir şey mi ? Bazen iyi olur.. bazen kötü.. Kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve din ve dünya değişir… En hızlı değişeni.. şaşıracaksınız dindir.. altı yüz senede değişir. Dinden sonra değişeme hızı dil’e geçer.. bin senede değişir. Dil ve din arasında alfabe yani yazılı dil yer alır.. Ancak alfabe saklanabilirse ona bağlı olarak dinin ve dilin değişme süresi uzar. Dünyayı değiştirenin de kültürü aniden değişir Değişme süresinin en uzun olanı sanırım kültür.. ancak kültürüp kapsamını da göz önünde tutmak gerekir. Mahalle kültüründen tutun da ülke kültürüne kapsamı değişir.. ülkü kültürünü aşıp yerel ve bölgesel kültür üzerinde KÜRESEL olduğunda.. sanırım bu ya gerçekleşti ya da gerçekleşmek üzere. Böyle olunca değişme süresi BİN YILI buluyor.. yani bin yılda çıkıyor ve bin yılda iniyor. İsa nebinin doğumundan itibaren bin yıl çıktık.. kemale erdiğimiz anda zeval başladı.. bin yıl sonra indik ve bunun kanıtı dünyanın gözü önünde iki yıldır katliama hala sürdürüyoruz… Osmanziya 28.11.2025 üçyol izmir 00:10 Yöntembilim.com Bu tablo için kırka yakın word dosyası oluşurdum.
20251128_001526_IHDAS.zip Bu ihdas adlı zip dizinindeki dosyaları incelerseniz ihdası ve hudusu anlarsınız.
Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:20 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4778 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:20 |
|
Önce bunu yazdım:
28 Kasım 2025 CUMA 08 Cemaziyelahir 1447..08:09 bu gune itibar ve ihdasi dikey VERTIKAL yazardim. Dunden itibaren.. DEĞIŞIM yazimdan beri bu tabloda da gorundugu gibi yatay HORIZONTAL yaziyorum. itibar ne muteber olan.. ünlu bir deyim bilirsiniz.. itibardan tasarruf olmaz.. bir başkasi.. halk içinde muteber bir nesne olmaz devlet gibi.. olmaya devlet bir nefes sıhhat gibi.. itibar senin takdim edip öne aldigin ve bu nedenler öncelik verdigin.. itina gösterdigi şey'.. işte o sana KOLAY geleni ihdas eder OLAY yaparsin. Tablo da bu durum AMEDI dikey değilde MEDDÎ yatay gosteriliyor. Vertikal.. amedi.. DIKEY bizim yakaza ve uyanik.. Horizontal..meddı..YATAY bizim uyku ve nevm.. halimiz ve durumumuz her ne kadar ayakta uyuyanlar bol miktarda iseler de insan GECE yatakta yatay vaziyette uyur.. GUNDUZ dikey uyanik durumda işine gucunu bakar.. Biz 2009 tarihinde başladığımız kişisel sayfamızda 16 senedir kimseyi YBA misyonuna uyandırıp konuşturamadik kendimizde uyanip işimize ve gucumuz bakamadik.. GUCUMUZ bulunmadigindan yeni bir iş.. yeni bir araba.. yeni bir ev.. yeni bir eş.. alamadik.. eskileriyle uyuyup gidiyoruz ölümun uykusuna gidinceye kadar. Peki bizim itibar ettigimiz neydi ? Iman ilim tefekkur taallum insaniyet islamiyet ögrenmek YBA ile insanlarin bu işleri daha kolay yapabilecegini dava etmek. Maalesef itibar ettigimizi ihdas edemedik. Çunku 2009 yılindan beri siz orada uyuyorsunuz ben de burada uyuyorum. Saygilarimla osmanziya 28.11.2025 08:44
Sefa SEZEN’i okudum dedi ki: Dünyayı Ortaçağ kafasıyla yorumlamak ve kardeşi kardeşe düşüren reptil düzenini yahudi saray saltanatlığını pazarlamak. Görsel akepe genel başkanının Vatikan ziyaretinden. Bugün de iade-i ziyaret gerçekleşiyor yeni papa ile. O kadar büyük bir rant ve nüfuz alanını işgal ediyorlar ki, insanlık dinlerin ve dincilerin üstesinden bir türlü gelemiyor. Kast sisteminin kast edicileri , demogoglar , Feto , PKK , teröristler ,hainler , tarikatlar , gerici yobaz tayfa , Hint çingenesi Pers ırkı Sami soyu İbrahim milleti Araplar kürtler gürcüler farsiler ,persiler ,hurafeci masalcı meczup akıl sağlığı bozuk koyunlar vb. Düşün artık bu milletin yakasından... İdeolojik tavizler, teslimiyet görüntüleri, çelişkili uygulamalar, ve milletin gözünün içine baka baka yapılan bir “normalleşme” tiyatrosu… Bir yanda Papa’ya tören alanı tahsis edip ayin yaptıran iktidar… Diğer yanda PKK’nın sözde “ritüellerine” göz kırpan, teröristbaşını yeniden muhatap seviyesine çıkaran siyasi zemin asla kabul edilemez…! Bugün gelinen noktada tabloda; Milletin hassasiyetleriyle oynanmış, ulusal duruş yumuşatılmış, terörle mücadele kararlılığı söylemde kalmış, uygulamada ise çelişkiler hakim olmuştur. #KaydaGirsin ! Ne Papa'ya tören alanı açılmasını,ne de PKK’nın yeniden meşruiyet arayışına kapı aralanmasını kabul etmiyorum. Kendi topraklarımızda egemenlik sembollerimiz yabancıya da, terör örgütüne de pazarlık malzemesi yapılamaz..! DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN tarihsel hassasiyetini ve devlet geleneğini böyle ucuz bir diplomasi gösterisine mal etmek ne siyasi ferasete sığar ne de milli ciddiyete. TÜRK MİLLETİ'nin dünyasını, tarihsel hassasiyeti ve ulusal vakarı ucuz diplomasi gösterilerine kurban edilemez! Papaya ayin yaptıran AKP iktidarı, bu ülkenin bin yıllık devlet vakarını “protokol şovları”na kurban edecek kadar ilkesiz bir çizgiye sürüklendiğini bir kez daha göstermiştir. Milletin değerlerini her fırsatta istismar edip iş fiili icraata gelince ulusal onuru vitrine bırakmak, AKP iktidarının kronikleşmiş zaafıdır. Dün “kırmızı çizgi” diyenler bugün “tören alanı” açıyor; dün “egemenlik sembolü” diye meydan okuyanlar bugün “ayin protokolü” düzenliyor. Bu topraklarda devletin adı bellidir, milleti bellidir, kırmızı çizgisi bellidir. Bugün bu çizgi silikleşmiş, devlet vakarının yerini “tören devleti” ciddiyetsizliği almıştır. ANAYASANIN 3.MADDESİNDE YER ALAN, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. " ANAYASANIN BAŞLANGIÇ METNİ SONUNDA EMANET VE TEVDİ OLUNAN HAKLA KABUL EDİLEMEZ! "Topluca Türk vatandaşlarının millî gurur ve iftiharlarda, millî sevinç ve kederlerde, millî varlığa karşı hak ve ödevlerde, nimet ve külfetlerde ve millet hayatının her türlü tecellisinde ortak olduğu, birbirinin hak ve hürriyetlerine kesin saygı, karşılıklı içten sevgi ve kardeşlik duygularıyla ve “Yurtta sulh, cihanda sulh” arzu ve inancı içinde, huzurlu bir hayat talebine hakları bulunduğu; FİKİR, İNANÇ VE KARARIYLA anlaşılmak, sözüne ve ruhuna bu yönde saygı ve mutlak sadakatle yorumlanıp uygulanmak üzere, TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN, demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur." Egemenliğimizi törpüleyen kendi devletini herhangi bir inanç otoritesine ya da terör örgütüne karşı “eşitleyen” hiçbir siyasi tasarrufu kabul etmiyorum! TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ tavizlere alıştırılmasını ve bu oyunu reddediyorum..! PAPA'ya verilen ayin de, teröre verilen taviz de TÜRK Milleti'nin haysiyetine yönelmiş bu meydan okumaya boyun eğmiyorum! Bu ülkenin ritmi ve kaderi ne Vatikan’dan yazılır ne Kandil’den. Bu ülkenin kaderini belirleyen tek irade Türk Milleti’nin iradesidir. Kim bu iradeyi perdelemek isterse karşısında millî vicdanı bulacaktır. BU VATAN'da ne Papaya tören devleti olur,ne PKK’ya siyasi meşruiyet sahası…! Bu millet teslimiyete değil, dirilişe inanır. YETER ARTIK ! Kayberen Türk ATATÜRK 100 YIL ÖNCE BOP'U TANIMLIYOR Temmuz ayında Amerikalı Gazeteci MARCOSSON ,ABD'de yayın hayatına yeni başlayan ve hala yayınına devam eden bir gazete için ATATÜRK ve Latife Hanım'la bir röportaj yapar. Söz konusu röportaj 20 Ekim 1923 tarihli “The Saturday Evening Post” gazetesinde “Kemal Pasha – By Isaac F. MARCOSSON” başlığıyla yayınlanmıştır. Aşağıda ATATÜRK'ün tespitini yorumsuz paylaşıyorum. Bugünle karşılaştırınız. “Bir gün, Birinci Cihan Harbi’nden sonra Ortadoğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. … O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil, emperyalist güçlerin yanında yer alırsa, aynı akıbete kendileri uğrayacaktır. … Ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı, onların da hakkından gelecektir…” Aklımızda fikirlerin, kalbimizde sevgin hiç bitmeyecek... karanlığa meydan okumayı, aydınlığın yolundan ayrılmamayı, mücadeleyi, cesareti, nezaketi SENDEN ÖĞRENDİK. MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. ona dedim ki: “Bir gün, Birinci Cihan Harbi’nden sonra Ortadoğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. … O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil, emperyalist güçlerin yanında yer alırsa, aynı akıbete kendileri uğrayacaktır. … Ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı, onların da hakkından gelecektir…” HİÇTE ayaklanmadılar.. KUZU KUZU bosna hersekten başlayarak irak.. libya.. mısır.. suriye DESPOTLAR elinde heder oldu.. eskiden KRALLAR elinde olurdu bu dünyada.. belki bir gün sizde uyanırsınız buna.. ancak kendi yazan ve yorumlarını kendi yazan sizin ve benim gibiler uyumayı sürdürür.. millet ister savaş ister barış olsun.. işine gücüne bakar Değerli Yazarım. Saygılarımla. osmanziya yontembilim.com sonra kendi yazımın gereksizi kısmını sildim bunu yazdım: 28 Kasım 2025 CUMA 08 Cemaziyelahir 1447..08:09 bu gune itibar ve ihdasi dikey VERTIKAL yazardim. Dunden itibaren.. DEĞIŞIM yazimdan beri bu tabloda da gorundugu gibi yatay HORIZONTAL yaziyorum. itibar ne muteber olan.. ünlu bir deyim bilirsiniz.. itibardan tasarruf olmaz.. bir başkasi.. halk içinde muteber bir nesne olmaz devlet gibi.. olmaya devlet bir nefes sıhhat gibi.. itibar senin takdim edip öne aldigin ve bu nedenler öncelik verdigin.. itina gösterdigi şey'.. işte o sana KOLAY geleni ihdas eder OLAY yaparsin. Tablo da bu durum AMEDI dikey değilde MEDDÎ yatay gosteriliyor. Vertikal.. amedi.. DIKEY bizim yakaza ve uyanik.. Horizontal..meddı..YATAY bizim uyku ve nevm.. halimiz ve durumumuz her ne kadar ayakta uyuyanlar bol miktarda iseler de insan GECE yatakta yatay vaziyette uyur.. GUNDUZ dikey uyanik durumda işine gucunu bakar.. Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 09:23 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|