Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: hakikat v hikaye Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 4681

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hakikat v hikaye
    Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2025 Saat 09:07

Paylaşımım bilgisi işe yarar bir UZMAN BİLGİSİ değildir.. kendi alan bilgim olan profesyonel hukukçuluğumda çeşitli mesleklerde çalışırken işe yarar bilgiler ve çözümler üretmişimdir ki yarım asra yakın bir süre hizmet ettikten sonra 2017 de emekli olduğumda para kazandıracak iş yarar bilgilerle uğraşmadım.

Profesyönel hukuk mesleği ile uğraşırken aynı zaman amatör bilim ve felsefe ve bilgisayar konuları ile de uğraşırken ortaya ikisinin karması bir zihiniyet ve anlayış ortaya çıktığı bu Aristo'nun METAFİZİK dört sebeb ilkesi EPİSTEMİK hale getirerek emeli iktisat olan BİLİMİN ve ameli adalet olan HUKUKUN kuramsal tabanları ile bilimin kökenin olan dilin ve hukukun temeli olan dinin kuramsal tabanı hakkında bir takım görüşler geliştirirken ANLİTİK DÜZLEMİN "metodik" bu arada 1990 yılında YONTEM BİLİMSEL ANALİZ ortaya çıktı..

2009 yılında bir bilgisayar dergisinden Tony BUZAN 'ın 1960 yılından beri başlattığı ve analitik düzlemi kullanan ZİHİN HARİTALARI çalışmasını öğrendim.. onun çalışması beyin sinaplarının muazzam gücünü dayanan bir tür DOĞAÇLAMA idi.. 2020 yılında Bandırma Üniversitesinin II uluslar arası Filoloji kongresini sunduğum YBA ise biri dil adayıdır. Diyelim matematiğin 100 tane temel denklemi bulunuyorsa YBA in 10 tane bulunması gerekir.. çalışmamda dört tanesini gösterebildim.

Sonuçta temel ve kök çalışmaları olan dinler ve felsefeler dört beş tane KATEGORİ'yi indirmeye çalışırlar. Dinin ve felsefe'nin amacı bunu BİR'e indirgemektir. Bu bir de sonuçta insanın kendisinden başka bir nesne ve kimse bileşine ÖZNE değildir.. ancak bu dahi SOLİPSİZM'den SOSYALİZM'e bir ile bin arası salınır durur. Örneğin 200 ulusal devlet.. 200 uluslararası şirket.. 100 islam 200 hristiyan 400 yahudi mezhebi.. galakside 200 milyar yıldız ve sair KESRET ve KILLET ve Vahdet ve vahdaniyetinin karıştırıldığı bir zihinde BİRLİK ve TEKLİK ile ÇİFTLİK ve ÇOKLAK.. aynen "sagır ve kebir ile kalil ve kesir" zihin örtüğüm ve şuur örgümüz olarak kalır.

Dediklerin anlaşılmaz olarak görülür.. bende zaten anlaşılır olmak gibir bir muradım bulunmaz.. Ancak din ve felsefe arasında ortak bir DİL olarak sunduğum YBA.. Günlük Dilin Düz Yazısı (GDDY) ndan başka hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı barından müşterek bir platformu Analitik düzlemin metodik kullanımından çıkarılabileceğini öngörür. Bu dilin esası olan çizgileri ve tabloları anlatmak içinde GDDY kullanır.

osmanziya 18.10.2025 izmir ucyol 19:00



Masal.. mit.. hayal.. hikaye
Öyle ya da böyle.. şöyle söyle
Bizler bir düş dunyasindayız.
Dun bir rüyadir yarin bir hülya..
Ruyani mutlu hülyani umutlu
Kılman için bu gune dikkat et
DEMIŞLER
Dışımizdaki duyarlıga gelen uyarilar ile DIL ile ibare ve ilan ediyoruz ve hakikat diyoruz.. içimizdeki uyarliga gele duyurulari DÜŞ ile ifade ve ilam ediyoruz ve bunu hikaye ediyoruz.
Bununla beraber gordumki hakikati hikaye etmek kolay olmadivi gibi hikayenin hakikatina erişmek zordur.
Ćok yonlu ve yanli bu konularda once katman katman ve alan ayirimi yaparak konulari coźumlemek vs sorunlari çoźmsk gerekiyor.
Bunun icin felsefe ve din arasinda ortak bir zemin olan YBA inşa ettim.
osmanziya yontembilim.com




fİŞ baglantı.. MASS var oluş
bağlanti ilişki.. TEMAS yok olus
ilişki cinsellik.. MAŞŞ var ölüs
cinsellik tensellilk.. TEMAŞA yok ölüş
tenevvü tensel çiftleşme.. EDEB sahib oluş
türsellik tinsel birleşme . EBED aid oluş
çiftleşme ikilik.. AILE . X .. Y ... Z
ikilik arti ve eksilik.. s A b    lle     s B y
arti ve eksilik doluluk ve boşluk.. FIZIK
doluluk ve boşluk erillik ve dişilik.. BIOLOJIK
erillik ve dişillik bir ve sıfır.. ARITMETIK
geldik dijitale 1ve 0 binary digit bundan bu aritmetik ve şu fizik ile computeri yapip ayrintili programlama ile aslinda telefonun fişini prize degil KAFAMIZI FİŞE SOKUYORUZ demektir.. yani bilgiyi ki o artik bir kurşundur kafamızi sıkıyoruz.




Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 19:00
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 4681

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2025 Saat 09:14





Değerli Kardeşim, Bireysel ve içkin dünyamızda harika şeyler yapabiliriz lakin bireyin üstündeki toplumsal ve ulusal.. yerel ve küresel alanlarda aşkın işler bulunur. Fakat asıl olanının bilimsel alanda somut ve soyut birikimler ve kazanımların şu geçici dünyamızda kültür ve uygarlık gibi sonuçlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Örneğin siyasal dünyamızda küresel olan GAZZE konusu gündemimizi işgal edebilir. Fakat bilimsel etkinliklerine esası olan mantığın temel kavramlarını küçümsemek yerinde bir yaklaşım değildir. Bunun için yanıtınıza yanıt olarak verdiğim bu KARŞITLIK karesi RESMİNİN paylaşımı ile .. tümel ve tikel NİCELİK ile olumlu ve olumsuz NİTELİK.. kavramlarının bilimin temeli olduğunu bir kez daha göstermek istedim.

osmanziya yontembilimi.com












Düzenleyen osmanziya - 16-Ekim-2025 Saat 09:24
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 4681

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2025 Saat 09:30




AT ar yüku ve ad yolcusu
ÖZNE nesne ve kimse bileşemi
GÖZ kör veri ve boş kavram
GÖNÜL us mizani ve uz insafi
GOZ X   yarasi ve Y yarısi ve Z tamamı












Teşekkur ederim.. sentaks çeşitli dillerle olabilir fakat dunyanin semantigi AKILDIR.. baksaniza konuşanlarin hepsi akillarini çaliştiriyorlar lakin lisanlari kal u hal ile fiil ediyor.
Maşaallah.. mimar ve muhendis imar eder hendesesini.. sende çıkar sesini.. ne cevherler bulunur mücevherinde.. hesabin hendesesi ile hendenin hesab Descartes ile Fermat'a kalmişsa.. Euler Riyazî Tahlili ANALITIK DUZLEMDE yapmişsa bende seni YBA e bekliyorum.. gel içindeki elmaslari.. yakutlari.. zümrutleri.. çikar.
zümrutler yeşil.. islamlik
elmaslar mavi.. mason insanlik
yakutlar kirmizi.. milliyetçi insanlik
makutlar kızil.. marksist insanlik
zebercet sarı.. samsara insanlik
osmanziya yontembilim
16.10.2025 izmir 07:45

woow Maşaallah.. mimar ve muhendis imar eder hendesesini.. sende çıkar sesini.. ne cevherler bulunur mücevherinde.. hesabin hendesesi ile hendenin hesab Descartes ile Fermat'a kalmişsa.. Euler Riyazî Tahlili ANALITIK DUZLEMDE yapmişsa bende seni YBA e bekliyorum.. gel içindeki elmaslari.. yakutlari.. zümrutleri.. çikar.
zümrutler yeşil
elmaslar mavi
yakutlar kirmizi
zebercet sarı mı ?
osmanziya yontembilim



ego
ene
ben
------
💛🥀💛
B
o
y
l
a
N
E n   l   e   N
Ego aRslaninin peşinde olan köpek nefisdir. Aslan ile arslanı kariştirmamak lazimdir.
Arslanin bir dişisi bir erili olur. Ikisini eşleştirirsen iyilik güzelini bulur kötüluk çıkmaz çirkin olan nefsin yüzüde gizlenir. Asil ve Asıl olan ASLAN çeşitli fasillarda teceli edip türlu NASILLARDA cilvelenir durur.
Sen NİYE diye sor.. bu kafile nereden gelip nereye gider.. doğumun anlami nedir ölümun amaci kimdir ?
YANIT
Inna lillah ve inna ileyhi raciun.
osmanziya

Devrim ARABALARININ fiyasko ile sonuçlarini yazdılar.. dedim ki.. dışaridan başka birini aramamak gerekir.

Solu sağ susturur.. sağı sol susturur.. sanki iki ayri millettir.. insaniyetleri oluşmadiğindan sağ solu kafir gorur.. solda saği geri zekali görur. Ikisinden de bir cacik olmaz.. çunkü ya saği cılık solu culuk etmişler.

Gizli Dunya Devletini yöneten masonlar.. sağci muslumanlari ve solcu marksistleri siradan görurler.. çunku kendilerini seçkin bilirler.

Bin yıllardir.. yuz yillardir gelen ve yerleşen ve kemikleşen bu ZIHNIYETLERIN değişmesi mumkun degildir.. en azindan zordur.

YBA duşunceyi ve bilgiyi.. degeri ve inanci ayirt ettiginden ve insani halifei arz olarak tanimladigindan bu gibi dini ve ideolojik ayirimlara girmez.

insan eşyayi iktisatli kullanir.

insan eşhasi adaletli çaliştirir.

insan sorumlu olup sorunluluğunu kaldirir.

insan utanir olup umutsuz degildir.

insan başkalarin bilgi ve degerlerine saygi duyar ve kendisine kendisine bir inanç ve görüş dayatilamaz.

insan haml ve hukmunde samimi ve safî bulunur.. talep ve arzusunda hasbî ve ciddî olur

osmanziya 15.10.2025 izmir 21:50

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2890








Düzenleyen osmanziya - 16-Ekim-2025 Saat 09:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk