Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ambigu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2679

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ambigu
    Gönderim Zamanı: 10-Mart-2021 Saat 06:44



Temelimiz enaniyete emanet ayniyet ve hürriyettir.. kökenimiz vehim ve hayaldir.. cihetlerimiz ise sekizdir; yaratılış ve evrim.. dayatım ve devrim.. buyruluş ve diriliş.. deneyim ve dürülüş.. bunları nereden ve nasıl çıkartıyorsunuz derseniz dersiniz YBA. buradaonun reklamını yaptım.


Cambazlık ve sihirbazlıklardaki numaraları inancın kandırmasına ve inandırmasına BENZETMEK olağanüstü bir yanlıştır. HER sakallıyı baban sanma.. temsil ve teşbih bir numaralı bilgi aletimizdir.. fakat en kaba aygıtta budur.. kendini kandınmak işteyen İNANÇTAKİ teşbihe yapışıyor.. uyanık kalmak dileyen BİLGİDEKİ şüpheye tutunuyor.. lakin bu ŞBH nin nerede teşbih olduğunu nerede şüphe olduğun anlamak ise bir üst san'attır. Kırk yıldır külli alanda sıdkın esas şüphenin istisna.. cüz’i alanda şüphesin esas sıdkın tali olduğunu anlatmaya çalıştım. www.mustafabugucam.com.tr sayfamda anlatmaya çalıştım.


Bunun için kendi görüşünü ve inancını saptaman yeterli olduğu kadar bir üst otoriteye bağlanmakta gereklidir. Hatta neyin vacib olduğunu kimin kafi olduğunu anlamakta daha üst bir hikmettir. Sonuçta bilgi ve inanç konusunda aşırılıklardan kurtularak orta yolu bulmakta yöntem işidir.

Inançlar temeldir ancak köklü degildir.. iman usul uzerine inşa edilir.. usulle temellenmeyen inançlar ya yıkılmaya mahkumdur ya da hurafeye dönüşmeye eğilimlidir. Bu yüzden esastan önce usule önem vermek sözün içeriğindeki bilgi ve buyruğun sağlamlığı ve sağlığı konusunda duyarlı olanların yaklaşımı olmalıdır.

Bu yüzden içeriklerden sıyrılarak biçim konusunda.. yirmi yıldır nette www.yontembilim.com sitemin FORUM kısmında on bir yıldır da face de.. yaşamın renklerinin temelleri ve tanıncın boyalarının kökenleri üzerinde durdum. Lakin içerik satışı sapmaktan malıma (YBA) talip çıkanlar olmadı.. bende biçimi içerik hale getirerek ön yargı ve saplantılarımdan kurtulamadım vesselam.

Ambigu belirsizlik demektir.. genitalyal terim olarak cinsiyeti belirsiz ya da çift cinsiyetli hemafrodit olarak doğan bebekler için kullanılır.. bu fizik ve biolojimiz için olduğu kadar psik ve lojimiz içinde geçerlidir. Yirmi yıldır bu durumdan kurtulmak için uğraştım durdum.. zihinlerine sol ve sağ format atarak asude yaşamaya çalışanları da fazla önemsemedim.

Bir de zihinleri benim biletaral çalışanlrı şizo-freni olarak tanımlamaları yok mu.. demek ki adamlar bu işi litaratüre kadar götürmüşler.. bu durum bu güne kadar sürmüş olabilir.. ancak bu günden sonra olmayacaktır.

Dini ve hukuku kötü ve kötüye kullanarak Müslümanlık aldı altında sağcılığa ya da dili ve bilimi kötü ve kötüye kullanarak marksistlik adı altında solculuğa ve bu ikisinin arası ve ikisinin de münafığı sayılan masonluğa angaje etmek için türlü yollar bulmuş ve çeşitli araçlar kullanmış olabilirler.. ancak bundan sonra bu teizim.. ateizm.. deizm tartışmaları başka bir renge bürünecek ve yeni bir dünya gelecek.

Osmanziya 10.03.2021 Üçkuyular -İzmir

Düzenleyen osmanziya - 10-Mart-2021 Saat 06:48
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk