Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: CAGRI 00 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: CAGRI 00
    Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2021 Saat 07:51

insan ne arar ?
servet ve şöhret..
fazilet ve kemalat..

GEÇİCİ de olsa servet ve şöhret önemlidir.. fazilet ve kemalat KALICI olduğu için değerlidir.. Bir paylaşımda:
“Adı üstunde.. delirten.. çıldirtan.. ölüler kitabı... Merak kisa ve çabuk yoldan aradigina ulaşmak isterse.. tehlikeli sapmalara ve rizikolu yontemlere başvurabilir.
Uzun ve zor yol ve yöntemler ise insanin zamanini ve emegini heder ve keder edebilir.

En iyi yararli ve verimli orta yoldur.

Gunluk dilin mantigi..
Bilimsel dilin matematigi..
Felsefi dilin hikmeti..
Dini dilin hakikatı..
HAKKA ulaşmak için
Guvenilir yol ve araçlardir.

Böyle akibeti belli olmayan meta-fizik girişimlerin boş ve para-psik deneyimlerin zararlı ve belirsiz arayışların
sonuçsuz olduğunu düşünüyorum." demiştim.

İşte bu yüzden İnsanlar beş on yıl gibi kısa ve orta vadeli ekonomik ve politik hedefler güttüğünüzde akılları yatıyorsa gelirler.. fakat elli ve yüz yıl gibi uzan vadeli kültürel ve sosyal hedeflere sevk ettiğinizde gelmezler.. çünkü hemen yararlanılmayan ve şimdi kullanılmayan bir işi öğrenmek AKILLI bir yol sayılmaz.. kısaca orta yol dışında çok kısa ve çok uzan vadeler var oluşun ekonomisine ve kozmik tembellik yasasına uymaz.

YBA böyle bir yol göründüğü için talip bulamadım.. elbette bu kırk elli yılımı harcayarak dört yüz beş yüz yıllık bir yolu açtığımda elime geçebilecek bir servet ve şöhretin geçmeyeceğini de biliyordum.. bununla beraber onur ve sevab ile fazilet ve kazanacağımı da göz ardı etmiyordum.

İşin başında böyle idi.. fakat şimdi YBA ete ve kemiğe büründü.. ve İnşaallah beş yıl içinde nasipse ve ömrüm varsa.. onu yararlı bir bilgi tekniğine ve verimli bir dil yöntemine çevireceğim.

“Maymunlar Cehenneminden yapay zeka cennetine gittiklerini var sayan Adamlar” 2030 insan zekasına eşit yapay zekaya geçebileceklerini hesaplıyorlar.. biz ise insanlara öğrenmenin önemine ve düşünmenin değerine vurgu yapıyoruz. Adamlar öğrenmeyi öğrenmeyi makinaya öğrettiler ve biz ise samimiyet ve ciddiyetin safiyet ve halisiyet olmadan geçirilen ömrün işe yaramayacağını kendimize de öğretemedik. Adamlar insanın var oluşunun zeka, hafıza ve mantık güdümünden ibaret olduğunu düşünüyorlar biz insanımıza akıldan başka bir de nefis, kalb, ruh ve sırrımızın yer aldığını anlatamadık.

Fakat şurası bir vakıa görünüyor.. adamlar ve kadınlar.. inananlar ve inanmayanlar.. insanlar ve islamlar sonuçta şeyden önce.. yer küresindeki ısrafa ve adaletsizliğe muhalif.. ısrafa ve zulma düşman.. haksızlığa ve eşitsizliğe ve köleliğe karşı çıkarlar. Biz bu ortaya çıkacak insanlığa buna arzın halifeliği adını veriyoruz.

İşte bu nokta yakalandığında adamın biolojik organizmanın, ekleme veya yükleme makinenin ve makine ve organizma melezinin.. ahirette hesap verecek RUHU olup olmadığının önemi kalmıyor. Şu veya bu şekilde hayvanları yaptığımız gibi insansıları da yapacağız ve böyle yaşam 3.0 ya da insan 2.0 şeklinde hayatımıza 3.cü bir TÜR olarak gireBİLEcek.. gibi görünüyor. Ancak her görünen "gerçek"leşemez. Öyle ise adamların bir HESABI olduğu gibi.. eğer ahirette hesap verecek HÜR bir RUH sahibiysek.. bizim de bir tuttuğumuz bir hesabımız ve hazırladığımız bir projemiz bulunmalı. Bu projesi sağlayacak bir vizyonumuz ve şu hesabı kazandıracak bir misyonumuz   ve kurtaracak bir mesayımız bulunmalı.. sizi bilmiyorum.. ancak benim var!

Bunun içinde webmasterden reklamcıya.. editörden partnere.. menecerden sekretere.. kadar dört beş AKILLI İNSAN gerekiyor.. belki de aklın ne olduğunu anlamayı araştıran delilerden bir kaçı bu projeye özenebilir.. çünkü araştırmak ve düşünmek ve karar vermek için yeteri kadar malzemem bulunuyor.

Yeter ki okumaya ve incelemeye.. izlemeye ve imgelemeye.. düşünmeye ve irdelemeye zaman ve emek harcasınlar.

18.10.2021 21:35 Üçyol-İZMİR Osmanziya




Düzenleyen osmanziya - 18-Ekim-2021 Saat 23:40
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk