Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: var olus Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2715

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: var olus
    Gönderim Zamanı: 29-Mayıs-2022 Saat 17:39




20220529_173911_VAROLUS.rar

var oluş dizinindeki dosyalar diri düşünme ve canlı öğrenmeye ilişkindir..




http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1840&PID=2845#2845



VARSAYIM

Yirmi yıldır İzmir'yiz ilk yıldır palmiyeler ile hurma ağaçlarının birbirinden ayrı olduğunu fark ettik.. hassasiyette fark etmek için iyi bir gözlemci olmak istenir.. hissiyatta tefrik etmek için iyi bir kuramcı olmak beklenir.. eğer bu ikisi bir araya gelirse var sayımların da iyi bir öngörme çıkarması gerekir..



VELL

Kimse kimseyi kaybetmez.. giden başkasını bulur.. kalan kendini demiş Şems Tebriz..
Bence bahane.. Yaratan'ın rızası.. yaratılanların rızasındadır.. başa anne ve babanın.. sonra eşinin ve çocuklarının.. sonra başkanın ve patronun.. sonra işçilerin ve memurların.. sonra müşterinin.. sonra bayinin.. bu parça parça rızalarla insanlar birbirlerine kendilenini tanıtır ve gösterirler. Halkı halk görür.. Hakkı Hakk olar görür ve yönelirsek zaten mesela kalmaz. Ne edersin kendine edersin kendi kendine.


EĞİTİM

Deneme ve yanılma esastır.. ancak ilk başlarda bir YETİŞTİRİLME desteği alır insan.. sonra EĞİTİM gelir.. ancak asıl olan ana babanın (ailenin) çocuğun yeteneklerine göre olanaklarını açması ve bu çiceğin açılmasıdır.. bunu ocak yapamaz.. okul yapamaz.. toplum yapamaz.. kültür yapamaz.. yük bireyin kendisinin üzerine düşer.. bu her ne kadar zor görünsede.. insan kendini bildikten.. haddini bildikten ve ne istediğini bildikten sonra DEĞİŞİMİ KAVRAMASI yeter.. diye düşünüyorum.


DÜNYA DÜZLÜK DEĞİLDİR
Dünya düzlük değildir.. dereler ve tepelerden oluşur.. kolaylıklarla beraber zorluklar da vardır.. sürekli zorluk ve azab.. sürekeli kolaylık ve lezzet.. böyle kelimelerle yapılır.. yaşamda bulunmaz.. öyle ise cennet ve cehennem nedir ? Simetrik bir yaşamda insana asimetri vermek için konulmaş kalkış ve varış noktalarıdır.. cennetten (KOLAYLIKTAN) kalkarsan cehenenneme.. cehennemden (ZORLUKTAN) kalkarsan cennete varırsın.. ora varınca da neyin var neyin yok olduğunu bileceğiz.. burada yapabildiğimiz sadece var saymak ve yok sanmaktan.. ya da tersine.. ibarettir.


HAK VE HÜRRİYETLER
Kız.. kadın.. karı.. ana.. usta.. bir dişil insanın seyrini izlersiniz.. buna en iyi anlayacakta ona paralel giden kızan.. erkek.. koca ve hoca'dır. Yukarıdaki sözlerde şaşılacak bir şey bulunmuyor.. tapılası kadın, kulluk edilesi kocayı bulduğunda devre tamamlanmmıştır.. ancak her kadın bunu başaramıyor.
Şimdi söyleyin bana yaşam sınavı erkeğin mi kadının mı ?


ZAN-NAZ

Naz ve zaN yan yana geldi.. bu kelimelerle yapilan oyun.. taşların piyon oldugu bir dünya da başlarin "gerçek" oldugu düşunulebilir mi ? Gerçegi oyun ve öykü karışimi oldugunu bilenler.. sanal bir dunyada yapay bir dinde bulunduklarini ögreninceye kadar.. bir fırin ekmek yemeleri beklenir.. ya da YBA öğrenmeleri.. kullanmaları..   yararlanmaları istenir...

İstemek başka.. beklemek başka.. gerekmek başka.. gereksinim zaten bildiğimiz bir olgu.. Her şeyi bildigimi ya da bilebilecegimi biraktiktan sonra.. ya kendimi ve dunyayi anlamatan usanmıp ve başkalarına anlatmaktan bıktıktan sonra.. 1990 dan sonra okuyup yazmayı ve okumayı bırakıp.. analitik düzlemin derinliklerine daldım ve bu arada YBA.. KENDILIĞINDEN.. yani OZO ya verilen firsat ve imkan ve de ni'metlerden oluşmaya başladı.. 2020 de başta hatun ve çocuklarimin maddi ve Nermin ve Sevda hanimlarin manevi destegi ile ete kemige burundu yani form ve norm ENTRUMANLARI.. nosyon ve model ARGUMANLARI ile ortaya çıktı..

YBA ile yaptigim insan ve islam bilimler.. 2016 dan sonra okumaya başlamam ile daha müşahhas.. daha somut.. daha konkre hale geldi.. sistematik degil metodik.. senkretik degil sentetik.. yapay ve sanal ile doğal ve donel arasında.. dokundu ve öruldü.. ve YBA in kullanmanin ve yararlanmanin bir örnegi olarak goruldu ve gosterildi.. yoksa INSAN budur.. ISLAM şudur.. demek istemiyorum. Benim bildigim insan ve islam budur demek istiyorum…

Bir yerde dedim: “Dört yıl önce üçyol-izmirden bir manzar.. yirmi yıldır İzmir'yiz ilk yıldır palmiyeler ile hurma ağaçlarının birbirinden ayrı olduğunu fark ettik.. hassasiyette fark etmek için iyi bir gözlemci olmak istenir.. hissiyatta tefrik etmek için iyi bir kuramcı olmak beklenir.. eğer bu ikisi bir araya gelirse var sayımların da iyi bir öngörme çıkarması gerekir..”

Bu da bizden sağlam ve sağlıklı bilgi ve değer edinmek için.. canlı öğrenme ve diri düşünme ister.. benimizi doğrulamak ve kendimizi gerçekleştirme için.. taharet ve tasfiye süreçlerini ve vetirelerini.. kurbiyet ve velayet ileçlerini ve vesilelerini.. peki bu nasıl olacak ?

illüminasyon ve inisinasyon aydınlanması ve bağlanması ile mi ?

Evet, bunu bütün Müslümanlar.. masonlar ve Marksistler yapıyorlar!

Yapabildikleri de bu kadardır.

Pek ya bundan sonra ?

Herkes bir kurtarıcı bekleyecek ya da kurtarıcı değiştirecek.. oysa canlı öğrenme ve diri düşünme ile ancak insan benini doğruyabilir ve kendini gerçekleştirebilir.. bu kaçınılmaz doğum ve kurtulanmaz düğüm dünyası içinde...

Burada İNSANBİLİM ve İSLAMBİLİM çalışmalarından bir örnek verilmiştir.. insan ve islam birbirine karışmıştır.. aslında insan ve islamı birbirinden ayırmak kolay değildir.. insan samimi ve ciddi eylemlerinin amacı safi ve halis bir şekilde ilah-i rıza olduğunda islam olur...


Buraya EK olarak Değerli Ağabey Necdet EREM’beyin bir şiirini yerleştirdim:

BİRİDE BENİM

Vazifeyi terk te, suça davettir,
Kendini günahsız saymak gaflettir,
İnsanlığın hali bu gün cinnettir.
Suçlu tek değil ki BİRİ DE BENİM.

Görüpte görmemek ne büyük gaflet,
Böyle bir toplumu bekler felaket,
Bu gün rezalete, derler nezaket,
Bu işe göz yuman, BİRİ DE BENİM.

Cehalet kol gezer, köşe bucakta,
Bir acı türkü var, buruk dudakta,
Şeytan kol geziyor, işte sokakta,
Sokakta kirlenen, BİRİ DE BENİM.

Emri bil marufla, nehyi münkeri,
Terk eden Müslüman kalıyor geri,
Sarhoş kusmukları sarmış her yeri,
Bu hissiz zevattan BİRİ DE BENİM.

Bana ne demek ki, büyük meziyet,
İnsanlık çekiyor, bundan eziyet,
İzzet can çekişir, revaçta zillet,
Bu zillete sebep, BİRİ DE BENİM.

Necdet EREM












Düzenleyen osmanziya - 29-Mayıs-2022 Saat 18:04
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk