Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kadehler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2679

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kadehler
    Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2022 Saat 12:06



ÖNCE Aşağıdaki tablo bir bakınız. tablo oldukça Karışık.. hatta karmakarışık.. yazısı değil OKUNAKLI daktilo yazısı da olsa zaten bu güne kadar TABLOLARIMIN anlayanı.. eleştireni ve soranı hiç çıkmadı dersem yeridir.. zaten hep karıştiririz.. alçak ve ARAÇ olanlarla yuksek ve amaç olanlari.. bazen bile bile.. bazen yanılarak ya da bilmeyerek. Belki de bu yuzden aptal ya da pişman ya da yalancı oluyoruz ve Zeki Coşkunsu Hocamin dedigi gibi HİÇ kadeh kirmiyoruz…

KADEHLER şarab kasesinden kutsal kaseye kadar değişir.. lakin içine doktugun "SU" degişmez.. bu su.. suyun içinde saklı US'tur. Bunu Hocamın yazısını okuduktan sonra daha anlamlı hale geldi.. doğru dürüst bir kadeh kırmadığımı bugun fark ettim ve bu tabloyu yaptim.


Bu gun 01.06.2022 bana face bir ceza verdi.. ben de kendimi cezalandirmayı düşündüm.. bu boyle gitmeyecek.. tabloda sıraladığım kadehlerden.. birini kıracağım.. gez goz arpacik.. tetik cekilirse.. mermi giderse.. hedef tutturulursa.. mermi kadehe temas ederse.. kadeh kirilirsa.. bunlarin hepsi bir olasilik..


Ancak KESİN olan hic bir sey "bulun"muyor..
ölumden başka...


Dedim ve kadehleri sıraladım.. bakalım.. bu kadehlerden ve hedeflerden sizce hangisini kırabilirim.. kendimi dağıtabilirim.. neyi değiştirebilirim.. sanırım yine en kolay KENDİMİ değiştirebilirim.. belki de bu en zor olandır..
Kadehleri yani hedefleri sıralarken aş.. eş.. araba.. kat... yat.. degiştirmekten soz ettim.. lakin bazilari eşini degiştirmeden eş ustune eş.. araba ustune araraba.. ev ustune ev alarak degistirme yoluna degilde artirma yoluna da gidebilirler.. bu kişinin EKONOMIK gelişmesine bakar.

Daha sonra aşağıdaki tablolarda birkaç kez düzeltme yaptım:
Bir noksanı düzelttim.. kimileri yat edinmeyi hedefler.. kimileri bir bir "çocuk" edinmeyi hedefler.. yat insanı bir yere götürür.. çocukta insanı geleceğe götürür.. ikisi de "araç".. belki kadehlerin hepsi "vasıta".. hatta vasıtaların en güzeli olan dil ve kendini ifade ve ibare etmekte bir "vesile"dir. Bununla beraber burada sıralanan kadehlerin ve hedeflerin vasıtaları ve vesilelerin.. birer VETİRE olduğunu unutmayalım.

Vetire ve süreçler bir anda olup biten kadehler.. hedefler.. vasıtalar ve vesileler değil.. örneğin şu arada kendimi ve olan biteni ifade ve ibare ediyorsam.. bu bir anda ortaya çıkmadı.. bir ömür diri düşünme ve canlı öğrenme ile anladıklarımı eleştirdim ve tartıştım.. anlamadıklarını sordum ve soruşturdum.. sonuna ortaya çıkan netice; bir taraftan muvakkat ziyadelere bir taraftan daimi tezkiyelere dayanıyordu ve vetire adı verilen süreçte bu hem geçici artmalar hem kalıcı arıtmalar ile ortaya çıkıyordu.. fakat tüm bu işler de bir başlama ve girişim.. bir deneye ve yanılma ile değiştirme ve düzeltme.. bir sürdürme ve bitirme.. olmak üzere üç aşamadan ibarettir.
Biz de bunları YBA ile, fakat kağıt üzerinde daha hızlı ve daha kolay bir tarzda yapıyorduk.


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk