Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: evrim masali Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2679

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: evrim masali
    Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2023 Saat 19:09
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1999&PID=3090#3090

Evrim Masalı
Çeşitli konulardaki yazarım.. teoloji konusunda çok değildir ancak burada EVRİM hakkında bildiklerimi FELSEFİ açıdan değerlendirdim.
Evrim olayı en az devrim kadar gerçektir.. aynen Yaratılış konusunun Buyruluş kadar geçerli olduğu gibi.. insanlar her ikisinin de gerekçeleri konusunda iki yüz yıldır çalışıyorlar.

Her ikisini de   yolculuğumuzda yaşadığımız deneyim ve dayatımlardan da iyi kötü anlarız.. ancak sorunun esasını açık ve net bilmediğimizden karşılıklı ve çatışan sorular ve yanıtları kafamızı karıştırır.. EVRİM ile kafamızın karışması iyidir.. karışık kafanızı düzeltmeye çalışın.. ya daha iyi ölçülü olacaktır.. ya da başka bir KONU'ya dalacaktır… sıkıntılı konulardan pek hoşlanmaz zihin.

Zihinin çözeceği daha pek çok sorun bulunmaktadır. Ya başka bir AYN’ın kapasını açacaktır.. ya da başka bir “âsâr”a dalacak veya başka bir “âmâl”in peşinde koşacaktır.. keşifler ve icatlar bitmez.. ihtira ve telifler tükenmez.. hepsi de faydalı... eğer bu konuda karışık kafanızı düzeltmek isterseniz.. burada webimde linkini verdiğim bu evrim masala ya da tumturaklı yazılarımın içinde bu konular, âsar, âmâl,âyât ve âyan sorunlarında ayadınızı ve fuadınızı yardımcı olabilecek pek çok sözcükler ve kelimelerle karşılayacaksınız.. diye düşünüyorum.
Çünkü ne kadar çok sözcük biliyorsak ve kelime anlıyorsak zihnimiz o kadar serî çalışacaktır.. boşuna “zidnî ilmi” Rabbim ilmimi ziyadeleştir diye dua edilmesi istenilmemiş.




Evrim MASALI ve Yaratılış KURAMI .. salonlarda gördüğümüz BİLARDO masası bu toprak masadan evrilmiş olabilir mi ? Evrim gerçeği ve Yaratılış masalı da diyebilirsiniz.. Yaratılış gerçeği ve Evrim Kuramı da diyebilirsiniz.. bu adlandırma bile bizim olaya nereden yaklaştığımızı gösterir. Bakalım ben ne diyor muşum :)
Evrim ağacında “Canlılar Hayatta Kalmaları ve Üremeleri Gerektiğini NEREDEN Biliyor?” sunuyu izledikten sonra yazara dedim, çalışmada yine evrim masalından çıkamamışsınız…

Bulutların görünen sürekliliği ve damlaların bilinen süreksizliğinden anatominin kesilen süreksizliğinden fizyolojinin ölçülen sürekliliğini kadar.. ikili ve DUAL yapı bizim birbirinden ayrı hatta karşıt İKİ DÜNYA kurmamızı sağlıyor.. ikilik ve eşitlik.. çeşitlik ve türlülükte bizim seçmemizi sağlıyor.

Biraz düşünce tarihindeki yüzlerce örnek bilinse görülecek ki düşünce alanında da MONİST aksiymatik bir tekillikten emik.. etik.. estetik.. epistemik ve hata ontik SYSTEMLER (âlemler.. sistematikler) kurabiliriz.

Hiç kuşku duymadan materyalizme ya da spritualizme geçebiliriz. Bu hem emprik ve deneysel dünyada yapabiliriz.. hem kurumsal ve mükemmel dünyada da. Zaten pozitif hukukun yanında bir de ideal ya da doğal bir dünya.. pozitif bilimin yanında bir de negatif ve kadim bir bilimde bulunur. Yani insanların vehim ve hayallerini bir sınırı.. fehim ve fikirlerini bir haddi bulunmaz. Humboldt’un deyimiyle dil sınırlı bir yetenekle sınırsız şeyler söyleyebilmektir.

Öyle ise bu sınırsız konuşmak yetimi kullanarak derim ki; dilin ve dinin bilim ve hukuka intikal ettiği günümüzde gelecekte ticaret ve siyasetin.. teknolojinin ve ideolojinin.. gelecekte hikmete ve ahlaka inkilab edeceğini.. umabilir ve bekleyebiliriz.. aksi halde teknolojinin giderek insanı doğaya yabancılaştıracak gidişatı ve ideolojinin insanı insandan uzaklaştıracak yaklaşımlarıyla pek parlak görünmüyor.

Zatı âlinizin adandığı BİLİM.. lojiko-matematik aksiyomatikleri ve sistematikleri.. sentetik ve senkretik paradigmaları ve metodikleri.. harmanlayan kültürün bir kölesidir. Bağımsız ve özgür düşündüğünü var sayan zihinlerin bunun ayırdında olup olmadığı ayrı bir konu.. bulunmayan sonsuzluk ve olmayan özgürlüğün fikri ve zikrini sağlayan vehim ve hayal tabanından bin yıllardır süzülüp yukarı çıkan sentaks ve semantiğin kökeni yani dilin kaynağı ve dinin temeli, diğer KAYNAK sorunları gibi henüz çözülemedi.. sadece dini dile.. dili dine indirgeyen ideolojiler; nereden gelip nereye gittiğini aramayan ve sormayanları.. maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini ilerleyen bir koridorda koşturuyor.

Ahireti reddederek insanı dört milyar önceki çorbadan evrimleşen ilk canlı’ya bağlayan KURAM’ın.. en az Ebediyet ve Edebiyet projesi için yaratılan Adem Aleyhisselam kadar MASAL’ı kadar bir oyun ve öykü olduğunu görmek için sanırım Chomosky gibi cins kafalar gerekiyor.

KURAM ve MASAL arasındaki fark gerçek ve öykü arasındaki farktan fazla değil. Gerçek hepimizin bir ömürde yaşadığı öykü ise.. öykü her gece uykumuzda yaşadığımız gerçektir.

Anladım ki   “Bilgi” kesin olduğunda BİLİM olmaktan çıkar.. SÖZDE inanç olur; “İnanç” kuşkusuz olduğunda DİN olmaktan çıkar SAHTE bilim olur. Sonuçta zihnin yapısından septik ve dogmatik yaklaşım.. birine ağırlık vererek solcu ve sağcı olur. Bunu da yapan SEÇİM’dir.

Elbette yaratalış kadar evrimde söz konusu.. elbette deneyim kadar dayatım da bulunuyor.. elbette dürülüş kadar dirilişte oluyor.. bireyler çeşitleniyor.. türler dalgalanıyor.. nesnelerin nüveleri ve kimselerin hüveleri arasında bulunan ukde'leri bu gün biz sadece "kod"lar olarak çıkarabildik.. bununla "mod" hızlı anlam sürücüleri ve kolay anlatım aygıtları ile yapılandırıp işlevlendirebiliyoruz.

Ancak bunun berisinde ve ötesinde bulunan genetik tasarım ve nörolojik biçim hakkında gerekli bilgimiz ve yeterli verimiz bulunmuyor. Sadece Totaliter sistemler ve Otoriter rejimler olan yeşil ve mavi.. kırmızı ve kızıl ideolojilere amade olmak ve angaje etmekle meşguluz.. keşke YAR dan atan'a adanarak Yaradan'ı bulabilseydik.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 11.04.2023

(Not: Videoda söz konusu olan.. hayatı SÜRDÜRME ve nesiller ÜRETME.. hırsı hayat ve hıfzı hayat hissi olarak..   termo-dinamik yasalara aykırı yani onun dışında bir katman BESLENME (sürdürme) ve ÇOĞALMA (cinsellik) yasalarıyla cansız (cemad) ve diri (hayat) katmanını birbirinden ayırır. Bununla beraber birbirinden bağımsız ve bağsız değildir.
Kur’an-ı Mu’ciz-ül-Beyanın çok yerinde vurgulanan ölüden diri yaratılması ve diriden ölü çıkarılması olgusunu açıklar. Bu nedenle Fizikten bioloji.. biolojiden psikiloji orta çıkarmak.. meta-fizik öte ve para-psik berilerin bir bütün halinde ele alınması gerekirken çağımızın çok sesliliği baskılayan tek yanlı EGEMEN BİLİMİN dünyayı kendi yanın güdümünde yürüdüğü çok açık.. başka türlü eşcinsellik kapılarının açılmasının ve insan türünün tehlikeye sokulmasını nasıl açıklarsınız.)





Düzenleyen osmanziya - 12-Nisan-2023 Saat 01:08
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk