Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: din ve sahte din Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din ve sahte din
    Gönderim Zamanı: 17-Mayıs-2023 Saat 17:22


Dinin yarısı şükürde yarısı sabırda
İmanın yarısı sadakatta yarısı emanette

Bunu yukarıdaki tablodan önce yirmiye yakın dosya ile gösterdik.. indirip inceleyebilirsiniz:

20230517_180421_SUAL.rar

Din ve sözde din

Dedikleriniz bir dine inanmiş bir kimse gibi.. zaten nerede INANMA varsa orada din bulunur eski dil ve din "din"leri oldugu gibi yeni ozgurluk ve emek dinleri de olur.. bu ana akimlar yeşil ve mavi ile kırmizi ve kızıl renkler olarak tanimlarim.

Aslinda bu etik ve etnik ile emek ve ozgurluk degerleri ortak insani degerlerdir. Ancak nedese bunlardan birisi partilere paravana ve alet.. ideolojilere paratoner ve bayrak.. yapiliyor.

Ancak muslumanlik ve nasyonalizm ile masonluk ve marksizm birbirine muhalif olarak dogmuş.. birbirinin degerlerini yadsiyarak olusmus ana akimlardir. Şimdi hepsi birlikte bulunuyorlar ve ortalık bu yüzden kızışıyor.

Bedenimizim emek ve ekmek gereksinimi.. ruhumuzum ozgurluk ve sonsuzluk arayisi.. bu temel patikalari açmis.. genelde avami nas fukara oldugundan BEDENLERJ sosyalizmi.. havassi nas ekmek derdi olmadiginda RUHLARI özgurlugu tutar.. ancak bunlarin dengelenmesi gerekir.

Bununla beraber GELECEKTE gerçek cennete ya da yapay cennete varildiginda beraber ortada ne beden.. ne ruh.. ne insan kalmayacagindan bu ideolojik çozumlere de gerek kalmayacaktır.

Bu gun ićin sağcj zenginlerin hirsi ile solcu fakirlerin hasedini kullanarak.. sagcilarin başina HIRSIZLARI solcularin başina DINSIZLERI getirerek iktidarini surduren bir ŞEYTAN olur. Aslinda bu meret hepimizde bulunur.

İçimizdeki Şeytan söylediklerimizd vardir ya da yoktur dedirerek saltanatini devam ettiriyor. Ben de yukarda boyle dirdir'lar etmisimdir.

Birimizin var dedigine digerimiz yok diyorsa.. var saymalarimizin ve yok sanmalarimizim ayirdinda degilsek.. bu var sayma ve yok sanma yetimizin derinindeki hepleme ve hiçleme yetkimizin farkinda degilsek.. yani bilgimizin ve inancimizin birbirinden ayri oldugunu ogrenmemişsek.. bu tur çekişmeler de surecektir.

Fark etmemizin..
Kadr etmemizin..
Takdir etmemizin..
Şükr etmemizin..
Artmasi dileğiyle...

Saygilarimla.. sağlıcakla kaliniz.

Osmanziya 17.05.2023

(Not: Evet gerçek din ile din benzeri din arasinda şu fark bulunur: Gerçek dini bozdugunda ahiretin gider. Sözde dinde ise sadece dunyani yani kendini yitirisin.)

Bir Yazı:
Dil oyunları demişken 2003 Ağustos ayında yazdığım bu yazıyı sizlerle paylaşmak isterim...
http://www.dilbilimi.net/diloyunlariveoyunteorisi.pdf


Teşekkür ederim paylaşım için.. İnşaallah yararlanırız, yararlanırlar. Dünya bir taraftan bakınca dil.. bir taraftan bakınca din.. bir taraftan bakınca oyun.. bir taraftan bakınca öykü.. ancak hepimizin çabası bir TÜM resmi görmek.. büyük bir resmi görmek.. bu da insanların yarışı.. yarıış çinda savaş ve barışı.. BÜTÜN bunların içinde de bulunan sınav. YBA ise bu tümleri ve bütünleri toplu bir örgü içine yerleştirebilmenin dili.. dil aynı zamande ne idi ? din ! Din ve dil aynı zamanda dünya. Dünyanın büyük ve bütün ve tüm ve toplu bir resmi nerede çıkar ? Ana hatlar da mı yoksa ayrıntılarda mı ?

Dün Evans'ın kitabını aldım.. belki bir gün Stevan Pinker'in zihin nasıl çalışır kitabını alırız.. onun kitabını al oku.. bunun kitabını al oku.. peki bunları nasıl birleştereceğiz ? Chomosky'nin Dil ve Zihin kitabının ikinci okuyuşumu bitirdikton sonra Dil Mitini başlayacam nasib ise.. insanların karmaşıkları tek bir noktaya bağlamaya severler.. çünkü BİRLEME kolaydır.. halk bunun birlemeyi sever.. İKİLEME ise zordur sadece inanç yetmez.. sevmek.. yetmez.. bilgi gerektirir.. sabır gerektirir.. deneyim gerektirir.. birikim gerektirir.. ÜÇLEME daha zordur.. iki ucu bir uca bağlamak dikkat ister.. DÖRTLEME ise üçlemeden daha zordur.. biz olguyu sadece evrime değil devrime de bağlarız.. sadece yaratılışa değil buyuruluşa da bağlarız.. sadece deneyime değil dayatıma da bağlarız.. sadece dirilişe değil dürülüşe de bağlarız.. 2x4=8 SEKİZLEME.. tüm bunlarla YBA ile baş edebiliyoruz.




Düzenleyen osmanziya - 17-Mayıs-2023 Saat 18:04
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk