Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kendini begenme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2778

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kendini begenme
    Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2023 Saat 12:09



Beni beğenen neden çok yok.. diye düşündüm.. acaba kendimi beğendiğimden mi ? diye sordum.. bir de baktım ki sadece ben değil herkes kendini beğeniyor.. beğenmezse zaten çatlar patlar ölür.. sonra bu kendini beğenme işinin aslını araştırdım.. belki kendimi beğendirmek için sidik yarıştırdım.. sonuçta insan elinde ne varsa.. kendini onunla beğendirmek istiyor.. yüz ve beden güzelliği.. ilim ve irfan güzelliği.. servet ve şöhret güzelliği.. güzellik güzellik güzelik.. nereye kadar biraz işin içine iyilik katalım.. yetmez.. yetkinlik katalım.. yetmez.. yararlılık katalım.. yani nedensiz ve sebebsiz doğrudan doğruya SEVİLEN nesneler.. peki bu değirmenin suyu nereden geliyor ?


Dünyanın en önemli işi.. çişini yapabilmektir.
Peki dünyanın en sevimli işi ? Kendini beğenmek.

Eğer böyle olmasaydı FACEBOOK "beğenme" tuş koymazdı.. ne ise onun tuşunu koyar ve böylece insanları tuş ederdi.. sonunda hepimiz face'in turşusu ya da turşu soyu olacaz o başka..

Eğer bir kendimiz beğendirmek için çişimiz yapıyorsak.. bundan bir bozukluk yok mu ?

Elbette var.. bunu anlamak için sizi bu yazıya çağırıyorum.. amma benim meramım G D D Y değil.. günlük dilin düz yazısı sadece dış yüzü yalamak içidir.. siz onun altındaki yüzeye bakınız.. o zaman yüzeyin altında derine inersiniz.. derine inince içe geçmeden duramazsınız.. yani bizi saran bu dört kabuğun altına inmek ve her işin ve çişin açık ve net görüldüğü "platform"da artık ayan ve beyan görmüş olacaksınız.. bu yolculuğa başlamak için yeterli bir çağrı değil mi ?

Bazılarınız için öyle.. bazılarınız için değil.. gereksinimi için yaşayanlar bu çağrıyı gerekli yani gereksinimli bulmayabilirler.. ancak gereksinimler arayışa geçenler.. davetimi daha anlamlı bulacak ve mesajımın gerçekçi olup olmadığını sorgulamaya başlayacaklardır.

Sonuçta BEĞENMEK için başı.. daha ileri gitmek için yazı ve tablolarımdan anladıklarınızı ELEŞTİRMEK ve anlamadıklarınızı SORMAK eylemine ve işlemine geçmeniz gerekir.

Bundan sonrası başa geçirilen düş çorabını söküş başlayacaktır.. hani şu yapı söküm adına verdikleri farkındalık var ya.. YBA bundan daha ileri.. çünkü GDDY kullanmaz.. günlük dil sadece YBA reklamı (insanbilim) ve propagandası (islambilim) içindir.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

16.06.2023 Üçkuyular.İzmir.


İnsan neden kendini beğenir ?

Tablo diyor ki kavi yani kuvvetli insan kendini beğenir.. zayıf insan kendini beğenmez.. fakat bu kural elbette istisnasız değil kavi olduğu halde kendini beğenmeyen ve zayıf olduğu halde kendini beğenen insanlarda bulunur.
Sadece kavi olanlar değil.. genç olanlarda kendini beğenir.. hem kavi hem genç olanlar kendini daha çok beğenecek anlamı da çıkar. Sadece kavi ve genç olanlar değil aynı zamanda bir meslek uzmanlığı olup kendini yetiştirmişlerde kendini beğenir. Gençliğine rağmen bir meslek uzmanlığı kazanmış kuvvetlilerin kendini beğenmeme olasılığı o kadar az ki.. bir de yüzleri bakılmayacak kadar çirkin değilse.. YÜZÜNÜN temsil ettiği güçlülüğü.. gençliği.. birikimliliği onu öylesine etrafa sevimli yapar ki nerede ise başkalarınca beğenilmekten kendini beğenmemeye fırsat bile bulamaz.

Bir de tam tersine kuvvetsiz olan.. üstelik yaşlı bulunan ve üstelik bir bir meslek kariyerine ve ürünü ve yararı bulunmayan bir kimsenin kendini beğenmesi nerede ise mümkün değildir.

Şimdi bu saydığım kuvvet.. gençklik.. birikimlilik ve yüz güzelliği ZAMANLA giderek insan gözü ve kulağı ile eli ve ayağı gibi zayıflıyacak ve her hangi bir musibet ve kayba uğramasa bile yaşlılık nedeniyle gücünü ve gençliğini ve birikimini ve ustalığını zamanla yitirecektir. Yani elinde beğenilecek bir meta kalmayan insan beğendiği kendini yavaş yavaş beğenmemeye başlayacaktır.
Şimdi bu sonucun nedenleri daha doğrusu etmenleri nelerdir ona bakalım:

İnsanda bir hissiyat bulunur.. mükemmellik. Her şeyi ve işi ile mükemmel olmak ister insan. İkincisi ürünü kadar onuru bulunur insanın. Bu nedenle kabiliyeti ile ihtisas sahibi olduğu mal ve hizmet sunumundan en ileri noktaya ulaşmak isteyecektir. Üçüncüsü ahiret için açılmış bir sınav yanında dünya için de kurulmuş bir yarış bulunur. Bu yarışta kendini başkalarına beğendirerek ve işe başararak ön sıralarda bir yerde bulunmayı isteyecektir.

Bütün bunlar KENDİNİ halka beğendirmenin önünü açan ve gereğini yaptıran bir GEREKÇE oluşturur ve insanda bu gerekçenin gereğini yerine getirerek olağan ya da olagan üstü başarılar elde etmeye çalışır. Fakat sonuna doğru.. ilk baharın ihtişamı ve yazın şaşası bitmeye ve yaşam pili tükenmeye başlar.

Yaşlanınca kendini beğenme de kalmaz beğendirme de.. dünya çirkinleşmiştir.. kendi de çirkinleşmiştir.. beğenilecek ve beğenecek fazla bir şey kalmamıştır gibi görünse de görünmeyen şeyler gizlendikleri yerlerden çıkmaya başlar.. gündüzleyin sadece güneşle yetinen kimse gecenin.. her biri bir güneş olduğunu sadece yüzyıl önce öğrendiğimiz.. yıldızlarıyla tanışır. Yani insan artık kendisinden başkalarının da bulunduğunu öğrenir..
Ve bunun gibi pek çok kendini beğenme farkındalıklarını tabloları yalından karmaşığa doğru izlediğinizde.. incelediğinizde.. imgelediğinizde.. irdelediğinizde.. anlayacaksınız.. ve Bulutsuların (nebulaların.. sehabiyelerin)   Herschell’ i tanıyacaksınız.. Ancak onu “Astronom Herschell” diye aratın yoksa onu bir ÇANTA markası olarak bulursunuz.. kendini göstermek isteyenlerle dolan çağımız kimselerine de gösterişli bir çanta yakışır zaten…

Osmanziya 16.06.2023 Üçkuyular İZMİR

NOT: Kendinizi ya da başkasını da beğenseniz.. beğendiğiniz ve beğenmediğiniz her şey bir bütündür. Yani çirkinlikler olmazsa güzellikler.. kötülükler olmazsa iyilikler belli olmaz.

Demek ki her şey ya doğrudan doğruya güzeldir.. ya da dolayısıyla güzeldir. Lakin insanların çoğu bu bütünü göremez. Ya iyimserdir kötülükleri şuur altına atar.. ya kötümserdir iyilikleri şuur altına atar. İkisin birden gördüğünde kendine şu soruyu sorar hangisinden yana olmalıyım; İyilikten yana olan kötülükleri dolaylı görür.. kötülükten yana olan iyilikleri dolaylı görür.

İyiliklerin başı kalıcılıktır.. kötülüklerin başı geçiciliktir.. güzelliklerin başı özgürlüktür.. ancak insana geçicilik verir. Çirkinliklerin başı bağlılıktır. Ancak insana kalıcılık verir. Amma insan bunların hepsini ister lakin hiç birini ele geçiremez.
Sonuçta her iş ve nutuk başladığı NOKTA’ya döner.
İşte b noktanın sırrı YBA ile açılmıştır.. sizleri oraya çağırıyorum.

Buna bir giriş olarak bu bindirilen tabloları indirin ve versiyon sırasıyla YALINDAN KARMAŞIĞA izlemeye başlayın:



20230616_120840_BEGENME.rar

Burada size son tabloyu yapıştırdım:




Düzenleyen osmanziya - 16-Haziran-2023 Saat 12:33
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk