Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: YATAY Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2771

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YATAY
    Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2023 Saat 12:25


Dun Izmir Konak sahilinde çektim.. kırmizi gemileri gorunce.. UFUK ÇIZGİSI çok net bir sekilde ortaya çikmış.. bu çizgi YATAY DÜZLEM imizi gösterir




Yatay duzlemi gosteren ufuk çizgisini kullanarak DIKEY ÇİZGİ yi de gorebiliriz..





SORULAR

Burada
hava ve su ve toprak..
kara ve deniz ve hava..
berr ve bahr yani kisaca
ARZ ve SEMA birlikte görünüyor.

Gorunuyorsa gorunuyor bana ne ? mi diyorsunuz.. haklisiniz.. lakin hakikatsız sın ız ! Çünku hepimiz onun içindeyiz.. baliklar içinde bulunduklari denizi bilmezler biz biliriz.. onlar denizin içinden çikmayi duşunmezler.. biz düşunuruz.. başka ARZ lara Ay a. Marsa.. Jupitere gitmeyi düşünuruz.. çünku oralara gitmek için UZAY gemileri yapabiliriz..

Peki ARZ'ında bir GEMI oldugunu hiç düşundunüz mü ?

Biz NEREYE gidiyoruz ?

Daha da önemlisi NEREDEN geldik ? Çunku bu sorunun yaniti nereye gidecegimizi de söyleyecek..

Bu ikisinden başka.. şu ücuncu METAFIZIK soruda ortaya çikacaktir:

Biz burada NE YAPACAGIZ ?

Buradan dorduncu soruya gelelim: Bu sorulara bir yanit verildiginde bunlarin saglam ve saglikli oldugunun KANITI nedir ?

SORUSALLAR
BURAYA nereden geldik..
BURADAN nereye gidiyoruz..
BURADA ne yapacağiz ?
SORULARA yanıt verildiginde bunlarin sağlam ve sağlikli oldugunun KANITI nedir ?

Bu dört SORU.. ilk ve son..zorlu ve yanitlanmasi kolay olmayan sorularimizdir.. bunlari diger sorulardan ayırarak SORUSAL adini veriyorum

Bu ilk ve son ve zorlu sorulara cevab bulabilmenin adına da HIKMET denir.

Bu hikmete din şu yaniti veriyor:
1. Nereden geldik ? Allah'dan.
2. Nereye gidiyoruz ? Ahitete.
3. Burada ne yapacagız ? Ibadei içinde adalet
4.Cevablarin kaniti nedir ? Risalet.

Hikmetin bu sorularina dinin verdigi bu yanitlara FELSEFE kuşku ile bakiyor.. kabul etmiyor degil ŞUBHE ediyor. Gerçi çogu filozof Tanri tanir. Tanri tanirlarin yine cogu Kitabi ve Nebiyi tanir. Oldukça az bir kismı şubhe duyan sofestai (skeptik) kimseler. Geriye kaln çok az bir kısmi şuhheyi mutlak ve kuşkuyu salt yaparak Tanriyi kabul etmezler ve hatta bazilari Tanrı Tanımazligi esas ve asil kabul ederek.. dini düşman edinerek akıl ve hikmet ve felsefe yolunun dışina çikarlar ki bazi akilsiz dindarlarda bu yuzden felsefeye ve kuşkuya ve soruya ve düşunmeye ve AKLA kısaca HIKMETE düşman olmuşlardir. Demekki:
1.Bizim soru soran HIKMETE ihtiyacimiz vardir
2.Bize kuşku duyan FELSEFE de lâzımdir.
3.Bize kesin yanit veren bir DİN de icab eder.
4.Bizim dört tane SORUSALLAR dişindaki pek çok sorularimizi yanitlayan ve boylece sorunlarimi çozen funun ve fikiha bilim ve hukuka kısaca BILIM kurumuna da ihtiyacimiz bulunmaktadir.

Sonuçta soru sora hikmet.. kuşkulu soru soran felsefe.. kuşkulu sorulara kesin yanit veren din.. hikmet ve felsefe ve din arasindaki çekişmelerde.. sorusal olmayan sorulardan elde edilen yanit.. bilgi.. belge.. kanıt ve diger buluş.. görüş ve düsuncelerle yardımci olan ulum ve bilim.. DORTLÜ bir KAYNAK olarak elimizin altinda durmakta . dilimizin içinde yer almaktadir.

İşte ben sizi dünyayi belirleyen ve dini tanimlayan DILINIZE çağıriyorum. Gelecegin hikmet dili olacak YBA ogrenmeye.. kullanmaya.. yararlanmaya ve edinmeye davet ediyorum.. nedense hiç birinizden ses çikmiyor.. sessizlik kum kumasinda.. hatt ve hadd arsındaki KAD dügumunuz açılmiyor.. çünku.. siz de benim gibi KORKUYORSUNUZ...

OSMANZİYA 08.08.12:25

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2771

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2023 Saat 12:55
BU ASRIN İNSANI NASILDİR ?

Toplum olarak ya gücü taparız ya da güçten korkarız..
Ulus olarak ya çıkara banarız ya da çanak yalarız..

Bu neden böyle.. çünkü bizi gücün bir parçası olarak ÜRETİME KATILMA için belli bir meslek işlevi kazandırılmış.. belli bir mal ve hizmete sunma.. görevi verilmiştir. Biz bunun için ZORLA götürüldüğümüz okuldan mezun olduktan sonra kendimizi bir mesleği edinmeğe HAZIR bir halde buluruz.. sonra şanslı isek.. mesleğimize uygun işi bulduktan sonra eşimizi buluruz.. ev.. araba.. kat.. yat derken bir yıl eşşekler gibi çalışıp yılda on beş gün tatil yapabiliyorsak emekliliğe kadar.. emeklilikten sonrada ölüme beklemekten fazla bir işimiz ve etkinliğimiz bulunmaz. Çağdaş köleler olarak tüm yapıp etmelerimiz bu GEREKSİNİMLERİMİZ (hacatımız) için okulu ve iş, eş ve aş EREKLERİ (hedefleri) peşinde koşmaktır.


Peki BİREY olarak ne yapıyoruz, bu SORUNluluğumuzdan dolayı geçim için KALİTELİ mal ve hizmet sunumundan başka ?


Sorunluluğumuzu çözmek için geçim yolunda kalite mal ve hizmet sunarak geçirirken.. fazilet ve kemalatımızı sermek için geçim için yapılan seçimleri daha KARAKTERLİ yapmaya çalışırız.. çünkü erdem mutluluk için çıkar alımlarını daha sağlam ve sağlıklı yapar.. çünkü yetkinlik kutluluk için yarar verimlerini salih ve sahih hale getirir.. Yani çalışmalarımızı bilim ve hukukun kontrolün ortaya konulan bir ekonomik ve politikadır.. siz sanıyorsunuz ki ben hiç politika ve siyaset yapmam.. peki verdiğiniz oy ne işe yarıyorum o zaman.. sanırsınız ki ben hiç ticaret ve ekonomi işi yapmam.. peki bankalara koyduğunz paralar ne işi yapıyor.


Yani birden güç parçaları olarak paralarımızı ve oylarımızı bir yerde BİRİKTİRMEMİZ istenir.. istemek ne kelime çoğu zaman mecbur bırakılır. Zaten diğer iki güç parçası size daha önce verilmiştir; diploma (bonservis) ve atama (işlem yetkisi) belgesi...

Bu arada ne oluyor dersiniz ? şu oluyor.. teoloji teozofiye.. filoloji filozofiye.. bilim teknolojiye.. hukuk ideolojiye dönüşüyor.


Umarım anlamışsınızdır.. anlamamışsanız ne gam.. şu dediğimi aklınıza sorun:
TEKNOLOJİ giderek insanı doğaya yabancılaştırıyor.
İDEOLOJİ giderek insanı insandan uzaklaştırıyor.
Öyle mi ? Değil mi ?
Değilse yanıtı verin lütfen...
Bu arada teozofi ve filozofi bizi UYUTMAK için söylenen ninniler olduğunu da bir düşünün...

Peki geriye ne sağlam kalıyor ?

Sorumlu olduğunuz aklınız, yükümlü olduğunuz kalbiniz.. bunlar sağlam ve sağlıklı olmasa idi.. sağlam ve sağlıklı çalışmadığını ANLAMAZDINIZ.. anlatımım ÇELİŞKİLİ gibi görünüyor fakat değil.. insan ne puştluk yaptığını çok iyi biliyor.. başkalarına itiraf etmese de kendi biliyor.

Biliyorum ki on senedir yazdıklarımdan hem de özgün ve yeni anlatımlardan yararlandığınız halde bir kez bile teşekkür etmediniz.. aslında tahsil ile elde ettiğiniz bilgilerden başka yeni bilgiler edinmeye çoktan unuttunuz bu hazırladığınız ve hazır bulduğunuz bilgiler üzerinden iş yapmaya ve para kazanmayı sürdürüyorsunuz.. eğer bilgilerinizi tazelerseniz başarı olarak daha çok para kazanacağınız için yeni bilgiler edinirsiniz.. yani işinize yaramıyorsa bir harf bile öğrenmezseniz.. öğrendeiniz fazla bilgileri ise kullanabiliyorsanız başkalarına satmak içindir.. diyeceksiniz BİLİM bile İNTİHAL yani bilgi hırsızlığı ile yapılıyorsa ben niye yapmayayım.. yapın yapın.. ana size bir YARARI olmayacaktır ÇIKAR verse de.. peki çıkar nedir -

    20230808_130729_07_AGUSTOS.rar


Bu dosya içinde ÇIKAR ve MENFEATI A'sından Z'sine kadar anlattım.. ancak sondaki XYZ'ye ulaşmak için baştaki ABC'den başlamalı.. sırayla okumalısiniz tabloları..


Elbette 14 senedir olduğu gibi sadece günlük dilin düz yazısıyla yazılmış bu anlatımı okuyacaksınız.. dosyaları bilgisayarınıza indirip incelemek istemeyeceksiniz hatta düşünmeyeceksiniz bile.. çünkü buna verecek ne emeğiniz ne zamanınız bulunyor ne de önceliğiniz oluyor..

Hele buradaki ALFABETİK dizinindeki hazineye bakmayacaksınız bile.. Olay şu:


GIDA çalışma ÜRÜN

-----BİRLİKTE----

GAYE başarma ONUR


Hiç birimizin bundan başka HEDEFİ olamaz.. ancak GAYE hedef değildir.. çünkü hedef GEREKSİNİME (hacat) ilişkindir gaye ise ARAYIŞA (harrat) ilişkindir.

İnsanların yüzde sekseni.. hatta doksanı.. hatta doksan altın GEREKSİNİM peşindedir ve arayışla fazla bir işleri olmaz.. çünkü kendilerinin ARAYIŞ dediklerini bile GEREKSİNİM için yaparlar.. çıkar için yaparlar ve çıkar bulmadıkları hiç bir öğrenmenin.. hiç bir kullanmanın.. hiç bir yararlanmanın peşine düşmezler..

sadece yahu adam ne güzel söylüyor.. taş olsa erir.. keşke bende onun gibi konuşsaydım.. derler ama eklerler adam çok uçuk konuşuyor.. sanki dünyada bi doğru kendisi kalmış..

Gerçekten öyledir.. tüm bilimsel paradiğmaları ve dinsel doğmaları eleştiriyorum.. ezberlerini ters ve bildiklerinize aykırı bu uçuk fikirler sizleri rahatsız ediyor.. çünkü rahatınıza da çok düşkünsünuz..

Söylediklerim soyut ve ağır konu ve uslub taşıyor.. kaldıramıyorsunuz.. elbette ben de kaldıramıyordum.. ancak zamanla göreceksiniz ki ben bu özgün ve yeni anlatımlarla bir BAŞKANLIK peşinde değilim.. sizden de bir KURTARICI olarak peşim düşmenizi istemem hatta beklemem.. ancak şunu umut ediyorum ki YBA öğrenme kullanma ve yararlanma yolunda belli bir vaktinizi ona harcama yolunda bir girişim başlatabilirsiniz.

REKLAMIN yaptığım bu işin önem ve değerini anlamışsanız onu onu edinmek için ona adanırsınız.. edinmenin başı adanmaktır ancak adanmanın sonu sahiplenmek değildir.

Sahip olmak.. var oluş..
Aid olmak.. yok ölüş..


VARLIK dünyası OLAYLAR


edinmek.. nesne olmak..
Adanmak..   kimse olmak..

Özetle.. kimse sizi istediğiniz bir işe zorlamayaz.. ağır bir tehdit altında değilseniz.. ancak istediğiniz işi samimi ve ciddi yapmaktan başka bir BAŞARI yolu bulunmaz.

Saygılarımla.. sağlıcakla alınız.

Osmanziya 08.08.2023 13:35



Düzenleyen osmanziya - 08-Ağustos-2023 Saat 13:26
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk