Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: GONCA Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: GONCA
    Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2023 Saat 09:22

Mausu sağ tıkla karşına çıkan menüden

KES
KOPYALA
YAPIŞTIR

olmak üzere çeşitli seçenekler çıkacaktı..
FAKAT en çok kullandıkların bu

KES ya da KOPYALA'dan sonra YAPIŞTIR olacaktır.

Tüm yaşantı ve davranışlarımızda da aslında yaptığımız budur.. hatta görüş ve tutumlarımızda bile bu;

Kes ya da kopyala'dan sonra yapıştır olmaktadır.

Tüm bunları yineleme ve yenileme yönüne göre ortaya çıkan değişimler ve dönüşümlerle yaşam alışkanlıklarımız ve alışkınlıklarımız ile akar gider.. bu arada da gereksinimlerimiz karşılanır ve yaşan sürer.. amma iyi ve güzel gider amma kötü ve çirkin gider.. ya da güzel ve kötü gider.. iyi ve çirkin gider.. doğruyu ve gerçeği işe katmıyorum.. anlamak istiyorsanız ve arıyorsanız buraya yüklediğim dizini açar ve içindeki yüze yakın dosyaları yani tabloları incelersiniz..







S. A. Degerli … Bey Kardaşım.. beraber çalıstigimiz.. bildiginiz gibi.. karışık gorunen bu tablo.. karmaşık degil.. karma-●°○<♤◇♧♡>○•●-karısık.. yani oldukca simetrik ve parelel bir yapısi ve yapilişi bulunuyor.
Sözun okunması ve Sozun yazılmasi ile ortaya çikan KOZ'un neleri olmuyor ki..
tozda töze..
kozdan köze..
tenden tine..
usdan uza..
candan canana..
ben kendini ve bendini ayarlarken
POZ düzenlemesinde
ve DOZ ölçümlemesinde
buluyor.

Bunun farkinda oluyor ya da olmuyor.. bu işin ayirdindaysa başarıli oluyor ya da olmuyor.. âlem canli ise namaz ve zaman ard ardaligi.. mizan ve nizam eş zamanliligi.. tıkır tikir işliyor.

İşte bu KOZA icinde bir ROZA bulunur. Yani ya gül acar ya da bir gonca gül kalir.

Işte ben böyle bir açılmamiş GONCA gülüm.. ya da YBA açılmış ve gelecege saçilmiş bir DÖRT yaprakli YONCA güzelliğiyim.. bilinmez.

Bilirsin.. dort yaprakli yonca ugurdur.. derler. Ben size GARANTI BANKASI nin garantisini veremem.. ARANTI'sini verebilirim.. ariyorsan..

aramiyor ve gereksinimlerin için sorunluluk ve sorumluluk arasi donguleniyorsan elbette sorun cehennemi ya da sorum cennetini birinde karar kuracak ve kilacaksin.. herkes ve her birimiz gibi..

Ariyorsan.. eline kagidi kalemi al.. bu karmasik tabloyu temize çek.. okunur hale getir.. idrak ve ibret ile intiba ve intika.. ortaya çiksin.. bakalim ne goreceksin.

Saygilarimla..

Bilgi.. saygi.. sevgi ile
saglicakla kal. 14.10.2023
Osmanziya

İntiba ve intika ile idrak ve ibret... bu tabloyu da yukarıdaki gibi okunur hale getirebilirim.. lakin gerekmez.. çünkü bunun gibi binlerce belki on binlerce tablo olduğu halde yalından karmaşığa versiyon sırasıyla izlemeye.. imgelemeye.. irdelemeye ve incelemeye girişen ve böylece hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı olan YBA anlayan kimse çıkmadı.. bu da gayet doğal ve normal.. insanlar kozmik tembellik yasası gereği hep kolay ve hızlı ile çok ve ucuz olan şeylere meyl eder ve uygarlığı da böyle kurdu.. insanların çoğu gücü tapar ya da ondan korkar.. ya bir çıkara banar ya da benim gibi maaş çanagı yalar.. hayaller peşinde koşar.. yaptıklarıyla öğünür yapamadıkları küçümser.. sonuçta gereksinimlerimiz ve arayışlarımız arasında gidip geliriz ve büyük olasılıkla GEREKSİNİMLERİMİZ için de yavaş yavaş yaşlanır ve yaşamdan siliniriz... para servete.. bilgi şöhrete.. karar makama dönüşür ve ortaya şirketler ve partileriyle bu günkü dünya çıkar.. tablo bu dünyaya biraz açıklık kazandırmaya çalışıyor.. saygılarımla. Osmanziya









işte bu dizin içinde seksene yakın dosya bulunuyor:


20231014_093423_14_EKIM.rar






Teşekkür ederim.. içki.. ve çekim ve çelişimin türlü türlü çeşitleridir.. az önce bir GÜL öyküsü yazdım.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2119&PN=1 şimdi bunu bu bülbül ile tamamlayayım.. sanırım uygarlığında da bir vişnesi bir dutu bulunuyor.. işin aslı ve faslı.. sadec SL.. sıla.. vesile ve hasıla.. çoğalma.. beslenme.. seslenme.. sevinme yasalarınının derinindeki tahiyyatı mübareke ve salavatı tayyibe gelecekte biraz daha açık ve seçik hale gelecektir.. saygılarım. Osmanziya

Merhaba, Aziz Dostum, Nereden gelip nereye gidiyoruz.. felsefe ve dinin ortak SORULARIDIR.. hiç bir zaman çözülmediği için diğer sorulardan farklı olarak bunlara SORUNSAL adı verilir. Felsefe bu konuda kuşkulu sorular sormakla.. din kesin yanıtlar vermekle görevlidir ve bizim ikisine de gereksinimimiz bulunuyor. Problematikler problemlerden farklıdır.. pro-blem zaten önceden bilem demektir.. ability ablamız bize probable ve possible arasında mekik dokutarak şu uygarlık denilen nesneyi ortaya çıkarttı.. baldan hale ve kale gidip gele.. BİLGİ denilen ne nesne ne de kimse sadece ikisi arasında bir İLİŞKİ olanı.. somutlaştırarak gözlerimizi kapattıklarından beri âmâ halde yaşıyor ve müslümanlığa.. masonluğa ve marksizme âmâde oluyoruz.. oysa bunların hepsinin devri bitti yeni bir şey ortaya koymak gerekirken.. biz hale eski bildiklerimizle işleri yürütmeye çalışıyoruz.. fakat bu arada yeni yeni şeylerde ortaya çıkıyor ve bu arada izninizle burada da bir REKLAM koyalım.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2119&PN=1 saygılarımla.. bilgi, saygı, sevgi ve saglıcakla kalınız. Osmanziya

Dört yapraklı yonca ile açılmamış gül olan gonca.. bağlantısı kurarak onca şeyi nasıl anlatmaya çalışırsın bilmiyorum amma.. her şeye de bir yerden başlamak ve sonunda işi bir yerde bitirmek gerekiyor.. çünkü evrende en başat yasa ÖNCE başlat SONRA bitir.. belki de evrenin kendisi bu kanun-u FENA ki felsefe buna FENOMENOUN adını veriyor.. bir FONO bulunuyor ki bu fonem'de SES anlamına geliyor ve rölativiite ve kuantım arasını bulmaya çalışan ve ÇEKİM'i açıklıyarak fizikte birliğe uluşmak ve nihamı kuramı bulmak isteyen SİCİM kuramı dahi zaten bunu dillendiriyor.

Şimdi biz bu fena dörtlüsü içindeki giriş ve südür ile araştır ve geliştir dörtlüsüyle işe başladığımızda giriştiğimiz işe geliştirmemişsek bitirmemiz gerekmektedir. Gelişiyorsa elbette sürdüreceğiz.. amma önce bir da ARAŞTIRMA vecibesi bulunuyor. Fena dörtlüsü yukarıdaki önce başlat sonra bitir'in adı.. peki bu araştır ve giriş ile sürdür ve geliştir'e ne ad verelim ? FONO olabilir mi?

Belki de bizim seslenmemiz.. konuşmamız.. düşünmemiz.. dile getirmemiz.. düşe götürmemiz.. dillendirmemiz ve düşündürmemiz bu... FONO yani SESLENME ibarettir. İşte çoğalmayı nasıl beslenme durduruyorsa.. beslenmeyi nasıl SESLENME durduruyorsa.. seslenmeyi de SUSMA durdurur ki SEVİNME başlasın.. işte benim takıldığım yer burası.. çok arkadaşlar önerdiği halde bir türlü sesimi kesemiyorum.. ya da geliştirme sürdüğü için BİTİREMİYORUM.. ölüm dilimizi susturmadan önce biraz susmamız gerekiyor.. İnşaallah.

Saygılarımla.. osmanziya 14.10.2023








Düzenleyen osmanziya - 14-Ekim-2023 Saat 10:16
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk