Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: GDDY Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: GDDY
    Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2023 Saat 08:31
İnsan üşürse düşünemez.. insan acıkırsa düşünemez.. insan korkarsa düşünemez.. insan severse düşünemez.. insan ÜŞENİRSE yine düşünemez.. düşünmeyince telaş ve heyacandan ne kadar yanlış varsa ona düşer. Bir de böyle günlük dilin düz yazısına alıştırılmışsa düşünmesi önemli bir miktarda kantite ve kalite kaybına uğrar.

İnsanlar etkileşim ve iletişim ve bilişim için Dili kullanır.. yani konuşmak ve düşünmek için dil kullanıldığı gibi fünun ve hukuk ile san'at ve hikmet etkinlikleri içinde dil kullanılır.. hatta DİN bile dili kullanır. Bu yüzden kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve din diye başlarım önemli yazılarımda.. işte bu yazıda öğrenilen.. kullanılan.. yararlanılan ve edinilenlerin başında gelen DİL hakkında ve özellikle YBA önem ve değerini anlatmaya çalışırken bazı yanlış anlaşılmaları da önlemek gerekir.

YBA her derde deva bir araç değil.. elbette günlük dilin mantığı günlük konuşmada.. bilimsel dilin matematiği bilimsel araştırma ve etkinlikler kullanılacaktır. YBA onların yerine geçecek ve bu günlük dilin mantığını geçersiz ve bilimsel dilin matematiği yürürsüz bırakacak değil.

YBA günlük dilin ve bilimsel bilgisin üstündeki çok yönlü ve yanlı konuların bulunduğu felsefe ve din katmanlarında kullanılacak bir teknik ya da yöntem ya da dildir.Yada bu yüzden çoğunluk gereksinim duyup onu edinmeye ve kullanmaya kalkmıyor. Belki kalkması da gerekmez. Fakat söz konu ettiğim felsefe ve hikmet.. din ve metafiz konularında oldukça yararlı ve verimli bu dili öğrenmenin gerekli olduğu zamanla anlaşılacak ve herkes tarafından kullanılacak. Zaten biz Analitik Düzlemi matematiğin bilimsel dilinin bir parçası olarak kullanıyoruz. YBA bu kullanımı görsel, mantıksal ve sonuçta metodik bir araç olarak daha genel bir kullanım düzeyine çıkacak, diye düşünüyorum.

Saygılarımla

osmanziya 25.10.2023 üçyol izmir 08:56

Dil.. lisan.. Mel.. linguistik.. semiotik.. filoloji.. Beyan.. Belağat.. Maan.. gibi sözcüklerin dilin bir başka yönünü anlattığını biliyoruz da bunu ifade ve ibare ederken içinden çıkamadığmız bir PLATFORM bulunuyor.. bu zemin GÜNLÜK DİLİN DÜZ YAZISIDIR..

LİSAN.. bu kelimeyi ters çevirin.. NASİL oluyor.
NAMAZ.. bu kelimeyi ters çevirin.. ZAMAN oluyor..
NİZAM.. bu kelimeyi ters çevirin.. MİZAN oluyor.

Elbette her kelime ters çevirerek böyle anlamlı yeni kelimeler elde edemeyiz.. fakat bu örnekler gösteriyor ki günlük dil düz yazısı değil KELİMELERİ bile insanı teshir ediyor ve sihiri içine alıveriyor.

Ancak bir sadece gereksinimi için değil arayışı olan bir İNSAN isek.. her şeyin ve işin sadece NASIL'ını gösteren bu "günlük dilin düz yazısı" olan LİSAN ile yetinemeyiz.

On dört yıldır bunu anlatmaya çalışıyorum.

Saygılarımla

Osmanziya 25.10.2023 Üçyol İzmir 09:08

konu bu linkte uzun uzun olmasa da kısa da olmayan bir şekilde anlattım.. özü ise şu; LİSAN, NASIL'dan fazlasını vermez.. sizde kullanmak ve yararlanmak için NASIL'dan fazlasını meram ve merak etmiyor ışkınız bulunmuyorsa diyebileceğim şey; AŞK olsun.

diye de KATMANLARDA paylaşmışım.. bununla ne yapıyorum.. size bilgi vermiyorum.. sizden YBA öğrenmek konusunda İLGİ bekliyorum

osmanziya yöntembilim.com 25.10.2023 Üçyol İzmir 09:20






GUNLUK DILIN DUZ YAZISI

Israilin saldirtilmasi gundemi ile 2008 de yani GAZZE nin olusturulmasi tarihinde basılmis bu kitabi okuyorum.. kitabi batili bir yazar yazmiş bir musluman cevirerek konuyu Hakk ve Batıla çevirmiş ancak işin asli dogulu ve batili.. fakat doguda ÇIN batiyi kuvvetce geçtiginden..işin temeli zayif ve kavi ilişkisi.. anlaşildi.

ZAIF kavi olunca o da KAVİ gibi davraniyor !

Peki neden ?

2008 de basilmiş Garry ALLEN in yazdigi H.Yavuz ve İ.Özsahin in tercume etti GIZLI DUNYA DEVLETI başlikli Dunyayi Kimler Yonetiyor alt başlikli Kitap insanı iyice siyah beyaz yaptigi HAKK ve BATIL yaptigi ŞABLONA yasladiktan sonra diyor ki dunyayi GDD yonetiyor.. yani her pis likle suçladigimız GDO lu gidalar gibi..

Gizli
Dunya
Devleti

Bu tipik bir KOMPLO kurami olan bu ZIHNIYET dunyayi GDDY nin yönettiginin farkinda degil..
nedir bu GDDY ?

Gunluk
Dilin
Düz
Yazısı

GDDY ile rahat bir şekilde BATILI Hakk.. HAKKI batil gorebilir ve gösterebilirsiniz.

Ćunku HALKIN ANLAYACAGI BIR ŞEKILDE dunyayi belirleyen ve dini tanimlayan DİLİ kotu ve kötuye kullanirsaniz.. retorik edebiyati ve diyalektik san'atiyla geçmisi sahte tarihle renklendirebilir ve gelecegi sözde ikbal ile boyayabilirsiniz.

Levnin suretleri ve sıbganin şekillerinin ANLATIM ve ANLAM olusturdugunu biliyorsaniz. Kavramin boş bir DOGRU.. gorunun kör bir GERÇEK.. öykunun sanal bir GUZELLIK.. oyunu yapay bir IYILIK.. oldugu gorebilir.. gosterebilir.. duşundurebilir.. anlaşilabilir eder ve sonuçta inandirabilirsiniz.

Iste ADM WST in yaptigini ben yapmadim.. kendime bir din icad edip sizi onun içine sokmadim. Bir başka VCD EST olmadim...

Hocalarin ve yazarlarin yaptigi gibi HAZIR açik VE seçik   SEHIL yani ANLAŞILIR yazilarla düşunmenizi kısıtlamadim ve eleştirinizi engellemedim.

Kelimeler arasindaki bağı.. kavramlar ve degerler arasindaki bağlantigiyi.. terimler ve degiskenlerr arasindaki irtibati kendiniz kurun istedim.

Size sadece hîzli bir anlam surucu ve kolay bir anlatim aygiti barindiran YBA reklam ve propagandasini yaptim.

Kim olusaniz olun.. dindar.. mason.. marksist.. neye inanirsaniz inanin teist.. deist.. ateist.. YONTEM BILIMSEL ANALIZIN onem ve degerini yansitarak ve ansitarak onu ögrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmsya ve sonuçta felsefe ve din arasinda ortak bir plstform olmaya aday bu teknigi ya da yontemi veya dili EDINMEYE çagirdim.

Saygilarimla

Osmanziya 25.10.2023 Ücyol İzmir 08:00







Düzenleyen osmanziya - 25-Ekim-2023 Saat 09:22
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk