Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: mantik ve matematik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: mantik ve matematik
    Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2024 Saat 23:57
https://www.youtube.com/watch?v=d9xJc2Dc_1s Paylaşım için teşekkür ederim.. mantıktan çıkan matematiğini bilimin dili olmasından sonra MANTIĞIN kenara itilmesine bakarsak.. arayış sonuçlarla ilgilenmiyor olabilir.. biz gereksinimin neticelere bel bağlamasına alışık olduğumuzdan bu gibi kimseleri anlamıyor.. olabiliriz. www.yontembilim.com Osmanziya

Katkınız için teşekkür ederim. Haşir sonundaki "Halikulbariulmusavvir" Ayetin metni.. musavvir'in yanına müşekkil eklenmiş.. suret ve şekli ancak elli sene sonra ayırabildim. Halk musavviri anlar ilim adamı her ikisini tasavvuru şekil ile teşekkülü sureti de anlar. Bu vesile ile BARİ ismi üzerinde durmak istiyorum.   Halk ve Tasvir arasına BARİ ismi girer.. Beyine suresinde Şerri Beriyye ve Hayrı Beriyye ayırımı vardır.. Berilyum ve Bor.. hidrojenden sonra ilk beş sıradaki elemenlerdir. Bar çubuk demektir. Mübarek sözcüğündeki BEREKET ise bolluk anlamındadır.. çokluğun bolluğu.. aslında bilim ve din ilişkileri maalesef son üç yüz yılda bozuldu.. ancak bundan sonra daha iyi olacak.. zaten bizlerde deneme ve yanılma yöntemiyle öğrenmiyor muyuz ? Bu güne kadar nebiler ve veliler ile deliler ve dahileri ayırdır.. kimi mana-yı ismini esas aldı.. kimileri mana-yı harfiyi esas aldı ve birbirinden ayrıldı.. oysa Kitap her ikisini de hitap eder. insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlük partilere paravana ve ideolojilere paratoner edile edile.. geldik 6 şubat belasından sonra 7 ekim musibetine.. ancak gelecek İnşaallah daha iyi olacaktır. Sayglarımla. (not: BERR.. şerr ve hayır bölümleri olabildiği gibi şekil ve suret birimleri de olabilir.)

Düzenleyen osmanziya - 14-Ocak-2024 Saat 00:13
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 01:17
69) Kim Allah’a ve peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve sâlih kişilerle beraberdirler; bunlar ne güzel arkadaşlardır!
﴾70﴿ Bu lütuf Allah’tandır; bilen olarak Allah yeter.
Kur'ân, Nisâ 4/ 69-70
Paylaşım için teşekkür ederim Hocam. İhdina-essırat-almüstakim.. diye Fatiha-i Şerife dua ettiğimizde bu dua ve sualin ve sorunun yanıtı olarak.. 69. ayetten bir önceki ayette "68.ayette "ve lehedeyna-küm sıratan-müstakima" deniliyor. "biz onları sıratı müstakime hidayet ettik". tümcesi karşısında kim bu hidayette olanlar diye sorulunca yanıtı bu ayet (69-70) geliyor.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 01:31
Bey Kardeşim, Rabbimiz kusursuzda ve fakat biz kullar ve yaratıklar kusurluyuz. Hatta her güzelin bir kusur borcu vardır derler. Yaratılanlar ya doğrudan doğruyu güzeldir ya da dolayısıyla güzeldir. Yani çirkin de olsalar güzeldirler. Yani çirkinlikleriyle çeşitli güzellik derecesi ortaya çıkarırlar. Ancak bu çeşitli güzellerden GÜZELLİK ismini çıkmak gereksinimden arayış derecesine çıkmakla mümkün. Dünya hayatına razı olanlar ahiretteki güzellikleri aramadıklarında çirkinliklerin dolaylı güzelliklerini göremezler. Yani bir ni'met var ve fakat in'amı ve nimetlendirmeyi görmek lazım. Nimetlendirmeden Ni'met Verene çıkmak da kolay bir şey değildi biz Fatiha-i Şerifede hidayeti istedikten sonra nimet verilenlerden olmayı isteriz.. bu yetmez gazaba uğramayanlardan olmayı isteriz. Bu yetmez dalalete ve sapmaya düşenlerden olmamayı isteriz. Sonuçta bu dereceli güzeller.. aşamalı iyiler.. evreli yetkinler.. dünyasında Cemali Celali ve Celali Cemali göre göre Kemale doğru yürürüz. Böylece de varlıklar ve olayların asarından esma ve sıfata çıkarız.. cemal ve cemal ve kemal ŞUUNATINI tanırız. İşte BİOLOJİ ilmi bunu bize nokta nokta anlatıyor.. yani evrim yaratılışı anlatıyor.. lakin Tanrı Tanırlık'tan rahatsız olanlar bunu Yaratan'a değil de rast gelmeyen ve gelişi güzel olmayan Evrim'e dayandırıyorlar.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 01:48
Bulutlar süreklidir lakin damlalar süreksizdir.. sürekli ile süreksiz arasını bağlayacak ne var ? Sıralı nedenlere bağlı kalmak önemlidir lakin rastgele (sırasız) oluşu da unutmamak gerekir. Nitekim son kertede bunlar çatışıyorlar: Rölativite ve Kuantum. Düzeni isbat etmek ile düzensizliğe ikna etmek arasında kaldı FİZİK. Sonunda dalga ile parça birleştirip dal-ça dediler. Bilimde böyle olduğu ve sosyal alanda böyle olduğu gibi inanç alanında orta yolu bulmak için, kuşkulu bilginin.. CÜZ'İ alanı ile kesin inancın.. KÜLLİ alanını.. birbirinden ayırmak.. bilimcilere de.. dincilere de iyi gelir. Karada dikey yürürsün.. ancak denizde yatay yüzersin.. yani alan değişince yöntem de değişir. Dikey buhar makinesini yatay çalıştırırsan LOKOMOTİF olur.. lokomotif olunca da arkadaki vagonları çeker.. bu benzetmeden yola çıkarsak.. cüz'i bilgi vagonları külli inanç lokomotife çektirirsek.. işleri çözeriz. Bırakalım bazımız evrimi lokomotif yapsın.. bırakalım bazımız yaratılış lokomotif yapsan.. Bu dünya da herkes aynı trene mi biniyor ? Öyleyse herkesi aynı trene bindirmek neden istiyoruz.. cennete götürmek için mi ? Gitmek istemiyorsa biz zorla mı götüreceğiz.. sorunları saptamak için bilim var.. çözümleri çıkarmak için hukuk var.. bırakalım bilim ve teknik ve san'at işini yapsın.. bırakalım din ve ahlak ve hukuk işini yapsın.. biz de işimizin en iyisini yapalım.. mal ve hizmetin en kalitelisini sunalım.. fazilet ve kemalatın en karakterlisini serelim.. sorundan yakının değil çözümü yüklenen olalım. Saygılarımla. www.yontembilim.com
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 09:12
Bir hanımefendi anlatıyor :
"Biraz fasulye ve biraz pilav alarak bakır bir tepsiye koydum. Üzerine patlıcan, salatalık ve bir kaç tane kayısı ekledim....Tam dışarı çıkacaktım ki babam sordu:
"- Nereye gidiyorsun kızım ? "
"Ninem bunları kimsesiz yaşlı adama götürmemi söyledi" diye cevap verdim.
Bunun üzerine babam:
"- Şöyle yap. Mutfaktan bir kaç tabak daha getir. Her bir şeyi ayrı tabağa koy ve tepsiyi güzelce düzenle. Yanlarına kaşık, bıçak ve bir bardak su da koy, öyle götür" dedi.
Dediklerinin hepsini yaptım ve elimdekileri dedeye götürdüm. Dönünce babama neden böyle yapmamı istediğini sordum. Babam :
"Yemek ikram etmek 'Mal' sadakasıdır. Bir şeyi düzgün vermek ise 'Gönül' sadakasıdır. Birincisi karnı doyurur; ikincisi ise kalbi doldurur.
Birincisi, kimsesiz dedeye, yardım isteyen dilenci hissini verir. İkincisi, yakın bir dost, iyi bir misafir olduğu hissini verir." diye cevap verdi ve devam etti :
"-Maldan vermek ile gönülden vermek arasında büyük bir fark vardır. Gönülden olanın hem Allah katında hem de insanlar yanında değeri daha büyüktür." Dedikten sonra biraz durdu. Sonra gözlerimin içine bakarak sözlerini şöyle tamamladı:
"- Bak yavrucuğum. Yapacağımız ikramlar, sevgi ve iyilikle birlikte olsun. Sakın aşağılayıcı ve küçük düşürücü olmasın"...
Yadigar Gidici teşekkürler ♥️
@aYdaNca
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 09:12
[02:16, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Nedensellik duzen verir.. guneş takvimi gibidir.. dunyanin işine yarar.. nedensellik yalniz degildir OZDEŞLIKLE birlikte çalışir. Biz bu ikisi ile bilim yapariź.. teknik yapariz.. kuvvet elde ederiz.
[02:19, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Nedensellik ve özdeşlige ILLET adini verdim.. sorunlugumuzu onunla çözer.. gereksinimizi onunla karşilariz.. geçimimizi onunla yapariz.
[02:25, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: AmaÇsallik düzensiz gelir.. ay takvimi gibidir.. oruç bazen yaza.. bazen kışa denk gelir. Dinin işine yarar. Amaçsaikta yalniz degildir. ÖZGURLUKLE birlikte çalişir. Biz bu ikisi ile hukuk yapariz. Ahlak ederiz. Hakki ustun tutariz. Kuvvete ezdirmeyiz. Mazlumun yaninda oluruz.
[02:29, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Amaçsallik ve ozgurluge AKIBET adini verdim. Sorumlulugumuzu onunla kurarız. Arayişimizi onunla yapariz. Seçimiz bu özgur amaçla olmuyor mu ?
[02:34, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bizi nedensellige uyan nesnemiz.. amaçsalliga uyan kimsemiz.. ar ve ad olarak ÖZNE atimiza binmiş.. dort nala geçmiş varliginda gelecek yokluguna KOŞUYOR.. biz bunlara koşullar yani ŞERAIT diyoruz.. dort nalin biraktigi izleriv de YBA ile saptamaya çalişiyoruz..
[02:41, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu ikili illet ve akibet yapimizi görmeye ve örmeye BILIM.. düşunmeye felsefe.. anlamaya din.. halka ve Hakka inanmaya ibadet.. iktisad ve adaleti yaşamaya salah.. samimi ve ciddi olmaya insan.. samimiyetini safiyete.. ciddiystinj halisiyete çikarmaya islam.. diyoruz
[03:03, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilim illetlerin koşullarimi YASALAR.. olarak vaz' ediyor.. Hukuk akibetlerin kurallarini YASAKLAR.. olarak va"d ediyor. Fakat insanların ÇOĞUNLUĞU bilimden önceki dilin cahili kördurler.. hukuktan önceki dinin munkeri sagirdirlar.. bu sagci körler ve solcu sağirlar.. kuramlarda ve kurumlardam habersiz.. ödevlerin ve görevlerin.. dengelerini ve uyumlarini.. kuramadan ve kılamadam bir birleriyle.. boşu boşuna savasmaktalar..
[03:07, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Biz de dilin ve bilimin hikmete.. gidecegi.. dinin ve hukukun ahlaka geleceği.. gune eriştirmesini bekliyoruz.
[07:31, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Amma biz boşu bosuna beklemiyoruz.. denemelerden yanilmalar.. yanilmalardan degiştirmeler.. degiştirmeden duzeltmeler çıkartacak canli öğrenme TEKNIGI ve diri düşunme YÖNTEMI narindiran YBA inşa etmeye çalışiyoruz.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk