Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: hiclik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hiclik
    Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 00:46

HİÇLİK hakkında hiç bir şey bilmiyorsanız bu yazıyı OKUYUNUZ.. fakat hiçlik hakkında o kadar çok şey bilinler var ki.. DAHA çok onlar okuyacaktır. Fakat siz BİLMİYORSANIZ onlardan daha şanlısınız.. en azından öz.. hiç.. Tanrı.. ben.. gibi var sayılan ya da yok sanılan TERİMLERİN kavramları hakkında bazı düşünceler öğrenmek ve tartışmak ve eleştirmek imkanı doğacaktır.



"Bilgi" "Belge" "Bulgu" "Buluş" "Belagat" "Bulgur" "Bulgaristan" "Teblig" "ibtila" "ibtiga" tüm bu sözcüklerde İLM-İ BELAGAT gizli.. BAGY ve BELİG yan yana durmuş.. Türkçe ve Arapça görünen bu seslerin kökenine giderek ve ETİMOLOJİ ile yani din noktasında kökenbilim yaparak ne elde edebilirsiniz?

BELAGAT: Sözünde bile LUGAT (sözlük) görebilmek için sözcüklerin asıl yapısı olan KÖKÜNÜ görme yeteneğini kazanmalısınız.. öncelikle ARAPÇA öğrenmelisiniz.. ya da Üniversite'ye giderken DİLBİLİM alanını seçmelisiniz..

İLİM ve BİLMEK
LİSAN ve DİL

ilm-i lisan.. lisanın ilmi.. ilmin lisanı.. hangisini tercih edersiniz ?
YÖNTEMBİLİM.. bilimin yöntemimi.. yöntemin bilimi .. hangisi ?

Bu soruya yanıt vermiyorum.. yanıtını bekliyorum.

Başkasına ne verebilirsiniz ?

Bir konuda uzman iseniz.. o konuda başkasının bir sorusu varsa onu yanıtlayabiliriz.. bir konusu varsa onun hakkında bilgilendirebilirsiniz..

bu 23 harflik bu uzun sözcüğü yanlış olarak bilgilendErebilirsiniz.. yazarsanız makine orada E harfinin yanlış olduğunu algılar ve sözcüğün altını kırmızı çizer.. Sözcüğün uygun yazılmış olup olmadığını makinenin "algı"laması içerikli bir BİLGİ değildir.. biçimsel ve dil algoritmalarını saptanan bir bilgidir.

Şimdi "bilgi"yi böyle sözcüklerle vermiyorlar.. resimler ve videolar ile veriyorlar.. öykülen diriyorlar ve renklendirerek veriyorlar. Az önce baktım DUNE filmi hakkında onlarca youtuber çalışması bulunuyor.. Tüm verdikleri ÖYKÜ üzerinden mesaj vermek ve o mesaj ile bir GERÇEĞİ anlatmak.. YAZARLAR kitaplar yazmışlar.. FİLİM SEKTÖRÜNÜN paradöktürleri ve yönetmenleri ve senaryocuları.. oyuncular ile el ele verip.. bizim hem zamanımızı çalmak hem de belki bir yöne döndürmek için algı operasyonunu geçen KÜLTÜRLEME süreçleri ile kendi benimi ÇALMAK için olanca güçlerini sarf edip harcıyorlar.

Sarf etme.. SRF.. kullanma.. ters çevir.. FRS fırsatlama..
Harcama.. HRC.. dışarlama.. ters çevir.. CRH cerrahi yaralama

DİL, en az DİN'in yarısı kadar AYDINLATICIDIR.
DİLİ kötü ve kötüye kullanma gibi bir emeliniz bulunmuyorsa bunu sizde görebilirsiniz.

Şimdi böyle anlaşılmaz bir yazı yazdım:

"Dunya enerji ve kutle diye ayriliyor.. kutlenin ağirligi ve enerjini yuku olur..
bilim adamlari şimdi enerjinin agirligini da hesaplamaya çalişiyorlar..
boylece VAKUM BOŞLUGUNDA hiçligin kaç gram geldigini ogrenecekler."15.03.2023

Sonra bu TABLOYU yaptım..

Tablodan ne anladınız..
Biz kütleyi biliriz.. enerjiyi biliriz.. hatta tartar ve ölçeriz.
Kütlenin ağırlığını biliriz.. enerjinin yükünü biliriz.. hatta saptarız.
Bir erili biliriz dişil isek daha iyi biliriz.. keza dişili biliriz.. .eril isek daha iyi biliriz.. ta kız kadın karı ana ve neneyi kadar.
Biz sağ biliriz.. solu biliriz.. hatta ortadaki tablo için AÇ VE TOK VE BOK 'u ve etrafındaki kavramları da biliriz.. Tablonun tam ortadaki sutunu TOPRAK'dan ta BİTKİ'ye kadar yazılanları da OKUR ve ANLARIZ.. Boşluk nedir doluluk nedir onu da çok iyi biliriz.. hele bir boşluk varsa onu doldurmayı da..

Ancak "ölüm" ötesi YOK ve HİÇ hakkında ne bilgimiz var ? Ya da "doğum" öncesi VAR ve HEP hakkında ne gibi bir malumata sahibiz. Varlık ve Zaman hakkında BİLGİLENMEK isterseniz Martin Heidegger okuyabilirsiniz.. fakat elinize geçenin SIFIR olduğunu onun gizemli bir BOŞLUK olduğunu öğrenmekten başka bir kazancınız olmayacaktır. Şimdi elimizde dört kelime bulunuyor: Hiç.. yok.. boşluk.. sıfır.. hadi buna bir tane daha ekleyelim: Nokta.
Eni, boyu ve yüksekliği olmayan boyut.. "yok" demeye dilimiz varmıyor.. en iyi var sayalım.. NOKTA.. geomertiiyi inşa etmek için SONSUZ yüzlü DAİRE ile birlikte kullandığımız bir başka bilinmez.

Şimdi bu kurduğum tümceler gibi MUHTEŞEM ve ÖZGÜN ve HİÇ bir yerde yazılmamış cümleler kurmak istiyorsunuz değil mi ? Kuramazsınız ki.. benin yaşadığım yaşamadınız ki.. peki ben yaşadım ve kurdum.. ELİME ne geçti.. BU GÜNE KADAR "HİÇ" bir kişi ben senin gibi cümleler kurmak istiyorum diye YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya kalktı mı ? HAYIR demeyeceğim HİÇ BİLMİYORUM. Yani kesin kes konuşamam. Doğrusunu Allah bilir. Belki onlarca kişi NİYYET etmeye çalıştı.. şu veya bu nedenle TEŞEBBÜS etmedi.. ya dünyevi meşguliyetleri onu bırakmadı.. ya düşünmeye cür'et edemedi.. ya konuşmaya cesaret edemedi.. Belki de gelecekte YÜZBİNLERECE belki MİLYONLARCA kişi YBA dilini edinecek ve kullanacak ve ondan yararlanacak.. bunu da HİÇ BİLMİYORUM.. belki de geleceğe ulaştırmak üzere siber uzaya emanet ettiğim bilgiler uzayın derininde ve tarihin çöplüğünde kalacak.. hatta DİJİTALİZM her şeyi bilgiden ibaret görüyor teneke kafasında.. HİÇ BİLMİYORUM..

Ancak şu anda bildiğim bu tablo, bize HİÇLİĞİN kütlü ya da enerji olarak ölçülemeyeceğiniz gösteriyor.. boyutları.. alanları.. kuvvetleri.. kütleleri ve yükleri bir şekilde ölçer etkileri ve tepkileri hesaplayabilirsin lakin yokluğu ve hiçliği ölçüp hesabını YAPAMAZSIN dediğimde maddiyat temasınin nar ve zerratı.. ve maneviyat temaşasının hücre ve seyri arasında.. lafz ve mana.. zikir ve fikir arasında.. hayal ve vehim arasında.. NİHAİ kurama varamazsın demek istiyorum.

Bu gün popular science derginin 68 nci sayfasında HİÇLİĞİN AĞIRLIĞI başlıklı yazıyı okuduğumda.. VAKUM (boşluk) deneyleriyle Paul Davies'in Tanrı ve Yeni Fizik kitabında bahsedilen konunun.. açığa çıkarılmaya çalışıldığını okudum.. MATEMATİKÇİ değilim.. FİZİKÇİ değilim.. ancak BİLİM'e meraklıyım.. iyi kötü anlarım.. Rabbim bana 70 Yaşında Brian GREEN'in Evrenin Zarefeti ve Evrenin Dokusu kitabını okumayı nasip etti.. şimdi bu makaleyi yazan adamı nasıl çevirmişler aslında bilmiyorum.. adamlar varlık bırakmışlar yokluğu da aşmışlar HİÇ'liği hesaplıyorlarmış.. birilerinin ÖZ'den bahsedip onun hikayesini anlatmaları gibi.. Sanırım benim de susmam gerekiyor.. zaten bir tür YARI sustum.. açık ve seçik günlük dil yazısıyla anlaşılır metinler sunmuyorum.. sadece TABLO'larla insanları düşünmeye çağırıyorum.. ancak bu da bu gibi yazılarla BAĞIRMAYA evriliyor.. üzülüyorum. Kendimi içerikli yazılarıyla göstermeye çalışanlara benzetmemek için çaba harcıyorum.

Yazık keşke düşünmeye cür'et eden olsaydı ve bana sorsaydı.. keşke konuşmaya cesarete eden olsaydı ve beni eleştirseydi.. hepimiz bir " şey' " ÖĞRENECEKTİK...




ASLINDA bu yazı sizin için bir tuzaktı.. ADEM.. KULAKARDI.. LOGOS.. MESİET.. koordinat hadisi düz yazısını barındıran bu ZİP dosyasını çekmek için.
Tuzaklar KAZIK da olur AZIK da.. kazık olursa YAZIK olur ve fakat azık olursa YARAR bulunur.


   20240316_015337_15_MART_2024.zip


Bunların hangisinin gerçekleşeceğini bilemem..

TUZAK

KAZIK
AZIK
YAZIK

YARAR
TASAR
KARAR

Tercih sizin.. ancak yararlanmak için tasarlama kararınını vermeniz şarttır.. bir süre sonra kazık gibi görünün tabloların zihninize azık olmaya başladığınız göreceksiniz.. belki bu savıma baştan inanmayacaksınız.. ancak zamanla bunun kanıtları ortaya çıkacaktır.

Bu çalışmada KADERİ inceledim.. YBA hakkında bir HADİSİ de paylaştım.. kaderi öyle anlaycaksınız ki YAZGININ kazık, azık ve yazıkta TUZAKLANDIĞINI.. göreceksiniz.. yargının yarar ve tasar ve kararda SARARLANDIĞINI.. öreceksiniz.

Saygılarımla osmanziya 16.03.2024 02:04


Düzenleyen osmanziya - 16-Mart-2024 Saat 02:05
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 01:37
İNSAN işine yarar ne var ise alır..
işine yaramayan ne var ise ondan kaçar..

Şimdi bu işe yarar ya da işe yaramaz nesne ya da kimse tanılabilir ve tanımlanabilir.. yani teşhis ve tarif edilebilir.. ancak onun VAR ya da YOK olduğu hakkında bir "BİLGİ"miz bulunmaz.. sadece o işi ve o yararlılığı var ya da yok sanır ya da sayarız.
Aslında bizim var sayma ve yok sanma yetimiz olan düşünce üretme ve kurgu türetme yeteneğimizle imgeleme ve irdelemelerimiz çalıştırarak elde ettiğimiz tahayyül ve tevehhüm süreçleri tefekkür ve tezekkür üst süreçleriyle lafız ve manalara dökülerek olabilirlikleri ve olamazlıkları ortaya çıkarmaya çalışırız, akıl makul ve muhal uçları yoklayarak ve bunun için bir takim deneyimlere girişerek o var sayılan ya da yok sayılan nesneler ve kimseler hakkında daha sağlam ve sağlıklı neticeler aramaya ve bulmaya ve semereler elde etmeye çalışıyor.
İşte bu var sayma ya da yok sanma YETİMİZ ile dışında.. imgelerimizi ve hayallerimizi yönetmemiz haricinde.. fikirlerimizi ve zikirlerimizi tartışma ötesinde.. lafızlarımızı ve manalarımızı eleştirmenin berisinde.. bir nesne ya da kimsenin VAR ya da YOK olduğu hakkında yani o adlandırdığımız nesneye VARdır.. ya da kimseye YOKtur.. yüklemini YAPIŞTIRMAYA yetkimiz bulunmaz.. çünkü onu varlığını KANITLAMA olanağımız bulunmaz. Zaten olanağın kendisi.. BULUNUR ya da bulunmaz.. OLUR ya da olmaz.. şeklinde bitmez de bulanabilir ve olabilir ile sonuçlanır. Olur ya da OLMAZ dediğimiz.. eylem ve işlemden çıkar KURU MANTIK alanını gireriz.

Bununla beraber cüz'i ve baz'i alana ilişkin bu VAR SAYMA ( farz makul) ya da farzı muhal (YOK SAYMA) olgusal işlemler.. ölçülen ve tartılan nesneler.. kanıtlarla savlanan sözler, bilgiler ve değerler dışında bir de HİÇ yok.. tur.. HEP var.. dır.. deme YETKİMİZ bulunuyor. Ancak bununla düşünme ve anlama alanından çıkıyor İNANMA alanını geçiyoruz.
Var sayma ve yok sanma YETİSİ İgibi hiçleme (hiç yok) ve hepleme (hep var) YETKİSİ olgusal bir tanımlama ve olaysal bir saptama değildir.

Şimdi MAKUL ve MUHAL imkanlar.. makulün icaba kadar yanı ile muhalin selbe kadar giden yanını açıklamak ve bundan sonra size imtina ve imanı açıklayarak terk ve talka gidenyolu göstermek isterdim.. fakat bunun içinde bu anlamadığınız ve manasını bile bilmediğiniz ON terime için de yine bilmediğiniz yüz terim kullanacaktım.. fakat o zaman benim diğer YAZAR ve HOCALARDAN farkım olmazdı..

Bu sizin içinde İŞE yarar bir şey OLMAZDI.
Bu tümcemde yazı başındaki ne “var” sözcüğünü kullanmadım.
ŞEY.. sözcüğü kapalı olarak onun yerine geçti gibi.
Demek dil kafamızda bir sepet.. düş başımızda bir çorab.
Onun ile düşünüyor ve onun ile konuşuyoruz.
Bu yüzden hem birbirimizi anlamıyor
üstelik onu kötü ve kötüye kullanarak birbirimizi üzüyoruz.

Sussaydık.. daha mı iyi olurdu bilmiyorum.. ancak yine konuştum.
Saygılarımla.

Osmanziya

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 01:44
HİÇLİK hakkında hiç bir şey bilmiyorsanız bu yazıyı OKUYUNUZ.. fakat hiçlik hakkında o kadar çok şey bilinler var ki.. DAHA çok onlar okuyacaktır. Fakat siz BİLMİYORSANIZ onlardan daha şanlısınız.. en azından öz.. hiç.. Tanrı.. ben.. gibi var sayılan ya da yok sanılan TERİMLERİN kavramları hakkında bazı düşünceler öğrenmek ve tartışmak ve eleştirmek imkanı doğacaktır.

Az önce bu paylaşımın girişi için yukarıdaki yazıyı yazdım.. maksud burada sunulan TABLO ile bir sürü çalışmaların hazinesinde sunumaktı.. bunları ZİP dosyası ile ile vermiş olacağım. 15.03.2024 günü ilişkin DİZİN içinde onlarca tablo bulunacak.. belki bunları sıfırdan okuyacaklar pardon inceleyenler.. izleyenler.. imgeleyenler.. irdeleyenler.. düşünenler.. anlayanlar olacak.. HİÇ bilmiyorum.. fakat hiçliğin AĞIRLILĞINI ölçmeye kalkanları duyunca dayanamadım bu yazıyı yazdım.. bir de ÖZ hakkında bilgi verenler bulunuyor.. onlara da bir ders olsun bu yazı.. Kendini arayanlara da bir UYARI olur.. yani METAFİZİK'i eleştirmiyorum.. ancak fiziğimizi ve psiğimizi de bilelim istiyorum.. hem de sağlam ve sağlıklı bir şekilde.. bunun metafiziğe ve parapsiğe bile yararı olacaktır.

Saygılarımla.

Dinnur YAŞAR   
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 07:34





Anladıklarını eleştirmeniz için..









Anlamadıklarınızı sormanız için..



20240316_073054_SONSUZ_DUNYA.zip

18 DUNYA dosyasında
23 SONSUZ dosyasında
TOPLAM 41 dosya yani TABLO bulunuyor...

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk