|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4865 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: on yillarGönderim Zamanı: Bugün Saat 09:48 |
CÜMLE ve KÜMLE 1950 lerde denedim. 1960 larda tanidim.. 1970 lerde ögrendim.. 1980 lerde düşündüm.. 1990 larda anladim... 2000 lerde inandim.. 2010 larda bilgisayarı okumayi ogrendim.. 2020 lerde interneti yazmayi ögrendim 2030 larda SOSYAL MEDYADA ya susacağim ya susmayi oğrecegim ya da susturulacağim.. diye düşunuyorum. Dogrusunu Allah bilir. dedim FACEBOOK sosyal medyasinda.. dunyayi bilirseniz gününüzde sarsılmazsiniz.. dini bilirseniz ahirette sallanmsaniz.. dili bilmezseniz.. sallanmama ve sarsilmama OZGUVENINI yitirirsiniz.. çunku DILI tanimak KENDINI bilmektir. Kendini bilem Rabbini bilir ve dunya ve ahireti dengeleyerek birleştirir. Gece bunu dedikten sonra sabah namazından sonra da:
Dil ve din ile yol ve dünya sol dolapda gostergelenmıstir. Bu sol dolabi anlamadan sag dolabi anlamak olanagi zordur.. daha iyisi sag X de yazan dny ve dyl ile dyn ve yolu DÜŞÜNMEDEN sağ X de yazan cinn ve melek ile beşer ve ruhaniyi ANLAMAK pek olasi degil.. Sen DÜŞÜNMEDEN ben ANLAMADAN yani ikimiz ayni düşünceyi işletmeden müsterek bir dili nasil konuşabiliriz ki.. Fakat sen en iyisi olanak ve olasiligi ögren.. yeti ve yetkiyi de ögrenmiş olursun ve bununla kalmaz dirsyetin ve rivayetin nasil ticaret yaptigini da kavrarsin..riyaset ve riayetin nasil siyaset ettigini anlarsin... Hasili bir ömür DUNYA çikarimin ve AHIRET yararimin peşinde koşmakla geçti.. kimse bana düşünerek bağlanmadi ben kimseye inanarak guvenmedim.. bu olmadan birlikte projemizi sağlayip ve gayemizi gerçekleştirebiliriz ki.. IMAN dedigin bundan başka bir şeý mi ? Bu bag ve guven ile.. bu sadakat ve emanet ile BEN sana kulluk edilesi koca ve SEN bana tapilasi kari olmadiktan sonra bırak TANRI'ya tapmayi ve O"na kulluk etmeyi dişil bir kadini KARI.. eril bir erkegin KOCA olma imkanida bulunmaz.. AILE olmadan sağlam ve saglikli dunya ve ahirette olmaz. Ben ve senin BIZ olma sureci işin başidir. Ailesi olmayan feto tedenni etti.. ailesi olan reto terakki etti.. kimin suud kimin sukut ettigini de Allah bilir. Ancak bu dunyada bizim ailemizin ve sizin ailenizin bir araya gelip DÜŞUNEN ve INANAN organisazyon olan takimlar ve timler.. cemaatler ve cemiyetler.. şirketler ve partiler.. ortaya çikararak kaliteli mal ve hizmetler sunarken karakterli fazilet ve kemalat sergileyip sorunlulugumuzi GECIM ile GÖGE kaldirip sorumlulugumuzu SEÇIM ile YERE indirmemiz gerekiyor. Yoksa bir omur FURKAN ya da INCIL ya da ZEBUR ya da TEVRAT okuyarak KURTULAMAZSIN.. oburleri da DAS KAPITAL ve KAVGAM okuyorlar fakat musbet bir teknoloji ve ideoloji orta çikmiyor.. HOMO SAPIENS ve HOMO DEUS'un kucagina duşuyorlar. Hannas ü Vesvas senin kafanda dil ile çörekleşmiş ve başina düş corabi geçirmisse gözun göte çevrilmis olup gönlun senden fersah fersah uzaklaşmıştir.. bunun icin önce o kafandaki facebooklu örtuyu kaldir sonra o basindaki karanlik örguyu yırt. Kafandaki sepeti ve başindaki çorabi çikarmak için YBA aynasinin hizli anlam surucusune ve kolay anlatim aygitina muhtac oldugunu anladiginda YONTEM BILIMSEL ANALIZI ögrenmek ve kullanmak ve yararlanmak YOLU da açilacaktir. ÇUNKU yba aynasi sana KENDINI tanitacaktir.. onunla önce INSANBILIMI inşa edip dilini HAKÎM yapacaksin.. o elde ettiğin insanbilimle de ISLAMBILIMI bina yapip dinini AZIZ edeceksin. İ'lem eyyuhel AZIZ demedi boşuna Imami Nursî.. ben de DEGERLI kardeşlerimin AZIZ olmasini belliyorum. Ancak boyle ortaya çikacak İnneke Hamîdun Mecîdâ. OZO yontembilim.com 11.01.2026 ücyol izmir 10:11
Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 10:12 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4865 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:58 |
|
Dünya için ördüğüm dört program.. çoğalma.. beslenme.. seslenme ve sevinme her birini inşa ederken.. bunları kurduğumun.. kıldığımız.. yaptığımın ve ettiğimin duyumsanması.. eylenmesi.. işlenmesi.. işlemlenmesi ve işletilmesi.. ve bunlara girişirken deneme ve yanılma ile öğrenilmesi.. karıştırma ve araştırma ile geliştirilmesi.. kullanılmaya ve yararlanma başlanılması ve girişilmesi.. değiştime ve düzeltmelerin sürdürülmesi.. değişmiyor.. düzeltilmiyor ve gelişmiyor ile bırakılması ve bitirilmesi.. ve bu birikim ve kazanımların başkalarıyla paylaşılması ve değerlendirilmesi.. gibi pek çok iletişim ve etkileşim de günlük dilin BİLDİRİŞİMİ yetersizdir.. yeni bir DİL ve yeni bir YÖNTEM gerekiyor.
Artık bir kaç yazarın ve ünlünün etkileyeceği ve belirleyeceği bir DÜNYA olmakta hızla çıkıyoruz.. çağdaş oldu bittilerle bir yere kadar gidilecektir.. ferdin üzerinde dil ve din baskısı.. toplum ve devlet baskısı.. bir kaç oyunları bireyleri düşünmeyen koyunlar mesabesine getirilmesi.. sanırım fazla sürmeyecek.. belki çok az sayıda olan kendini beğenmişler.. çok az sayıda güçlü olduğu için kendini haklı gören böbürlenenler.. çok az sayıda olan insan olmayan müslümanlar.. çok az sayıda olan müslümana düşman insanlar.. başlarında sarhoşluğun ve yaptıkları tuzağın çok fazla sürmeyeceğini görecekler.. çünkü ANLAMLARI SÜRERKEN daha duyarlı olacağız.. ANLAM AYGITIMIZ daha ince olacak.. ama bizim de çıkara banarken ve çanak yalarken.. daha duyarlı.. gölgemizden korkarken ve ölümden çekinirken daha ince olacağız. BenliğiNizin bizi köle ve kendiliğiMizin sizi tutsak etmesinden kaçınacağız.. çünkü ben senim.. siz bizsiniz.. hepimiz kopyeyiz.. yeni kopyaleri çoğaltırken dahi ayık ve aykılı olacağız... OZ Bilgi.. sevgi ve sağlıcakla kalın. osmanziya 11.01.2017.. sekiz sene önce
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|