|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4984 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: ortadoguGönderim Zamanı: Dün Saat 23:34 |
|
"insan" olmak bu gün ve gelecekte.. artık müslüman olmak.. hristiyan olmak.. yahudi olmak.. sebataist olmak.. mason olmak.. marksist olmaktan önce gelmiyorsa.. her hangi birisinin eline güç geçtiğinde.. üç aşağı beş yukarı.. Netanyahu ve Trump yaptığından fazlasını yapamaz.. diye düşünüyorum. Bin yıldır tarih ve edebiyatla birbirine HASIM ya da ADÜV yapılan insanlar İNSANLIĞI ortadan kaldırdıktan sonra fazla surmez UYGARLIĞI da ortadan kaldırabilirler. İnsanlığın ve uygarlığın olmadığı yerde İSLAMLIK da ortay çıkmaz. Sonuçta bugün için Allah'a inandım deyip sonra dosdoğru olmaktan başka bir kurtuluş yolu kalmamıştır.. diye düşünüyorum… 17.08.2026 üçyol izmir 00:48 Büyük bir olasılıkla rastlamışsınızdır.. en altta secdede olan MÜSLÜMAN.. bunun üstünde elinde İncil olan PAPAZ.. papazın üstünde de bir yahudi HAHAM duruyor. Belki bu müslümanın ağırına gidebilir.. lakin bir GERÇEĞİ gösteriyor. Müslümanların 1500 yıllık tarihi bulunuyor.. oysa hristiyanların 2000 yıllık daha çok tarihi.. Yahudilerin ise daha çok en az 3000 bin yıllık bir geçmişi yahudiler doldurmuşlar. Bir de şunu dikkat çekmek istiyorum. İsa nebi gelinceye kadar bütün YAHUDİ dediğimiz insanlar müslümandı.. ancak biz onlara yahudi diyoruz. Keza Peygamberimiz gelinceye kadar bütün HRİSTİYAN dediğimiz insanlar da müslümandı.. sonuçta bu gerçek unutulup bizler kalu beladen beri olan müslümanlığını 1500 yıla daraltmışız.. şimdi tutmuş son kitab bizde siz kafirsiniz.. yahudiler tutmuş ilk kitap bizde siz kafirsiniz gibi AKILCI ve GERÇEKCİ olmayan sözleri hocalardan ve mollalardan.. papazlardan ve hahamlardan EZBERE alıp söylüyorlar. Bu nedenle BİRİKMİŞ sorunlar TARİH BOYUNCA çözülmeden kuşaktan kuşağa atlayarak kendini sürdürüyor. SORUNUN nedenlerine de 35 yıldır söylüyorum. DİL DİN EMEK ÖZGÜRLÜK gibi ortak insanı değerlerin partilere ve ideolojileri paravana ve paratoner yapılmaması gerektiğini söylüyorum. ÇÖZÜMÜ söylüyorum: Akıllı ve zengin müslümanların dört kutsal kitabı tek metinde yayınlamaları gerektiğini söylüyorum. T HATTA DAHA DERİNDE OLAN SORUNU DA SÖYLÜYORUM: Teknoloji ve ideolojinin bizi giderek doğadan ve toplumdan uzaklaştırdığını söylüyorum. DAHA DERİNDE OLAN ÇÖZÜMÜ DE SÖYLÜYORUM: Felsefe ve din arasında ortak bir plataform olan YBA öğrenmeye girişmek ve kullanmaya başlamak ve yararlanmaya çalışmaktır. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti amma ben daha gitmedim. İnşaallah nasipse buradan tüyünceye kadar YBA çağrısını yapmayı sürdüreceğim. 0Z0 yontembilim.com 18.03.2026 22:58
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|