|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4876 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: iki ulkuGönderim Zamanı: Bugün Saat 02:07 |
|
iki ülkü
Kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve din kurumları tarih içinde çeşitli milletler ortaya çıkarmış bunlarla da türlü devletler meydana getirmiştir. Ortaya kül-tür’ler ve meydana gelen bu devletler müdavelei emval ve efkar ile ve medeniyetler yani ortak uygarlıklar kurmuşlardır. Bir mısır medeniyetini.. bir yunan medeniyetini.. bir roma medeniyetini.. bir islam medeniyetini.. bir alman kültürünü.. bir fransız kültürünü.. yani kara avrupası kültürü ya da ingiliz anglo-sakson kültürünü tek bir dile ve tek bir dine bağlayabilir misiniz ? Bununla beraber o DEMOKRATİK dediğiniz rejimlerde insanların ORTAK etnik ve etik ile ekonomik ve politik DEĞERLERİ olan dil ve din ile emek ve özgürlüğü partilerine paravana ve ideolojilerini paratoner ve alet ederek insanları etraflarında toplamaktadırlar. Malum bu değerlerin suiistimali SUSURLUKTA ortaya çıktı. Böylece aralarında ekonomik ve politik gücü aralarında pay ettikleri belli oldu. Bu "durum" sadece ülkemizde değil küresel ölçekte de geçerlidir. Yukarıda saydığım dil ve emek solculuğu ve eşitlik.. din ve özgürlük sağcılığı ve kardeşlik.. sadece laftadır.. bunun bir kanıtı da Amerikan ve Turk sağı ve solunun ÇAPRAZ ilişkisidir. Şunu RAHATLIKLA da söyleyebiliriz yukarıdaki saydığım medeniyetler ve kültürlere VARİS ve ekonomik ve politik ve askeri güçlere SAHİB küresel efendiler artık DEVLETLERİ devreden çıkarmış bulunmaktadır. Bunmdan kuşku duyanın aklından kuşku duyarım. Bu durumda sorun küresel ile çözüm bireyseldir. Küre ile birey arasında TOPLUM.. sorun ile çözüm arasında DEĞİŞİM durmaktadır. Kültür Bakanlığında iken Müsteşarım olan Emre KONGAR'ın marksis açıdan anlamlandırdığı TOPLUMSAL DEĞİŞİM kitabındaki proje de buna işaret etmektedir. Değerli Bakanım Fikri SAĞLAR'ın siparişi üzerine Kültür Bakanlığının 1998 IV Yayın Kongresinde sunduğum ULUSAL KALKINMANIN KOŞULLARI: bilgi toplumu ve hukuk devleti sunumunda BİLGİ ve DEĞER bileşkesinde BU İKİ ÜLKÜ ilk defa bu bildiride söz konusu edilmiştir. Bu güne kadar “bilgi” toplumu ya da “hukuk” devleti ayrı ayrı söz konusu edilmekte iken bu sunumda ilk kez birlikte düşünülmüş ve hukuk danışmanları gibi bilgi danışmanlarının oluşturulması önerilmiştir. Daha sonra da bu ülkü ve idealleri ütopya ve cennet olmaktan çıkaracak ve EVRENSEL hale getirecek YBA çalışmasına başlanılmıştır. Bu çalışmalarla YBA ile önce KENDİ insanbilimi.. sonra buna göre de KENDİ islambilimimi binlerce yazı ve onbinlerce tablo ile örnekledim. Bu demektir ki her birimiz YBA ile kendi insan binamızı konfigüre ve eğer istersek islam yapımızı kompoze edebiliriz. Günümüzün aydını için bir Türkçülük mesleğine ve bir kürtçülük ve bir arapçılık mezhebine ADANMA ya da bir dine ve tarikata ÂMÂDE.. bir ideoloji ve izme ANGAJE olmaya gerek yoktur. Bu aydın için kolaydır ancak işin içine PARTİ girdiğinde tribünlere seslenen ve millete asalak olan organisazyonlara için zordur. Çünkü insanları dil ve din ile emek ve özgürlük dışında hangi DEĞER için toplayabilirsiniz ki bu gün için.. ancak yarın bir lider.. bir proje ve bir ekip MENTALİTESİ ile çalışan ve hazineden yardım almayan partilere ortaya çıktığında durum başka olacaktır. 21.01.2026 üçyol izmir 02:15 Saygılarımla OZO yontembilim.com
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4876 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:54 |
|
Degerli bir Arkadaşim sordu.. YBA kaç kisi ogrendi.. kitabi var mı ?
dedim ki: Yontem Bilimsel Analiz ÇALIŞMASI 2020 de Bandirma Universitesinin duzenledigi II Filoloji Konresine sunuldu ve kabul gördü ve internette Kongrenin tam metin kitabinda yayimlandi.. sanirin bu çalişmayi gmail adresinize gondermiştimb Ayrica Amazon da INSANBILIM çalişmasiyla birlikte yayimlandı.. Ayrica 2025 de bes altı arkadaşla 15 gunde bir cuma gunleri bir araya gelerek 26 kez toplandik.. Ne sihirdir ne keramet.. YBA in hızli anlam surucu ve kolay anlatim aygiti AD de marifet. AD yani Analitik Düzlemin MATEMATIK kullanimi Descartes.. Fermat.. Euler.. çalişmalariyla kurulmus olup Oklidin SENTETIK isbatlanabilir geometrisi bu çalişmalarla.. geometriden aritmetige.. aritmetikten geometriye geçiş ara yuzu yapilarak.. ANALITIK hesaplanabilir geometri yapilmiştir. Biz bu duzlemi YBA tekniki ile 1990 dan beri işaretten delalete.. delaletten işarete gecilebilen METODIK bir araca dönuşturduk. Analitik Duzlem YBA in bir mutfağıdır.. çalişma masasidir.. onun dikey ve yatay iki çizgisi.. iki sesi.. iki harfidir. 0Z0 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:03 |
|
Bundan on altı yıl önce 20 ocak 2015 de "Bilgi ve buyruk taşıyan söz aynı zamanda göz ile öz arasında sevgi ve saygı taşıyan bir ulak ve kulaktır." diyerek paylaşmışım…
Sürekli de SÖZ'ün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlık gösterelim.. bunun içinde YBA öğrenelim ve kullanalım ve yararlanalım diye reklam etmişim.. YBA tekniğinin sunduğu HIZLI anlam sürücü ve KOLAY anlatım aygıtı çok yönlü ve yanlı konu ve alan ve katmanlarda bizim ihtiyacımız olan bu sürücü ve anlatım aygıtının önemini ve değerini örneklerle de göstererek propaganda yapmışım. O günden beri de bu tabloya benzer pek çok yüzlerce ve belkide binlerce tablo da yayımlamamışım.. anlayanlar aydınlığından anladıklarını eleştirmemiş.. anlamayanlar karanlığından anlamadıklarını sormamış.. olabilirler.. eleştirmemeleri ELEŞTİRİLERİNİN bozulmasından çekinmeleri ve sormamaları CAHİL GÖRÜNEBİLİRİM korkularından olabilir.. ancak sonuçta ne onlar benden bir şeyler öğrendiler ne de ben onlardan bir şey öğrendim. Böylece çeyrek yüzyıl geçip gitti.. şunu da hemen belirtmeliyim ki bana yapılan dediklerin ANLAŞILMIYOR şeklinde genel eleştirileri de kale almıyorum.. ben anlatmak zorunda olmadığım gibi onlarda anlamak zorunda değillerdi. Bununla beraber 1990 dan bu yana geçen otuz beş yılda öğrendim ki; insanların gereksinimden dolayı bilgi ve sevgi ile fazla uğraşmaları.. abartılı BİLGİ doldurmaları.. aşırı SEVGİ boşaltmaları bilgi ve sevgi ve saygı ve değer latilerin kökeni olan ilgiyi köreltiyor ve alakayı dumura uğratıyor. Bunun farkında olmam beni bir derece rahatlattı fakat kendilerine verilen akıl ve ömür fırsatını ucuz şeylere harcayan ve bundan dolayı da dilini kötü ve kötüye kullanarak dini ve dünyayı ve sonuçta kendini ve başka insanları bozan bu bozuklara çok yazık oluyor diye kendi şefkat damarlarımı tıkır tıkır keserek YBA reklam ve propagandasını yapmayı sürdürüyorum. Geçen yetmiş üç yılıma mal olan meyve.. verdiğim numune ve misallerle ortaya bir ÖRDEK değil insana ve islama BİR ÖRNEK çıkarmış olmamdır. Numune-i imtisal olan sünneti seniyyeye bir giriş yapmamdır. Buna rağmen “Konumuz Insan” diyen kimseler para ve koca ve karıdan.. yiyecek ve içecek ve giyecekten.. gezmeden ve tozmadan ve eğlenceden başka bir şeyi iltifat etmiyor hale geliyor.. düşünme.. araştırma.. soruşturma etkinlikleri bu konulara hasrediliyor.. kimi ahiretin sevabı kimi dünyanın neması peşinde bir ömür heder ediyorsa.. bende YBA yolunda ömrümü bitirdim. Bakalım ahirette ellerime ve ellerinize ne geçecek.. İnşaallah iyi şeyler geçer. 20.01.2026 Saygılarımla sağlacakla kalınız OZO yontembilim.com 20.01.2026 konak izmir |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:05 |
|
Aziz bir Ağabeyim dedi “Selamlar Mustafa Bey YBA bugüne kadar yapıldı teşekkürler. Bundan sonra da seninle kitap okuyup sohbet etsek. Böylece iki haftada bir buluşsak olmaz mı? Diyor arkadaşlar. O senin yazdığın kitapları. Biz zora gelemiyoruz bu yaştan sonra. Elçiye zeval yoktur malum”
Dedim ki: Aleykümüsselam Aziz Hocam. Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.. akıl kullanılmaması.. aklın kötüye kullanılması.. aklın iyi kullanılması.. üç seçenek; ilki atalet, ikincisi batalet ve üçüncüsü.. nazar ve niyete göre.. delalet ya da dalalettir. Delalet edene hidayet diyoruz ve onu Rabbimizden günde kırk kez istiyoruz. İnsanları SÖZ'ün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlı olmaya ÇAĞIRIYORUZ.. islamları da Fatiha-i Şerife ANAHTARI (FŞA) ile tanıdıkları Tanrı'nın TANIKLIĞINA çağırıyoruz. Kitabın ilk sayfasındaki 7 ÇİFTİ' sorunları çözümleyen ve konuları aydınlatan SORU BANKASI biliyor.. zammı sureleri de konulara kavram aydınlığı .. soruları yanıt ışığı.. sorunları çözüm yolu .. zorluklara kolaylık yolculuğu.. biliyoruz ve onları Şerefli Fatiha ANAHATLARI (ŞFA) şifasına ÇAĞIRIYORUZ. Fakat hocalar ve onları yazarları gibi HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır BAĞIRMADIĞINIZ için duyuramıyoruz. Elbette bunun da bir sebebi ve hikmeti bulunuyor. Bu gün kimse anlamasa da yarın herkes anlayacak.. İnşaallah. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. OZO yontembilim.com 21.01.2026 üçyol İzmir 00:05 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|