Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4357 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:04 |
İnsanların dile ihtiyacı ve dine gereksinimi bulunuyor.. bunların oluşturduğu bir KÜLTÜRDE de yaşamı nerede zorunlu oluyor.. yani insan kainat ve tabiat ve tarih kadarda bir kültür ve dil ve din istiyor.
Yapısı böylesine karmaşık bir İNSAN'ın kendini tanıması ve bilmesi başkası ile oluyorsa.. ikincil bir konuma düşüyor. Bu işin birincil olması için bu işe kendisinin el atması daha iyi olmaz mı ? İşte YBA bizi bu yolu açıyor. Dinnur YAŞAR 16.07.2025 üçyol izmir 13:41 Kendini kurtaramamış bir insan dünyayı kurtarmaya kalkar mı ? Kalkar... Bir hadiste okudum.. bir gün Rasulallah söylemiş.. kimse imanı olmadan ameli onu kurtaramaz.. sahabeler demiş.. sizde de Ya Rasulullah.. o da evet demiş. KENDİNİ KURTARMAK emel ile.. ilim ile.. amel ile.. hayırda istikrar yani KARARLILIK ile.. şerre düşmekten inhiraf etmeme yani SAPMAMI ile.. kazandıklarını koruma ve artırdıklarını arıtma ile.. pek çok koşulların ve olayların gerçekleşmesi ile çok zor bir iştir. Bununla beraber bizim İMAN'dan sonra gelen bir esasımız bulunuyor: Beynelhavf verreca.. Yani korku ile umut arasında hep dengede bulunmak.. yani ne kendini cehennemden kurtulmuş görmek ya da kendine cennetten bir yer parsellemek.. YANLIŞLARINA düşmemek. Bu fakir de hasbelkader kendini YBA dava eder buldu.. daha sonra ŞFA davetini yapar buldu.. yani tanrı tanırları tanrı tanıklığına çağırıyorum. osmanziya 16.07.2025 üçyol izmir 13:53 ![]() Dil.. din.. kultur.. tarih.. edebiyat.. kısaca DUNYA bir YORUM.. yorumda kuram ve düşünce ve inançtan ibaret bir BILGİ.. ilim.. irfan.. ziya.. nur. Butun bunlar GERÇEĞI görmemize.. bilmemize ve anlamamiza yarayan araçlar. Bu arayışi ne ile yapariz ? IRADE ile.. Irade gercegin dogrusunu arayan.. guzelin iyisini sorgulayan.. geçmişin gelecegi araştiran bir yetenegimizdir. Bazilari kendisine gercek.. guzel.. geçmiş diye kendisine EZBERLETILENE baliklama atliyorsa.. sunni ve alevi kiskacindan çikamamişsa.. iradesi VEKALETE takilmiş olmaz mi ? Benim silahin amerika ve çinin gucun yıkar: halifeyi arz olan INSAN bu yahudileri.. hristiyanlar ve muslumanlari BIRLEŞTIRECEK Osmanziya Ne yazik ki ben.. ben olarak kaldım. Biz olmam için bana masonlugunu ve marksistligini bırakmamiş iki INSAN gerekiyor mustafa buğucam CEMALETTİN GÜNAY YAZDI FETÖ’nün Hikâyesi: Din Değil, Proje Fethullah Gülen’in “köy imamı oğlu” olarak kendi çabasıyla yükseldiği masalı, yıllarca bu millete yutturuldu. Oysa gerçek çok başka… FETÖ’nün asıl “ağa babası” 1960–1966 yılları arasında CHP Genel Sekreteri olan Kasım Gülek’tir. Amerikan yanlısı, Vatikan’la temasta olan bir siyasetçi olarak Kasım Gülek, 1970’li yıllarda Gülen’i buldu, sisteme soktu, önünü açtı. Gülen’in organize bir yapıya dönüşmesi, yalnızca cemaat çalışması değil, dış bağlantılarla büyütülen planlı bir yerleştirme süreciydi. 1980 darbesinden sonra herkes susturulurken Gülen’in yolları açıldı. 1990’larda medya, eğitim, sermaye alanlarında adım adım güçlendi. 1996’da Kasım Gülek vefat etti. Vasiyeti üzerine cenaze namazını Fethullah Gülen kıldırdı. Bu, ilişkilerinin niteliğini açıkça ortaya koyan sembolik bir sahneydi. 1999 yılında Gülen hakkında dava açıldığında ise, onu yeşil pasaportla ABD’ye kaçıranlar, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve yardımcısı Hüsamettin Özkan oldu. Gülen, devlet eliyle korundu, güvenle yurt dışına çıkarıldı, ardından ABD’ye yerleşti. Bu tarihten sonra FETÖ, CIA gözetiminde “ılımlı İslam” projesine dönüştürüldü ve dünya çapında örgütlendirildi. Ve 15 Temmuz 2016’da, bu yapı NATO destekli bir darbe girişimiyle Türkiye’ye karşı harekete geçti. İncirlik Üssü’nden kalkan tanker uçakları, darbeci jetleri besledi. Ama o gece ne Kasım Gülek’ten, ne Ecevit’ten, ne de Gülen’in devlet içinde nasıl büyütüldüğünden tek kelime eden solcu, CHP’li, Kemalist bir kalem çıkmadı. O gece, bu çevrelerin çoğu evinde oturdu. Bekledi. Sustular. Çünkü onlar için darbeye karşı olmak, ancak kendi ideolojilerine karşı yapılmışsa anlamlıdır. Millete karşı yapılan darbeye ise ya sessizlikle, ya da “ama”larla yaklaşırlar. Bugün hâlâ FETÖ’yü yalnızca dindar çevrelere yüklemeye çalışanlar, bu yapının asıl siyasi mimarlarını görmezden gelmeye devam ediyor. Halbuki: – Bu yapıyı ilk keşfeden, – Sisteme sokan, – Yurtdışına kaçıran, – Koruyan ve önünü açan, laikçi, Batıcı, Amerikancı merkezlerin ta kendisidir. FETÖ, bir camide değil; CHP’nin arka odasında doğmuş bir projedir. Ve o proje hâlâ yerli yerine oturtulmadan bu milletin zihinsel istiklâli mümkün CEMALETTİN GÜNAY YAZDI Bu da bir SENARYO'dur.. ustunde Ingiliz yahudisi RockFELLER ailesinin GUNDUZUDUR.. altında amerika yahudisi RoseCHILD ailesinin GECESIDIR.. yanliş soylemişsem farketmez.. sonuçta ikiside yahudi kalbi ve ingiliz aklidir. Kulturun olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve dilin.. gunun ışıği ve yılin ısısi gibi bizim feto ışkinda ve reto aşkinda dolaşinda dolaşir.. bu yuzden bilgimiz samimi ve safı.. sevgimiz ciddi ve hasbi degildir. Yahudi kalbi ve sevgisi Ingiliz akli ve bilgi Masum degilde Türk sevgisi ve sağ duyusu Kürt bilgisi ve sol görüsu Masum mu ? Degil. Aklin samimiyeti ile nefsin ciddiyeti.. Kalbin safiyeti ve ruhun hasbiyeti.. Öyle kolayca olay olmuyor.. beşer insanlaşmiyor. insan olmadan islam olmaz. insan islam olmadan kurtulmaz. Saygılarimla Çunku salah olmadan halas olmaz. Zira tahar aranmadan rahat bulunmaz. Sağlicakla kalıniz. osmanziya yontembilim.com Rabbimiz bizim ve sizin akibetimizi be ahiretiniz güzel ve iyi etsin. Amin 16.07.2025 ucyol izmif 06;22 Yöntembilim yapiyorum osmanziya ile.. insanbilim yaziyorum mustafa buguçam ile.. islambilim okuyorum dinnur yaşar ile.. beni bilen ve kendini seven.. HALIFEI ARZIN inşa ve bina edildiği YBA gelsin.. Y N A sizi aldatmasın.. ayna aldatir. Yansıyan Nefis Aynasi tevehhumu ebediyet ile kurtlu hayali serbestiyet ile bulutludur. Şerefli Fatiha Anahtarı ŞFA ile Tanrı tanirliktan..tanikliga geçmek mümkundur. haOZO ![]() Kendini kurtaramamış bir insan dünyayı kurtarmaya kalkar mı ? Kalkar... Bir hadiste okudum.. bir gün Rasulallah söylemiş.. kimse imanı olmadan ameli onu kurtaramaz.. sahabeler demiş.. sizde de Ya Rasulullah.. o da evet demiş.. peygamberin bile dünyada kendini kurtulmuş görmediği bir GERÇEK.. dünya ötesi bir iş değil mi ? KENDİNİ KURTARMAK emel ile.. ilim ile.. amel ile.. hayırda istikrar yani KARARLILIK ile.. şerre düşmekten inhiraf etmeme yani SAPMAMA ile.. kazandıklarını koruma ve artırdıklarını arıtma ile.. pek çok koşulların ve olayların gerçekleşmesi ile çok zor bir iştir. Bununla beraber bizim İMAN'dan sonra gelen bir esasımız bulunuyor: Beynelhavf verreca.. Yani korku ile umut arasında hep dengede bulunmak.. yani ne kendini cehennemden kurtulmuş görmek ya da kendine cennetten bir yer parsellemek.. YANLIŞLARINA düşmemek. Bu fakir de hasbelkader kendini YBA dava eder buldu.. daha sonra ŞFA davetini yapar buldu.. yani tanrı tanırları tanrı tanıklığına çağırıyorum. osmanziya 16.07.2025 üçyol izmir 13:53 ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 13:57 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4357 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Hüseyin Hakkı KAHVECİ gibi kendini yetiştirmiş arkadaşlar, hazır bilge ve karar.. hazır kadın ve erkek.. hazır karı ve koca.. hazır yanıt ve çözüm isteyenlere ve özellikle mehdi bekleyenlere hitap eder. Biz ise kimseye ziyafet çekmeyiz ve isteyenleri mutfağa beraber yemek pişirmeye çağırırız. Peygamberlik gütmeyiz ve velilik talep etmeyiz. Sadece kendini tanrı sananları ve elçilik güdenleri edenleri İNSAN olmaya davet ederiz. Son nebiden sonra herkes artık kendini kurtarmakla yükümlüdür. Her bir müslüman onun risalet ve velayet kanatlarını omuzlarına almıştır. Dünyanın MEHDİ bekleyen insanlara değil beklenen insanlara gereksinimi bulunuyor.. bununla beraber AKLIN samimiyeti ile NEFSİN ciddiyeti..KALBİN safiyeti ve RUHUN hasbiyeti.. için çalışmak ve uğraşmak gerekiyor. İnsan olma yolunda ilerlemesi ve salahatını temin ederek eşyayı iktisatlı kullanması ve eşhası adaletli çalıştırması bir süreç ve zaman istiyor.. bu da savaş ve barış süreci içindeki sınav ve yarış ilecininin harekete geçirmesini gerektiriyor. Bunlar da nebiler ve veliler ile dahiler ve deliler arasında bağlantıların kurulmasını gerektiriyor ki bu gibi kendini yetiştirmiş kimselerin KULLANMA olgusu aşabilmeleri gerekiyor. Yalancı dünyanın similasyonunu ya da illüzyonundan kurtaran illüstrasyon ile ortaya çıkan illüminasyonu sağlam ve sağlıklı değerlendirerek inisinasyonu (insiyasyon) kavramaları ve anlamaları gerekiyor. Kısaca İNSANLIŞMA kolayca olay olmuyor.. beşer hemencecik fani çıkarını ve ani yararını bırakamıyor. Dil.. din.. kultur.. tarih.. edebiyat.. kısaca DUNYA bir YORUM.. yorumda kuram ve düşünce ve inançtan ibaret bir BILGİ.. ilim.. irfan.. ziya.. nur. Butun bunlar GERÇEĞI görmemize.. bilmemize ve anlamamiza yarayan araçlar. Bu arayışi ne ile yapariz ? IRADE ile.. Irade gercegin dogrusunu arayan.. guzelin iyisini sorgulayan.. geçmişin gelecegi araştiran bir yetenegimizdir. Bazilari kendisine gercek.. guzel.. geçmiş diye kendisine EZBERLETILENE baliklama atliyorsa.. sunni ve alevi kiskacindan çikamamişsa.. iradesi VEKALETE takilmiş olmaz mi ? Benim silahin amerika ve çinin gucun yıkar: halifeyi arz olan INSAN bu yahudileri.. hristiyanlar ve muslumanlari BIRLEŞTIRECEK bir projedir. Enam suresi 155-165 ayetlerinde halifei arz olan INSAN tanimlanmiştir FETO bir senaryodur. RETO bir senaryodur. Bu da bir SENARYO'dur.. INSAN projesi üzerine kurulu DUNYA projeksiyonunda Ingiliz yahudisi RockFELLER ailesinin GUNDUZ.. Amerika yahudisi RoseCHILD ailesinin GECE.. yanliş soylemişsem farketmez.. sonuçta ikiside yahudi kalbi ve ingiliz aklidir. KULTURUN olmazsa olmaz bileşeni olan DIL ve DİNİN ışığı.. gunun ışıği ve yılin ısısi gibi.. bizim feto ışkinda ve reto aşkinda dolayli olarak dolaşir.. bu yuzden bilgimiz samimi ve safı.. sevgimiz ciddi ve hasbi olamiyor. Yahudi kalbi ve sevgisi Ingiliz akli ve bilgi Masum degilde Türk sevgisi ve sağ duyusu Kürt bilgisi ve sol görüsu Masum mu ? Degil. Aklin samimiyeti ile nefsin ciddiyeti.. Kalbin safiyeti ve ruhun hasbiyeti.. Öyle kolayca olay olmuyor.. beşer hemencecik insanlaşmiyor. insan olmadan islam olmaz. insan islam olmadan kurtulmaz. Saygılarimla Çunku salah olmadan halas olmaz. Zira tahar aranmadan rahat bulunmaz. Sağlicakla kalıniz. osmanziya yontembilim.com Rabbimiz bizim ve sizin akibetimizi be ahiretiniz güzel ve iyi etsin. Amin 16.07.2025 ucyol izmir 06;22 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |