|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Yöntembilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4754 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: YBA donemeciGönderim Zamanı: Bugün Saat 01:27 |
|
USUL esasa MÜKADDEMDİR.. yani biçim ve yöntem içerik açıklamalarından evvel gelir. YBA biçim ve yöntem çalışmasında yeni bir AŞAMA'ya geldik.. DENİZLİ'ye gittim bilkent Fizikten mezun ve bioloji konusunda araştırmalar yapmış ve felsefe eğitim almış bir Kardeşimize YBA.. i anlattım.. Ankara'ya ilahiyat mezunu ve cemaatlar konusunda deneyimli Cihangir Bey Kardeşime de anlatmıştım.. keza Tony BUZAN'ın zihin haritaları eğitimini veren Tuba KIZILKAN'a daha önce İzmir'de bir kaç kez anlattım.. dergisinde iki yıl yazdığım ve bana çağdaş Aristo diyen rahmetli Ali KÖMÜRCÜ ağabeye anlattım.. onula birlikte felsefeci Mehmet Ali Bey'e anlattım.. Dahi ilk başında 1999 yılında rahmet mantık profesörü Necati Öner HOCA'nın türk felsefe derneği başkanıdır dernekte Prof. Kenan GÜRSOY ve sanırım ODTU felsefe bölüm başkanı Ahmet İNAM da bulunuyordu.. Kenan GÜRSOY Descartes artık demode oldu.. dedi.. Ahmet İnam'ın kendi YÖNTEM çalışmaları bulunuyordu.. üç profosör.. ve saydıklarım İLGİLENMEDİLER. Zaten burada bulunan bütün TABAKAT ekibi di İLGİLENMEDİ.. Elbette insanlar saymak ve sevmek zorunda olmadıkları gibi İLGİLENMEK zorunda da değildir.. hepimiz önem ve değer verdiğimiz öncelikle ve gerekli işler ve nesneler ve kimseler ile ilgileniriz. Bu gün kendisine YBA anlattığım arkardaşımız ilgilendiki bu gününü bana tahsis etti.. ben de ona tahsis ettim.. gittim YÖNTEMBİLİM'i anlattım.. gitmeden önce AKILLI annem dedi ki.. o senin ayağına gelmiyor da sen onun ayağına neden gidiyorsun ? Haklı.. önem ve değer verilen bir şey ise.. insanlar onu almaya gelir.. bende dedim Anacım kız kocayınca gayret baba'ya düşüyor. Ben bir kızım ve iki oğlumu evlendirdim.. fakat YBA bir türlü everemedim.. evde üvet annesine bile zoraki sevdiriyoruz.. şimdi biz bu YBA evlendirmek için değil Denizli'ye gerekirse Fransa'ya bile giderim.. elbette İLGİLENMEK yetmiyor.. bu kardeşimin YBA in önemini KAVRAMASI ve değerini ANLAMASI gerekiyor ki onu benim gibi hayatının AMACI haline getirsin.. İnsanların aşık olması için SADECE göz göze gelmesi gerekmiyor.. Gazali'nin dediğ gibi aynı AMACI güdenlerde birbirlerinin sevgilileridirler.. mesela müslümanlar birbirlerini sever çünkü amaçları ve gayeleri ve tanrıları birdir.. Kardeşler birbirini sever.. çünkü aynı genetik yapıyı yani anne ve babayı paylaşırlar.. İnşaallah.. her çarşamba YBA guru çalışması yapacağız.. zoom ile masa üstü çalışması yapacağız.. TABAKAT'tan çocuklarımı bile katmadım.. çünkü bu iş usul ve yöntemin içerikli bilgilerden önce geldiğini bilen imanın da ise usul ve esastan önce geldiğini.. bilir.. ancak İMAN'ın korunması ve gelişmesi için de sağlam ve sağlıklı bilgi ve değerler donanmak gerektiğini ve bunun YBA ise sağlanabileceğini.. BİLENLERE bildirmekte bizim göremiz.. yaşam amacımız. Sağlıcakla kalınız. osmanziya 14.11.2025 üçyol izmir 01:26
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|