Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: cinsellik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 5080

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: cinsellik
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:51

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3008 cinsellik ve türsellik ve tensellik, sadece biolojik bir olay değil.. tecanüs.. tezevvüc.. tenasül.. teşettüt.. teşeffu.. tenevvü.. teferrud.. tekasür.. teceddüd.. gibi kimlik ve kişilğimizi ve bireyselliğimiz belirleyen pek çok yönü ve yanı olan bir olay ve olgu ve gerçek. Yazıda bunları da göstermeye çalıştım. Cinsiyet.. cinsellik.. türsellik.. tensellik.. hem temel gereksinimimiz hem temel sınavımız olarak başımızın belası bir konudur.. yemek yiyoruz.. neden bedenimizi yaşamını sürdürmek için yemek zorundayız. Peki bedenimiz nasıl başlıyor.. ana ve babamız tohumlarını birleştirmek suretiyle bir ZİGOT oluşturarak.. bu da ne ile oluyor: cinsellik.. eşlilik.. evlilik.. namus.. aile.. yuva.. ocak.. denilen bir KURUM ile.. işte bu konuya anladığımızda cinsellikte çözülmüş olacaktır. osmanziya

20260508_170548_CINSIYYET.zip

Burada 20 den fazla dosya yüklenmiş bir sonunculardan bir tanesi buraya resim halinde yapıştırılmıştır.

Cennette huri ve gılman ve vildan denilen ve fakat ne olduğunu bilmediğimiz KİMSELER bizlere eşlik edilecek.
Genel olarak hurinin kadın.. gılmanın erkek.. vildanın çocuk olduğu düşünülür. Ancak doğrusunu Allah bilir. Bizler fazı fikir yürütebiliriz. Ancak fikir yürütürken bunu sağlam ve sağlıklı bir şekilde yapmalıyız. Burada bazı temel fikirler inançlarımızı etkileyebiliyor. Bunları burada hepsini sayamayız ancak bazıları üzerinde konuşmak gerekiyor.

Normal bir zihin; erkekleri huri.. kadınlara gılman.. ve dünyada büyümeden ölen cocuklarımızın ebedi çocuklar şeklinde verileceğini düşünür. Ancak bu buradaki yaşantımızın ölçüleriyle düşünüldüğün de çeşitli olumsuz sonuçlar çıkar: Örneğin erkek erkeğe ya da kadın kadına zina yapmak kötü görülmüşken.. ahirette bunların SERBEST olmasını akıl ve vicdan namus kabul etmez. Benim KARIMI başka bir erkek (GILMAN) nasıl SİKEBİLİR.. ya da ben başka bir erkeği (GILMANI) nasıl SİKEBİLİRİM.. bunlar ruha İĞRENÇ gelen işlerdir.. bu neden sanırım bu gibi konular akla gelince Okuyan gibi bazı hocalar ahirette cinsellik bulunmaz.. bunlar bir tür ARKADAŞLIKLARDIR diye düşünebiliyorlar.

Bu bakımdan bizim önce SAĞLAM ve SAĞLIKLI bir aile düzeni yani karşılıklı sevgi ve saygıya.. dayalı yaşam düzeni.. HAYASIZLIK bulaşmamış bir seks düzeni.. ZİNA bulaşmamış cima düzeni kurmamız ve bunun koşullarını ve kurallarını oluşturmamız gerekiyor. Bunun içinde önce İNSANI tanımamız gerekiyor.

Yani ana erkil ya da ata erkil bir AİLE düzenin bütün sonuçlarını konuşabilmemiz gerekiyor. Kendimizi bu konuda ikna edecek sonuçlara ulaştığımız da bu konuları tartışsak daha yararlı ve verimli olacaktır. ERK'e ve MERKEZ'E kadını mı alacaksın yoksa erkeği mi ? Yani çocuklarının sahibi kim olacak.. anne mi baba mı ? Yoksa normal olanı olduğu gibi her ikisi de mi ?

İkilik ve çokluk ile düzen oluşmaz.. birlik ve bütünlük ile düzen yürümez.. Düzenin oluşması için birlik.. düzenin yürümesi için ikilik.. gerekiyor.. bunu nasıl sağlayacaksın.

Erkek eğemen bir düzen oluşuyorsa.. boş bırakırsan kadın eğemen düzen de oluşur. İnsan mitokondriumularıyla anasının malıdır.. babası sadece cinsiyetini belirler.. ancak belirlenen cinsiyette önemli bir vasf ve karakterdir. Belki ana baba bir vasıta ve vesiledir kendimiz sahibi anamızın ve babamızın da sahibi olan YARATAN'ımızdır.. Bizim Yaratan'a adanıp onu YARADAN kılmamız için ne gerekiyor olabilir.

Buna TAPILASI karılar ve KULLUK edilesi koca diyorum.

Tapılmayı ve kulluk edilmeyi kadın ve erkek.. karı ve koca.. birbirlerinin karşılıklı sevgi ve saygısı ile tanımadan iyilik ve güzeliği ile bilmeden.. Tanrı'ya nasıl tapar ve kulluk edebilir ki ?

Yani AİLE düzeni konusunda bizim NET bir fikir sahibi olmamız gerekir ki İNSAN ölçüsü hakkında KESİN bir bilgimiz bulunsun.

Bu gün paylaştım:      

Dil ve Din

ILE

Kultur ve Medeniyet

Koken SORUNU Kaynak

....Dişil        ve        Eril.....

Çekinik.....AILE......Baskın

....Toplum    ve    Birey....

Rububiyet ve Ubudiyet
B Ş R
Teslimiyet ve Islamiyet

Koro             ve          Solo

Resmî     ...INSAN...   Sivil

Sosyo              ve        Polo

Bunları size anlatmaya kalksam bir KİTAB yazmam lazım GüNLÜK dilin düz yazısı İLE..

Hasılı temel genetik ve nörolojik bilgilerimizin farkında olmadan ilkesiz ve bilgisizce bu mevzuyu konuşmak sorunu çözmüyor ve konuyu aydınlatmıyor.

Sadece şunu söylemeliyim ve beni de ikna ediyor:

https://www.youtube.com/watch?v=Ue-Ic4gP9yw

"Cennette Kadınlara Da Huri Verilecek..Huri Dişi Bir Varlık Değil, Cinsel Partner Değil.."

Mehmet Okuyan ile konuşma..

Benim tablomda YANLIŞLIKLAR olabilir.. bu resimde de YANLIŞLIKLAR bulunuyor. Kalın bağırsağı Follop tübleri olarak göstermiş.. rahimi idrar torbası olarak göstermiş..

Benim tablomda ve anotomik resimde olduğu gibi Mehmet OKUYAN'ın görüşlerinde de YANLIŞLIKLAR bulunabilir.

Ancak hepimiz böyle konuşa konuşa düşünE düşüne yaza yaza YANLIŞLARIMIZI DÜZELTİYORUZ.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 18:08
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma