Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: canli bilgisayarlar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2774

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: canli bilgisayarlar
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:46
Eskiden bir sorunumuz vardı.. bu "Tanrı Sözümü ?" Buna yenine eklenedi bu "Makine Sözü mü ?" Bu da bize üçüncü sorunu getiriyor "insan" nedir ki onun sözünü Tanrı ve Makine sözü ile karşılaştırabilelim ? Bu da bize YBA davasını ve çağrısını hatırlatıyor: Sözün taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı oluşuna duyarlık göstermek. osmanziya



Şimdi bunun GERÇEK bir MARS olmadığı açık:






Yapay ZEKA.. sanal HAFIZA.. canlı bilgisayar derken banal AKLA kısa zamanda erişeceğiz :))))



Bunun da gerçek bir İNSAN olmadığı açık:




Bu resimlere marsa ve insana BENZİYORLAR ancak gerçek nesne ve kimse olmadıkları..belli.. fark edebiliyoruz.

Ya fark edemeyecek duruma geldiğimizde ?



İsveçli bilim insanları, insan beyin dokusundan yapılmış dünyanın ilk yaşayan bilgisayarını ürettiler.

Laboratuvar ortamında yetiştirilen 16 beyin hücresi kümesinden oluşan hücreler birbirleri arasında bilgi iletişimi sağlıyor.

Geleneksel bir bilgisayar çipine çok benzer şekilde çalışan yeni bilgisayar, nöronlar aracılığıyla sinyal gönderip alan devreler gibi hareket ediyor.

İnsan beyninden "yaşayan bilgisayar" üretildi

Ancak yeni teknolojiyi özel kılan şey, daha az enerji kullanması, çünkü yaşayan nöronlar, mevcut dijital işlemcilere oranla milyonlarca kat daha az enerji kullanıyorlar.

Bilim insanları, beynimizin 10 ila 20 watt arasında enerji harcamasını gerektiren görevlerin, günümüz bilgisayarlarında 21 megavat enerji kullandığını ortaya çıkardı. Bu da insan beyninden bin kat daha fazla enerji harcadıklarını gösteriyor.

Dopamin ile eğitiliyor
Yaklaşık 0,5 mm çapında ve 10 bin canlı nörondan oluşan mini beyinler, dopamin dozlarıyla eğitiliyor. Görevleri doğru bir şekilde yerine getirdiklerinde ödül olarak bir kimyasal akışı alıyorlar.

Bilim insanları, dopamin salınımını taklit etmek için ışığa maruz bırakarak belirli bölgelerini uyarıyor. Organoidler, sekiz elektrotla çevrili ve aktiviteyi ölçebiliyorlar.

CANLI BİLGİSAYARLAR


Teknoloji için dönüm noktası
Bu atılımın Biyoloji ve teknoloji arasındaki çizgileri bulanıklaştırarak bilgi işlem ve sinir biliminde yeni olasılıkların önünü açıyor.

Etik hususlar çok olmakla birlikte, yaşayan bilgisayar teknoloji alanında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Neyin mümkün olduğuna dair algılarımıza meydan okuyan bu teknoloji yapay zekanın geleceği ve insanlığın teknolojiyle ilişkisi hakkında derin soruları gündeme getiriyor.

https://www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/insan-beyninden-yasayan-bilgisayar-uretildi-862970.html


Paylaşım için teşekkür ederim Hocam. Öznel deneyim ya da özyineleme adı verilen benlik BENLİK bilgiyi kullanan bir yapıdır.. bunu Gurdiciyev dördüncü yolunda ayrıntılı anlatmış ve uygulamış. Fakat SALT denilen süpervizör'e erişmek zordur.   

Canlı bilgisayarlarda yani NÖRON toplulukları da böyle bir başka ben tarafından kullanılıyorlar.. zaten uygarlığın efendileri de bizi bu ağa katmış kullanıyorlar. Bu kaçınılmaz.. ancak bunun olabildiğinde sağlam ve sağlıklı gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Önemli olan bu krallık ve kölelik düzeninde insanın savaş ve barış içindeki sınavı ve yarışı TANRI dışında kullanılmamasıdır ki bu tanrılık-kulluk konumuna ABDULLAH adı veriyoruz. Saygılarımla, sağlıcakla kalınız. osmanziya yontembilim.com


   




Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 15:02
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2774

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:04
Eskiden "Duyduğumun hiç birine gördüğümün yarısını inanmam" der idik.. şimdi ne gördüğümüzün ne duyduğumuzun hiç birine inanmıyoruz... hele yapay zeka çıktıktan sonra.. eskiden "bu Tanrı sözü mü ?" diye tartışır.. ilk kitap benimki sen kafirsin.. son kitab benim ki sen kafirsin.. diye sataşırdık.. şimdi bu söz insan sözü mü yoksa makine sözümü diye tartışmaya başlayacağız.. Bu durumda bize sözün taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlıkta işimize yarayacak YBA yükselen değer olacağına işaret ediyor.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk