|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| İnsan Bilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4826 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: insan ile nisanGönderim Zamanı: Bugün Saat 14:27 |
insan ve nisyan ve nisan Artık insan demekten bıktım.. nisyan edesin geliyor insanı.. Ben kendim insan olmadan önce nisan olmayı denesem daha iyi olur galiba.. insan nisyan ve isyandan kurulu bir NİSAN.. iken arada bir N.isa.N bulunuyordu.. neden isa ve niçin isa.. İsa aleyhisselamın Musa VE Muhammed aleyhisselamdan bir farkı olmadığını La nüferriku beyne ahadim min rusuluh.. ayeti söylüyordu.. sonra Mevlidi yazan Süleyman Çelebi birinin yukarıdaki ayeti hatırlatması üzeri ünlü seromanin esası ve MEVLİDHAN'ları oluşturan uygulamayı başlattı.. Elbette biz müslümanlar Nebimize hristiyanlar gibi TANRI demiyoruz ancak onun bir yeri bulunuyor O'nun indinde. Biz bunu unutmadan halife-i arz olan insanın yani BEKLENEN İNSANLARIN ortaya çıkacağını da umuyoruz. Lakin umduğumuz gibi çıkmadı.. Osmanziya 17.12.2025
Sorunlardan yakinmak ve sorunlar bunalima donusunce bağirmak bir yol.. çozumleri yuklenmek ve çözüler için kısa ve kolay olan beliti bulmak başka bir yol.. birincisi tembellerin.. acizlerin.. sıradanlarin yolu.. ikincisi çalışkanlarin..guçlulerin.. seçkinlerin yolu.. bununla beraber seçkinleri harekete geçirecek siradanlarda gerekiyor.. şu da bulunuyor ki bu seçkinler olan dindarlar (yahudi haham hristiyan papaz sunni hoca şii molla) masonlar ve marksistlerden oluşan ruhban ve rabban sinif beşeriyetin başina bela olmuştur. 16 yıldir face ve 25 yildir nette BELITI yani YBA yazarim ikinci yolu seçenlerden bir çözum yolu gosteren eleştiri IŞITMEDIMve beliti arayan bir soru DUYMADIM. Nedenini de yıllar sonra bu yıl anladim.. bizim ışk ve bilgi ureten merak ve meram HISSIYATIMIZ huvesi.. aşk ve sevgi doguran iştah ve iştiyak HASSASIYETIMIŹ nüvesi.. temelde duran UKDE'nin meşk ve ilgi doguran alaka ve kalakamizi koreltmiş. osmanziya
Paylaşim için teşekkur ederim. Islamoğlu'nun kendisi bu hakikati ne kadar uyguluyor orasi mechul.. Ana ve baba lazim mi ? Evet.. gerekir.. Hoca ve yazar icab eder mi ? Evet.. gerekir.. Nebi ve kitab gerekir mi ? Evet.. lazimdir ve icab eder ? Ne zamana kadar ? Yani Ne koşulda ve ne oranda ? Ne bağlamda ve ne bağlantida ? Bu gun dunyada hahamlar ve papazlar ile hocalar ve mollalardan oluşan koca bir RUHBAN ordusu bulunuyor.. bu yetmiyor konusunda uzman ve ihtisas sahibi burokrat ve teknotratlardan oluşan muazzam bir RABBAN ordusu oluyor.. daha militer ve askeri SILAHLI ordu ile bizi kendilerince SALIH etmeye çalısan orduyu soz konusu bile etmiyorum. Şimdi bir kimsenin bu KALABALIK içinde kendi kimligini ve kişiligini.. başkaligini ve başatligini.. başarisini ve başkanligini bulmasi kolay mı ? Eger GDD yol açan GDDY kurtulmazsa zor ! 17.12.2025 uçyol izmir 12:13 Saygılarimla osmanziya yontembilim
![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:39 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|